Opel Insignia Grand Sport vs Audi A5 Sportback: Welke is beter?

Opel heeft net haar nieuwe Insignia in Genève. Nu met de naam Grand Sport, evolueert genoeg om een ​​nieuwe Audi A5 Sportback worden geconfronteerd? Aandacht voor de exclusieve duel.

Opel Insignia Grand Sport Audi A5 Sportback front: wat het beste is saloon?

Opel Insignia Grand Sport Audi A5 Sportback front: wat het beste is saloon?

Opel Insignia Grand Sport Audi A5 Sportback front: wat het beste is saloon?

Opel Insignia Grand Sport Audi A5 Sportback front: wat het beste is saloon?

Zeker iets aan het veranderen in Opel. En nog veel meer dan dat het zal doen. De recente aankondiging van de aankoop van het merk voor General Motors door de Franse groep PSA (Peugeot, Citroën en DS) U wordt direct leiden naar wat er zal worden de op een na grootste autofabrikant Europa na de Volkswagen-groep, en kan leiden ongetwijfeld grote vooruitgang voor de Duitsers en de Fransen. Maar iets is aan het veranderen in Opel van voor deze aankondiging: kijk maar naar de geweldige producten in de afgelopen maanden gelanceerd, als de nieuwe Astra, of de gloednieuwe Opel Insignia die nu binnenkort op de markt komende mei en is onlangs officieel gepresenteerd op de Autosalon van Genève.

Vandaag de dag, daarom richten we alle aandacht op deze Nieuwe Opel Insignia gij zult ontvangen, voor eerste variant 5-deurs, achternaam grand Sport. 3 maanden geleden en we konden uitsluitend klim naar hem, maar nog steeds versie pre-set en met een camouflagepak. Het leek erop dat we nu al een uitzonderlijke eerste hand, dus we hadden uitstaan, te exclusief, zet zo snel mogelijk een referentiesegment, premie en sportief, zoals de Audi A5 Sportback … ook werd vernieuwd in het najaar van 2016. Kan op zijn hoogtepunt? Onze Duitse collega’s van Auto Motor und Sport monteer ze te controleren.

Opel Insignia vs Audi A5 Sportback: Vergelijkbare proporties

deze eerste rouw wij voorstellen heeft zijn raison d’être ook door het lichaam van. de Opel Insignia verlaten in deze nieuwe tweede generatie van de klassieke formaat vierdeurs sedan en 4-deurs, uitsluitend verkocht als 5 bar hatchback achterzijde. Met een grote achterklep. En voila! Ontwerp zeer vergelijkbaar met die altijd liet ons Audi met zijn sedan-coupé A5 Sportback, ook gate. Zowel getrouwd en als een ring.

Audi A5 vs Opel InsigniaIn grootte, maar blijft er tussen de twee klassenverschillen. de Opel Insignia Grand Sport gaat over maar liefst 4,90 meter lengte, naar 16,4 centimeter langer dan de Audi A5 Sportback… ook 6 cm lager op de weg. De wielbasis is echter vrijwel identiek. Vraag dus meer overhangen in Opel. Het invoeren zie silhouetten en ontwerpen, het is ook duidelijk verdere verbetering van de Audi lijn en een steeds meer pragmatische geest in Opel.

Iets dergelijks gebeurt binnen. de Audi A5 Sportback rechtvaardigt ook de hogere prijs in een duidelijke meer creatieve level design en milieu, zowel bij aanraking en oppervlakken zoals platte beeldschermen en resoluties. Ja, in termen van bruikbaarheid en kracht, deze nieuwe Opel Insignia Grand Sport kan bogen bijbenen volledig tegen Audi. Zelfs haar 7-inch touch screen, waarbij de basis van de nieuwe Astra, nu veel verminderd botonera, die nog gemakkelijker te gebruiken en intuïtief dan de Audi. Zeer schoon en netjes, de Insignia ook draagt ​​nu de mobiele telefoon systeem Infotainment met Apple carplay en / of Android Auto.

de Opel Insignia Grand Sport nu ook biedt digitale instrumentatie… zoals de A5 Sportback. In het midden kunt u kiezen om informatie van de boordcomputer, navigatie, snelheid weer te geven … Ook aan de ene kant en een ander u zult temperatuur of brandstofniveau tegenkomen. En nog een nieuwe functie in Opel is Head Up Display optioneel. Het kan ook veel informatie te projecteren op de voorruit, zoals snelheid of navigatie … zoals de A5 Sportback. Alleen de projector geval bovenop het dashboard ziet er slechtere kwaliteit en goedkoper dan Audi.

Opel Insignia: InteriorOpel Insignia vs Audi A5 Sportback: inside

Maar deze Opel Insignia Grand Sport blijft zeer goed inhoud aan te bieden. Bijvoorbeeld, uw EGR veelvoudig verstelbare zetels (Hoewel optioneel voor iets meer dan 600 euro) ze zijn comfortabeler de optionele sport ook Audi. Als we achterover leunen en zelfs zonder verwijzing indrukwekkende ruimte tussen de Volkswagen Passat sedans, de Opel Insignia is beduidend groter en leefbaar de Audi A5 Sportback.

En in tegenstelling tot de eerste Insignia, de nieuwe Grand Sport is gegroeid in de breedte … nu waardoor drie volwassen passagiers kunnen relatief goed worden ondergebracht. wat betreft romp, hoewel de Opel Insignia Factory kondigt slechts iets grotere capaciteit dan de A5 Sportback (490 liters van de lading door Audi 480), De grotere breedte en hek moet doen in de praktijk ook meer comfortabel in de Opel lading in de Audi te maken.

Foto's van binnen de Audi A5Opel Insignia vs Audi A5 Sportback: motoren en technische

Doorgaan op hun mechanische trajecten. de nieuwe Opel Insignia Grand Sport zal bieden verschillende vermogens, die in diesel van de 110-170 pk, en benzine Zij zal bewegen tussen 140 en 250 pk. Om de twee diesel 1.6 liter motor met 110 en 130 pk en de 1.5 T benzine met 165 pk en 260 pk sterke 2.0 afgerond en turbo prestacional uw aanbod te markeren.

de nieuwe Audi A5 Sportback, ondertussen, biedt het een veel beperkter en exclusief aanbod. in diesel, biedt slechts een keuze: 2.0 TDI 190 pk macht, met de mogelijkheid van een handgeschakelde versnellingsbak, automatische DSG en quattro all-wheel drive optie. terwijl in benzine slechts één 2.0 TFSI 252 pk, altijd automatische en all-wheel drive, maakt zijn aanbod.

De lagere mechanische bereik van Audi en de grootste ruimte Insignia zijn enkele van de verschillen die we waarderen zijn, omdat of dynamische termen of geleverde, lijkt vandaag dat gaan zien veel verschil tussen de twee saloons. Met een veel verbeterde aerodynamica (kondigt cx een 0,26 van 0,28 A5 Sportback) de Insignia, mogelijkheid ook voor een te bieden exclusieve nieuwe AWD vecorial op het bereik met torque klieven en het aankondigen van een Bijgesneden gewicht tot 175 kg, zelfs geen lijst technologie en opties en extra’s, lijkt lager dan in Opel Audi: de Logo kan ook adaptieve FlexRide-chassis met een nieuwe (U kunt de demping, gaspedaal, besturing, ESP verandering en in Normal, Sport Tourer en modi te wijzigen) 8-speed automatische transmissie, met het nieuwe verlichtingssysteem IntelliLux, met IntelliLink en OnStar beveiligingssystemen en connectiviteit … en ga zo maar door. Vrijwel hetzelfde als het vandaag de dag in staat zijn om Audi te bieden, of zelfs beter is.

dueling saloonsOpel Insignia vs Audi A5 Sportback: de prijs

maar een ander groot verschil waarmee sluiten we deze statische spel staat moeten we ook leiden tot prijs. Behoudens een stop 2.0 T 260 pk versie zal uw factuur te verhogen en de Audi A5 Sportback zal overeenkomen met de Opel Insignia Grand Sport zal aanzienlijk goedkoper zijn … althans volgens de tarieven beginnen te laten zien in Duitsland.

Er is dit tweede generatie kondigt aan dat zal beginnen bij 26.000 euro benzine, terwijl de bovenste Diesel 170 pk moet rond 30.000 euro. En in dezelfde markt, geen Audi A5 Sportback, nog krachtiger, dieptepunt van 38.000 euro. In Spanje, zoals altijd, het is duurder. veelbelovend, dus deze nieuwe Opel Insignia Grand Sport. Het is misschien niet zo elegant als de Audi zijn, maar het is een geweldige auto met weinig te benijden.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Opel Insignia Sports Tourer: zo zal de Insignia-familie

De nieuwe Audi A5 Sportback, in de test

De Opel Insignia 4×4 tractie vector première cast