Vergelijking: Opel Astra vs Renault Megane en Toyota Auris

Vergelijking: Opel Astra vs Renault Megane en Toyota Auris

Prestaties, goede prestaties en een laag verbruik komen samen in deze drie efficiënte compact. Het assortiment van ongeveer 1.000 km wordt ook gecombineerd met de vele uitrustingsmogelijkheden.

Vergelijking: Opel Astra vs Renault Megane en Toyota Auris

Vergelijking: Opel Astra vs Renault Megane en Toyota Auris

Vergelijking: Opel Astra vs Renault Megane en Toyota Auris

Vergelijking: Opel Astra vs Renault Megane en Toyota Auris

In 1999, zijn tijd vooruit VW Lupo 3L was de eerste productie-auto in staat tot 3 l / 100 km (4,1 l / 100 km, volgens onze metingen) homologeren. Het was een stedelijke model met exotische, dure technische oplossingen en een unieke rijden. 14 jaar later, drie relatief conventionele compacte benadering zo prachtig figuur. We hebben een hele Opel Astra 1.7 CDTi dat 3,7 l / 100 km standaardiseert gemiddeld verbruik (99 g / km CO2), met niet minder dan 130 pk-the Lupo had 61 pk zonder enig compromis op het rijden, dat is de sleutel differentiator ten opzichte van de eerste modellen van de ecologische benadering . En op de voet volgen de andere twee protagonisten van deze vergelijking, de Mégane 1.6 DCI (4 liter / 100 km), met de nieuwkomer en op het eerste gezicht suggestief Toyota Auris 120D (4,3 l / 100 km) dat wil zeggen met een overzicht van de meest concurrerende. Zoals verwacht, het verbruik verkregen door onze Technical Center zijn veel beter dan deze officiële cijfers, terwijl het nog steeds erg goede platen. Maar laten we eens kijken wat andere argumenten bieden, afgezien van het verbruik, en als de nieuwste generatie van de Japanse model is in staat om te gaan met twee authentieke verwijzingen zo moeilijk te kraken.

Vergelijking: Opel Astra vs Renault Megane en Toyota AurisAlle drie bieden soortgelijke machten zijn, maar hun toevlucht tot zeer verschillende verplaatsingen. Dit, plus een merkbaar effect op het definiëren van de persoonlijkheid van de mechanisch van het onderste gedeelte van cuentavueltas. De Toyota Auris, met zijn 1.998 cm3, is de meest krachtige aangeboden tegen zeer lage toerentallen, waardoor "misbruik" Lange marsen in vrijwel elke situatie en van invloed op een vrij ontspannen rijden, zonder te steil om te veranderen. De hoge snelheid is echter minder helder en, hoewel de rode zone heeft een vermogen van 5100 rpm aanzienlijk, bij 3500 en begint te stuwkracht verval. Het is ook volledig bruikbaar een paar ronden de motor van de Opel Astra, die enigszins ruwer wordt stromend koud en luidruchtig, maar heeft een meer progressieve vermogensafgifte en aangenamer dan zijn rivalen, omdat daarin de ingang van de turbo enigszins abrupt. De band van daadwerkelijke gebruik van Opel 1.500 tot ongeveer 4.500 rpm, geen gebreken in de aflevering en een gemiddelde opmerkelijke regime, in het dagelijks gebruik en zonder de klok in de hand, camouflages sterk gewichtstoename dit model. De dCi Renault Megane, ondertussen, is ongetwijfeld de meest verfijnde van de drie, maar zonden van enige zwakte in het onderste gedeelte van cuentavueltas dat dwingt ons om attent te veranderen, want als we willen snel te versnellen moet de motor altijd boven 1700-1800 rpm. Overtroffen de regeling, kortere ontwikkeling werknemers in de Astra en de Auris, gecombineerd met lagere totale gewicht, spelen ze echt gaande is om de snelste van de drie te maken. Bovendien, zoals u kunt zien in de metingen, het is ook het minst besteed.

Als voor het frame, de Opel Astra is nog steeds de te kloppen team. Ook deze versie zonder Piloted schorsing behaalt een uitstekende balans tussen comfort en efficiëntie, daarom hebben we deze optie niet helemaal gemist. Zijn gedrag is onberispelijk, met een rit kwaliteit en aplomb waardig grotere modellen, en met een uitstekende wendbaarheid, alsof curves groter gewicht te verdwijnen. Goede kalibratie van de ESP niet nadelig interfereert met het rijden, ook in kritieke situaties, en alleen de richting, die zeer nauwkeurig maar niets geholpen en informatief, verwerpelijk zou zijn. Maar toch geeft de auto een lovenswaardig vertrouwen dankzij getekend in tiralíneas die niet degraderen of circuleren in een haast in de bochtige secties, zoals het reageert altijd zoals verwacht, zelfs wanneer de achteras wordt gedwongen om de twist rond als ontwijken of sluit het pad abrupt.


Vergelijking: Opel Astra vs Renault Megane en Toyota AurisDe Mégane beschikt ook over zeer goede manieren
en houdt goed stand tegen een veeleisende en zelfs sportief rijden, als we besluiten om alle levendigheid van zijn motor, die overigens, is de meest up ronden knijpen. Zonder het bereiken van de grenzen van de Astra, het kan ook het gedrag bogen en rijden ons genieten van een beetje ingewikkeld de weg. Alleen in zeer verslechterd asfalt gebieden zullen we gedwongen worden te vertragen, die zeer hoog kunnen zijn indien gewenst.

De eerste indruk Toyota Auris Het is zeer goed met een snelle en aangename aanraking richting die een opwindende rit belooft. En inderdaad, dat is bij het reizen op toeristische prijzen, of zelfs als we veroorzaken in een zeer krappe bocht, waar de achterzijde helpt sluit de ideale lijn waardoor de ESP moeten ingrijpen. Aangezien de curven en kan de snelheid toeneemt, sportief de schijnbare aanvangsmodel afgebroken en maakt plaats inconsistenties in het gedrag, voornamelijk als een ontleent wat voorbarig banden zonder afbreuk rijgedrag, minder nauwkeurig en reduceert het dynamisch bereik. Misschien vanwege zijn agressieve look, verwachtten we iets anders.

In ieder geval, de drie hebben veel te bieden en hebben alle reden om trotse eigenaar voelen. En dat doet hier niet vergeten komt ook in de prijs, zonder twijfel een factor die de Auris-en nadelen van de Mégane in plaats van de Astra, omdat deze motor dCi 130 pk per se is gekoppeld aan de twee meest complete afwerkingen, Dynamique en Privilege range (22.100 en 23.800 €, respectievelijk, officiële korting is reeds toegepast). Natuurlijk is een royale uitrusting gewaardeerd in de dag. Daarom, wanneer het zetten alle factoren per saldo, moeten zich bewust zijn van de mogelijke specifieke aanbiedingen van elke fabrikant en elke zijn, afhankelijk van uw smaak, waardeert de items die het beste past bij uw behoeften. Het niveau is hoog.

Adblock
detector