Tiguan TDI Bi-240: de meest krachtige diesel compacte SUV

Tiguan TDI Bi-240: de meest krachtige diesel compacte SUV

VW Tiguan eerst testen, die zojuist de VW Passat zijn krachtigste dieselmotor, 240 horsepower tweeling-turbocharged, all-wheel drive en zeven-traps automatische transmissie.

Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 240: de meest krachtige Tiguan

Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 240: de meest krachtige Tiguan

Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 240: de meest krachtige Tiguan

Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 240: de meest krachtige Tiguan

zijn nog niet beschikbaar prijzen VW Tiguan 2.0 TDI 240 in het onlangs gerenoveerde configurator Volkwagen (Ik denk dat dat een lange levensduur zal hebben, omdat daaruit de kiem van alle mobiliteitsdiensten, elektrificatie is al toegang Car-Net, of het delen van de toekomst) auto. Echter, als je in de Duitse cartesiaanse karakter geloven, wedden omdat is ongeveer 46.000 euro. In het geval van de eenheid van de foto’s, een Tiguan met R-Line, 2.000 euro klaar toe te voegen (2.900 als je wilt ook apparatuur R-Line interieur) en, uiteraard, de 420 euro 20-inch wielen, dat zij zijn de sleutel tot de Tiguan kijken compacter en wat meer in balans is in zijn esthetiek. Ik blijf met de prijzen, omdat de kostbare vereisen dat banden hebben ook gekozen optie sportonderstel (195 euro) of adaptieve demping met de selectie van aandrijving profielen (1.080 euro).

De meest krachtige motor van de VW Tiguan

Vergeet het beeld, dat is alleen dat, omdat de uitvoerbaarheid en de capaciteit van de VW Tiguan hij heeft spier vertrokken. Een groot deel van de spier. De VW Tiguan gebruikt de 2.0 TDI vier cilinders Passat en daarmee bereikt 240 pk, met minimale veranderingen aan de motor Passat betreffende ijking injectie omdat de Tiguan biedt meer weerstand de Passat en weegt meer. Heeft twee turbo’s, die ondanks de naam Bi-TDI is het niet echt een biturbo, omdat ze sequentieel te bedienen. Een kleine turbo is verantwoordelijk voor het duwen bij lage toerentallen, want niet elke vertraging intensivering op zeer lage bochten voelen. de wijzigingen aan de motor 190 pk 2.0 TDI diep, en verdicht ingewikkelde doolhoven voor het koelen van de inlaatlucht. Ze leggen uit dat het wordt verhit op topsnelheid boven de 200 graden en nog steeds in slagen om slechts 30 graden boven de omgevingstemperatuur te stoppen. Kom op, "met uitzondering van Spanje in de zomer, kunnen we ons doel te bereiken en het maximale vermogen"Hij grapte een van haar leiders.

VW Tiguan: schone gassen plaatsvindt

De maximale momenteel Diesel is wijdverbreid in hun gas om het schoon te maken. Schoonmaak systemen Uitlaat 2.0 Bi-TDI zijn enorm, verdicht en "gebonden" de motor om ruimte te besparen. toch, is er geen ruimte voor de accu en hebben geleid tot de achterkant van de auto, onder de laadvloer. De vertraagde geplaatst, zoals u zich kunt voorstellen "voor evenwicht gewichten tussen voor- en achteras -240 pk motor is zwaar, met zo veel aditamentos-"Maar geen ruimte voor het opnemen van een reservewiel gelijkblijvende overige (compenseren voert zelfdichtende band) en beperkt het gebruik van bagage.

Ter bestrijding van NOx SCR-systeem op basis van zorg ureum, dat werd bijgetankt uit een mondstuk mond brandstof met een afzetting van twaalf liter. Bij normaal gebruik aan te kondigen ze dat Het duurt ongeveer 6700 km te nemen tussen fill-ups en de gebruiker kan vullen. Wat we hoorden veel fabrikanten tanken stretch up zal ze overeenkomen met periodes onderhoud beëindigd, iets wat de industrie stemmen begreep dat het alleen mogelijk als gas schoonmaak niet is gedaan om het beste van hun capaciteiten.

Bi-TDI Volkswagen 2.0 TDI: klap druk 3,8 bar

Alles is verbonden in een motor, de door middel van systemen voor de reiniging, uitlaatgassen verliezen veel druk en het duurt een zeer hoge inname druk. Bovendien, "200 pk motoren zullen zien veel, maar voor de laatste 40 paarden nodig hebt om die tweede turbo gebruiken"Zegt een ambtenaar van motoren. Ze moeten ook een inschrijving van diezelfde directe lucht in de cilinderkop, kortom weinig wervelwind, het grote luchtvolume zonder beperkingen steunen; bedoelen we dat de beurs heeft ook niets te maken met het gebruik van de 2.0 TDI 190 pk. Noch bewegende delen, ter verstijving 200 bar druk te weerstaan ​​verbranding bereikt, more hogedruk injectors werkend bij 2500 bar, plus een vloeistofkoeling EGR (recirculatie van de uitlaatgassen), die samenwerkt met de kleine turbo (wanneer het in de grote turbo werk, geen koeling van deze geretourneerde uitlaat, genoeg alleen "het invoeren van veel").

Set van de twee turbo motor VW 2.0 Bi-TDI

De strengste stationair twee turbo’s zouden draaien zacht, maar zie je een verbruik van 0,8 l / h of 1,1 l / h met de aangesloten airconditioning. Raak niet in paniek, omdat de consumptie minder hoog dan suggereert dit in beweging is. We leggen uit dat als het versnelt en gaat aan de slag alleen de eerste van de turbo en inactief is zo ontworpen dat bijna niet bestaat, dat is waarom ze maakten de start-stop-systeem. Zij het met de druk van deze motor 2.0 TDI 240, echter Bluemotion dat wil zeggen, segmentatie en interne wrijvingen zijn niet die van een 1,6 of 2,0 de "conventioneel". Rolling glad, normaal ritme, Eco-modus, tekenden we een one-verkeersroute 7 l / 100km. Ga niet zitten "trek" ook met elkaar zijn verbonden achterwielen brengen (omdat architectuur komt alleen met 4Motion AWD), ofschoon Ja, je kon de achterste versnelling in de wacht te horen Als je was attent. de verplichte zeven automatische transmissie Het is alles wat je verwacht van een zachte DSG en u kunt een minimale vertraging te beginnen inhalen voelen. In de normale modus of sport, de respons van de motor is direct, krachtig en consistent. Onmogelijk om kwaad met 500 Nm (51 mkg). Nee, dat benadrukt zowel zuivere versnelling Hij is een gemiddelde, omdat de handtekening van 6,5 seconden in de 0-100 km / h-, gegeven gewicht 1.795 kilo in vacuo.

Waar macht wordt overgelaten om te zien het is als je de snelweg in de buurt van de luchthaven van München (we zijn in Duitsland) en laat 200 km / h nog steeds heb je een goede reserve van de versnelling onder het pedaal. In de buurt van 228 km / h te kondigen tip, geluid is nog steeds aanwezig is, wordt zeer goed geïsoleerd en je kunt praten zonder zijn stem te verheffen. minstens deze suspensie met optionele adaptieve demping vertoont een zeer hoge poise en comforts, zeer geregeld en vol vertrouwen. Niet het gevoel haar enorme wielen die overdreven zijn. In sommige hobbelige onverharde weg die liep door onze tour troost was ook aanwezig, ondanks de verkeerde banden voor dit gebruik. Dit levendiger verbruik steeg boven de 11 l / 100 km en de remmen voor de klassieke 200-120 plotselinge zoals gebruikelijk in Duitsland zonder problemen, het is wat ze zijn ontworpen. Treuzelen, en vervolgens naar het park, besef je dat je kreeg ook langs de progressieve richting, voor 230 euro, vergemakkelijkt het stedelijke leven.

VW TDI 240 Tiguan afgewerkt R-Line

VW Tiguan, akoestische ruimte

Is zo goed gebruikt binnenruimte, omdat de accu vervalt veel ruimte onder de romp, is bijna "gebonden" kiezen voor het nieuwe geluidssysteem van Deense Dynaudio. Wat moet je doen? Nou, waar hij het wiel zou sparen plaatste de subwoofer. Het motorgeluid Tiguan 2.0 TDI 240 hoeft haar niet bedekken, zelfs nauwelijks horen en het klinkt goed, ondanks het feit dat Diesel. Echter, reeds in bepaald prijsniveau is getreden, heeft 800 euro Dit team lijkt niet gek. Draagt ​​een versterker kanaal, zodat met slechts 400 Watt krijgt een helder geluid dat indruk voor de bestuurder. Het is gemakkelijk te herkennen aan de center luidspreker op het dashboard. En je schud je benen zonder vervorming als je de muziek of de juiste gelijkschakeling te kiezen.

De optionele Dynaudio team levert 400 watt per kanaal versterker, maar

Dynaudio zijn gelijk gebracht hoge getrouwheid aan de wagen (16 jaar V60) die vervolgens begon supply Volkswagen VW in Phaeton of Bugatti Veyron. Kom op, je moet luisteren om te proberen, al was het maar om te weten waar het is en het niveau van de audio in een compacte SUV.

Volkswagen Tiguan, een bijna rond SUV

Het zet moeilijker om te klagen over de VW Tiguan hun gewicht, hun eigen verpakking. Het verbruik is wat je zou verwachten van een 240 pk dieselmotor … of een beetje minder, omdat we in het gebied waar voorheen alleen V6 motoren verplaatst. Beide draaien beide gazen, echter zonder de exponentiële toe met het verhogen van de snelheid of het aantal inzittenden. de tweede zwakke punt is de prijs, omdat VW stelt ook extra betalen gescheiden climate control voor de achterbank, dakrails, zijdelings, bandenspanningscontrolesysteem, ledkoplampen (dynamischer Wizard keuze daarvan), doos digitale instrumenten, ingebouwde router met inductieve lading mobiel, rijden assistent jam, en ga zo maar door die uitnodigen "hoe je niet zal nemen".

Volkswagen Tiguan: SUV online

Tot nu toe, een man auto, "makkelijk" om te begrijpen. Echter, met de Tiguan nieuwe stappen in de wereld van "Internet aangesloten auto" al begonnen ze met de Up en elektrische Golf. Volkswagen genaamd Car-Net, de aansluiting van de auto met de gebruiker en de rest van de wereld; Kom op, de toekomst van de auto. Filosofisch het gaat om de macht compatibel en gebruik van deze toepassingen in de auto wereld van de mobiele telefonie , soms met continue updates, met een geconsolideerde (En heel statisch) wereld automotive, je koopt als een pakket bijna gesloten.

VW Tiguan control van mobiele

met "app-connect" U kunt de nieuwste smartphones aan te sluiten door middel van platforms Apple en Android of via een kabel door compatibele toepassingen Mirror Link. Nog steeds heeft vele beperkingen, maar volledige veiligheidsgaranties voor alle toepassingen die werken.

met "gids & informeren" Verbeterde navigatiefuncties afgeleid van het internet in real time (van Google Earth en Street View om online updates, import van PC bestemmingen of routes, etc). Wat zou jij doen met uw mobiele telefoon, ja … maar rechtstreeks op het scherm van de auto, met zijn controles zonder het verstrekken van uw digitale gegevens, omdat Volkswagen masker wordt gebruikt (of dus ik begrijp).

met "veiligheid & service" directe communicatie tussen het voertuig en het netwerk is ingesteld Volkswagen, is customer service, noodoproep, plan onderhoud … maar ook vestigen afstandsbedieningen op de auto, van de status (open, brandstof beschikbaar is) om te waarschuwen als de auto een afbakening, een snelheid verlaat, een bepaalde uur, etc. Laatstgenoemde, vanaf een computer of mobiel.

Het probleem zal nu overtuigen de koper een VW Tiguan die u ontvangt "app-connect" met zijn auto, maar de andere diensten zijn extra -prijzen "geen emissie" variërend tussen 275 en 480 euro en bovendien dat De licentie verloopt 3 of 10 jaar, afhankelijk van welke diensten. Abonnementen op televisie werken goed, maar er is geen auto cultuur. Om te beginnen, met optionele apparatuur Infotainment Tiguan, driejarig abonnement op de online diensten Car-Net is gratis.

U bent wellicht geïnteresseerd zijn:

Alle prijzen en kenmerken van de Volkswagen Tiguan

SUV Guide: om nieuwe auto’s te kopen in 2016 en 2017

Wil je een nieuwe auto? Voordat waardeert uw auto gratis

Adblock
detector