Renault Sport Tourer 1.6 dCi Talisman 130: test een baanbrekende familie

Renault Sport Tourer 1.6 dCi Talisman 130: test een baanbrekende familie

De Sport Tourer Renault Talisman is helemaal niet, een in een familiares- -de categorie van auto’s, want het is baanbrekend in het ontwerp, de uitrusting en de uitstekende 4Control systeem dat brengt hem veel behendigheid.

We hebben geprobeerd: Renault Talisman ST 1.6 dCi 130

We hebben geprobeerd: Renault Talisman ST 1.6 dCi 130

We hebben geprobeerd: Renault Talisman ST 1.6 dCi 130

We hebben geprobeerd: Renault Talisman ST 1.6 dCi 130

De Spaanse Koninklijke Academie voor Taal definieert uitzonderlijk als adjectief die bepaalt wat isen afgezien van de gewone, of hij zich voordoet zelden. Vandaar de, Renault Talisman Sport Tourer (De bekende versie van de Renault Talisman, bekijk alle versies van deze auto) kunnen met recht worden beschouwd als een uitzonderlijke saloon, niet alleen door de goed gebruik van de binnenruimte maar vooral een nemen vierwielige stuursysteem die niet alleen verhoogt de flexibiliteit in het lopen, maar ook lijkt het kleiner bij het parkeren of manoeuvreren in kleine door het verlagen van de draaiende diameter 0,8 m en laat het op een meer dan redelijk 11,3 tussen wanden straten.

Deze single feit maakt distantiëren de Renault Talisman Sport Tourer binnen een complex categorie als ze zijn auto’s met carrosserie familie, waarin het is gegroeid van wat streefde families een paar jaar geleden om in scherpe daling, geteisterd door de strekking van de MPV en SUV, veel om het dynamische gedrag van deze te verbeteren en zal lagere kosten van het gebruik mogelijk te maken. Om te proberen om de trend te keren, ook hebben een kenmerkende praktijken steeds vertrouwder lichaam ontwikkeld, aantrekkelijk en succesvol vanuit het oogpunt van het ontwerp als zijn Renault Talisman Sport Tourer, de erfgenaam van een traditie begonnen in Renault (Alle nieuwe Renault auto’s) meer dan drie decennia geleden, nog voor het verschijnen van R18 herinnerde. In dit geval is de romp laat capaciteit 535 liters onder de luifel en het neerklappen van de stoelen, die kan worden gedaan vanaf de boot, laat load objecten van meer dan 2 m.

Renault Talisman Sport Tourerde Renault Talisman Sport Tourer geen verschil in afmetingen enorm tegen -es saloon minder dan 2 cm langer en hoogteverschil de staven moet achacarla romp in plaats van een verhoging van het plafond. Natuurlijk, veranderende lichaam impliceert een verbetering van de Headroom achterpassagiers, Het is het passeren van zeer prominente 95 cm geldig voor Mensen van 1,9 m hoog kan in dat gebied reizen met enige troost. Het is ook de oorzaak van verslechtering van de aërodynamische coëfficiënt (0,3 versus 0,27 voor de draagstoel). Dit is echter niet betekent dat reizen gaat ongemakkelijk of vervelend. Integendeel. En is dat met iets meer dan 70 dB (decibel) reist bij 140 km / h, de Talisman is zeer goed; Het is aan het hoofd van het segment, volgens onze gegevens luidheid. Wat jammer dat er zo waarneembaar geluid bij stationair verslechtering sensaties bij het wegrijden!

De dynamiek van Renault Sport Tourer 1.6 dCi Talisman 130

De geteste versie Renault Talisman Sport Tourer -de Diesel 1.6 DCI 130– Het is met zijn 130 pk aangekondigd, heeft de tussenoplossing tussen de basis 110 en de meest krachtige 1.6 twin turbo en 160 pk we getest op hun dag. Maar het is ook de meest evenwichtige als Het biedt voldoende stroom voor de meeste gevallen, een besparing van 1.200 euro ten opzichte van de meest geavanceerde en voegt de mogelijkheid om te kiezen tussen automatisch of handmatig, met daarop volgende besparing van 1.800 euro.

True, de 130 CV zet hem in een positie van een aantal voordeel ten opzichte van degenen die zo’n 120 pk en minderwaardigheid om hun intermediaire niveau 150. Dus de vraag of deze toereikend 130 pk logische. En de waarheid is ja. 99% van de bevolking, zal 99% van de tijd niet verschil van twee seconden nodig WOT je nodig hebt om te gaan 1000 meter het verlaten van het staan ​​(33 seconden) … evenmin veel chauffeurs zouden weten voordat de angst voor schade mechanica. vandaag consumptie en hoe je de snelheid terug te zijn vervangen door de “Grand Prix seinpaal”, vooral in een familie auto, en deze twee aspecten Talisman voldoet ruimschoots aan en besteedt bijna een halve liter minder dan zijn 160 pk sterke variant (5.4 l / 100 km in gemiddelde verbruik gecontroleerd door onze Technical Center) En de meeste van zijn rivalen, en is in staat om de korte zesde versnelling (55 km / h) te allen tijde te trekken als we willen dat de rijsnelheid te houden, het vermijden van het hebben om de snelheid te verminderen voordat bekroning van de steile hellingen zwaarste snelweg of inhalen geconfronteerd met een in twee richtingen weg.

Renault Talisman Sport TourerOnze test-eenheid Renault Talisman Sport Tourer Het was uitgerust met Piloted ophanging demping (550 euro) en 4Control systeem (1.100 euro) voor stuurwielen, twee elementen die het karakter van Talisman zoveel rijsensaties haar vervoerde definiëren. Zo kunnen we van merken los in extensie lichaam stuitert voorzichtig bij het passeren van oneffenheden in de Comfortmodus kromme, een sterke en gevestigde, met zeer weinig lichaamsbroodje bochten met hoge snelheid. Dit is gedrag dat zou overeenkomen met een sportieve versie als u de Sport-modus Multi Sense selecteren. Als we ook een toe te voegen uitstekende werking van het remsysteem (72,2 meter te stoppen van 140 km / h), hebben we een zeer evenwichtig pakket waarbij het frame is zelfs boven de motor en waarvan de remmen verdienen een vermelding voor hun remweg.

Is het de Sport Tourer Renault Talisman welke prijs?

de 32.000 euro van de Sport Tourer dCi Renault Talisman 130 pk Zen Energy met een handgeschakelde versnellingsbak zijn een drain en zet hem in een heerlijke machine moet bijna worden toegevoegd nog eens 2.000, een zeer hoge kosten, maar het is eerlijk om te herkennen hoe in deze omstandigheden zullen we een ruime auto te veranderen met een grote kofferbak als we laden dak, hardlopen genoeg en heeft een lage kosten van het gebruik, omdat het weinig verbruikt en, voor de fans om de auto voor een lange tijd bij te houden, moet worden opgemerkt dat de verdeling ervan is door ketting, waarbij de verandering gordel zal redden distributie. Als we de rijeigenschappen en het unieke karakter van het 4Control systeem 4-wiel besturing toe te voegen is noodzakelijk om te concluderen dat niet alleen de Talisman is een andere auto met persoonlijkheid, maar biedt extra rijden van de grond en niet doorhangen in prijsconcurrentie tegen de machtige. Het is daarom interessant en uitstekend.

Adblock
detector