1939: Første GM Futurliner

1939: Første GM Futurliner

Teknologiske vinduene var General Motors i slutten av 40 og 50. Disse stiliserte microbuses ble brukt av GM i Parade of Progress, som reiste USA viser biler og teknologi.1939: Første GM Futurliner

Den første GM Futurliner ble produsert i 1939 for Expo New York og være en del av et dusin enheter begynte å turnere amerikansk jord mellom 1940 og 1956 stopper på topp årene av andre verdenskrig til viser potensialet i General Motors og spre teknologiske løsninger spenner for amerikanske kjøpere.

Hver GM bil Futurliner ikke bare viste fremgang, hadde også en informativ rolle vitenskap og teknologi brukt i andre fasetter av samfunnet og så De viste stereofonisk lyd, mikrobølgeovner, TV og andre nyvinninger i tiden. Campingvogner stoppet framdriften i 1956, med popularisering av fjernsyn.

Den andre livet av Futurliner var nysgjerrig: flere enheter ble donert til Michigan State Police for å fremme trafikksikkerheten. Andre evangeliske kirker ble solgt på 60-tallet. I dag er det bare ni enheter, høyt verdsatt -i 2006 ble utbetalt fire millioner dollar for en Futurliner på auksjon-. Det ene ligger i Sverige.

Harley Earl, en av de første designerne legendariske bilhistorie, Det var dens skaper. Earl jobbet for General Motors mellom 1927 og 1959 og til hans kreditt er også å ha vært far til den første Chevrolet Corvette. Hans første bil var Cadillac LaSalle i 1927.

Hver GM Futurliner målt 10 meter lang, med en høyde på 3,5 meter og 2,4 meter brede. Dets vekt var 13.000 kilo og er montert en drivstofftank 340 liter dieseldrivstoff til å drive en firesylindret motor med manuell girkasse som tillot ham å nå 65 km / t. Fra 1953 mekanikk endres ved hjelp av en sekssylindret forbundet med automatgir.

Adblock
detector