65 år Volkswagen Bulli, den populære van ‘flower power’

Sann legende av veien og hovedpersonen i mange historier, er Volkswagen involvert i å feire 65-årsdagen for den legendariske Transporter T1, med kallenavnet snart Bulli og et symbol på viktige sosio-kulturelle fenomener, som de ‘sprø hippier’ av 60- og 70-tallet av forrige århundre.

65 år Volkswagen Bulli, den populære van'flower power'

65 år Volkswagen Bulli, den populære van'flower power'

65 år Volkswagen Bulli, den populære van'flower power'

65 år Volkswagen Bulli, den populære van'flower power'

1947 Ben Pon, Nederlandsk bilimportør presenterer en skisse på anlegget Wolsfsburg (Tyskland) Volkswagen of lessevogn med en særegne buede linjer. Dette konseptet bør ta teknisk DNA Beetle og kort tid etter, i 1949, Heinrich Nordhoff, fabrikksjef Volkswagen, Den presenterer fire prototyper, to varebiler, en kombi og en liten buss. Dermed ble født myten Transporter T1, som produksjonen starter i 1950 Wolfsburg og kort tid etterpå i 1957, begynner å bli produsert i Hanover.

Alfred Haesner, Direktør for teknisk utvikling av Volkswagen GmbH 1948-1952, roste han Transporter kvaliteter: "Denne type av kommersiell tilførselsbæreren kan brukes for en hvilken som helst gren av virksomhet, presserende frakt leveranser og som en liten buss, post kjøretøy, ambulanse, mobil enhet eller andre spesielle formål".

Volkswagen Bullinavnet Bully er en av kallenavnene han har fått den berømte van langs 65 år. Andre navn som det har blitt kalt har vært Vanagon og buss. Siden fødselen sin, allsidighet var en av hans kvaliteter, som deres tekniske egenskaper, interiørdesign og fikk mange muligheter, fra en ambulanse eller liten brannbil til en bobil der eieren kan tilpasse og dekorere sin egen måte (med en stue med bord og deres stoler, gardiner, kjøkken, bad, osv). Bully derfor var mye mer enn en bil, det var som en bobil som kan ta plassen du ønsket. Hippiebevegelsen begynte raskt å sette i den tyske van og valgte ikke bare som et middel til favoritt transport, men ble også et symbol mer av sin ideologi.

Produksjon av neste-generasjons modell, T6, begynner i år. Sammen med T rekkevidde, anlegget Hannover-Stöcken produserer også henting Amarok, kroppene malt Porsche Panamera og i Limmer, vellykket fritidskjøretøy California. Hovedkvarteret til Volkswagen kommersielle kjøretøyer i Hannover har ca 12 200 arbeidere.

I dag i dag har skjedd over hele verden om lag 11 millioner biler Volkswagen T utvalg, gjennom fem generasjoner. Beetle, Golf og Bulli, trio av symboler og ikoner av signeringen av Wolfsburg.