Renault Megane dCi 130 Bose Energy, getest

Renault Megane dCi 130 Bose Energy, getest

De vierde generatie Renault Megane auto voelt, en niet alleen voor de esthetiek, vooral ook voor de rit kwaliteit, technologie en design.

Renault Megane dCi 130 Bose Energy, nu meer ambitieuze

Renault Megane dCi 130 Bose Energy, nu meer ambitieuze

Renault Megane dCi 130 Bose Energy, nu meer ambitieuze

Renault Megane dCi 130 Bose Energy, nu meer ambitieuze

aangezien in 1995 Renault Mégane bedacht de naam voor zijn compact, met de saga nu voegt vier generaties. Esthetisch is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van zijn voorganger, aandelen veel features Stilistische met zijn oudere broer, talisman, evenals veel van de mechanische componenten. Beide toevlucht te nemen tot CMF-platform, voor modellen C en D-segmenten, die ook in de Kadjar en Espace is.

Vergeleken met zijn voorganger, zal je minder lichaam te hebben, omdat dit vijfdeurs in april de familie Renault Mégane Estate zal worden toegevoegd en het type minibus, die gaat verder onder de naam Renault Scénic, beide al gezien in de Geneva Motor Show. Voor vierdeurs sedan-versie zal moeten wachten tot 2017, maar zoals in de Renault Clio, zal er driedeurs hatchback versie of, in principe, het lijkt de cabrio-coupé continuïteit.

Renault Megane, iets groter dan voorheen

In vergelijking met het opwekken Mégane derde, de nieuwe Het gemeten 6,4 cm langer zijn, 0.6 breed en 2,8 slag, terwijl de hoogte wordt verminderd met 2,5 cm. Hoewel, zoals we zullen zien, blijft gemarkeerd door binnenruimte.

Mégane achterWat betreft de propellers verkrijgbaar in zijn eerste fase kunt u kiezen uit drie opties benzine en zoveel mogelijk in Diesel. Alle mechanische tetracilíndricas met kleine verplaatsing aangejaagd door een turbo. In de eerste groep vinden we de 1.2 TCe versies van 100 en 130 pk en 1.6 TCE 205 pk met automatische dubbele koppeling 7 snelheid gereden manuele 6 kleinere TCE. Diesel aanvoer start met de 1.5 dCi met 90 of 110 pk en eindigt met de 1.6 DCI 130, midyear die wordt versterkt met een variante 165 pk. Allemaal met 6-versnellingsbak, met uitzondering van de dCi 110 pk waardoor een optie voor 1.500 euro kiezen voor een dubbele koppeling EDC aangedreven met hetzelfde aantal relaties en dat de enige beschikbaar zal zijn op de dCi 165.

Renault Megane met vier gestuurde wielen

bij talrijke rijhulpsystemen die kunnen worden gemonteerd (mededeling voertuigen in de dode hoek, onbedoelde voorsorteermogelijkheid automatische omschakeling tussen gedompeld en lange projectiegegevens op de voorruit, parkeerhulp signaal toevoegen …) en Multi Sense, waardoor voor verschillende rijmodi (Neutral, Sport, Comfort, Eco en Perzisch, die op het gaspedaal, de motor, versnellingsbak -als automaat-, adres, uitlaatgeluid -simulado door middel van audio- apparatuur, massage, instrumentatie en omgevingslicht), de nieuwe Mégane ook kunt u rekenen op alle vier de wielen richtlijnen 4Control bekend als de Laguna, Espace en nu Talisman. Dit is apparatuur die is opgenomen Serial versies GT en stel een auto veel sportiever respons met indrukwekkende behendigheid, maar ook makkelijker om onverwachte manoeuvres. Dus dat Renault zegt Het vereist 40 procent minder wielspin vergeleken met de versies niet uitgerust. Bij lage snelheden de achterwielen draaien tot 2,7º in tegengestelde richting aan de voorzijde voor verbeterde hantering en geven het gevoel van het besturen van een auto kleinere slag, terwijl van 80 km / h draaien in dezelfde richting 1. Uniek in zijn segment en we kijken nu al uit te proberen de sport versie altijd super efficiënt R.S. die zeker zal komen in de nabije toekomst.

Een duidelijker binnenkant MÉgane

Het interieur straalt een goed gevoel voor kwaliteit, minstens Bose in deze versie, goed standaard uitgerust met zeer comfortabele en royale zitplaatsen. Het is gemakkelijk om een ​​goede rijpositie te krijgen, met een goed gepland ergonomie, hoewel het kost een beetje meer dan andere rivalen voor altijd ongemakkelijk, maar meestal onnauwkeurig, rugleuning verstelbaar met hendel in plaats van roulette dat had in het verleden. Niettemin hun zitplaats ze zijn grote en comfortabele fauteuils, de bestuurder met een gevarieerd programma van massage inflatie en deflatie van de lumbale luchtkussen. Zeer aangenaam is de kwaliteit van je stuur stiksels bekleding en deurpanelen, hoewel afbreuk enigszins hard plastic middenconsole en het gehele onderste gebied daarvan en het dashboard; niets te zien, maar ook op zijn rivalen. nauwkeurige aanpassingen, maar de slapheid geeft Bose plaat aangebracht twisted een openlijk beslaan het goede centerspeaker en.

Interieur 2016 Renault MeganeVoor de ruimte, de grootste buitenafmetingen kunt u win 2 cm breed aan de voorzijde en een grote pleinen 4 aan de achterzijde. Maar de meest essentiële dimensie, die van weg been, volgt de lijn van zijn categorie, door de DS4, met slechts een vergrootglas cm en dat in de kofferbak 20 liter verloren. Enkele centimeters aan volwassenen op een reis terug naar enige opluchting tegemoet te komen. Op laars, niet bereikt de 500 l van de Civic, maar biedt nog steeds een goede capaciteit. Onder zijn de vloer van de reparapinchazos kit en een doos van serieuze audio-apparatuur zijn gevestigd.

Voor het systeem infotainment ze boden drie opties. De meest fundamentele is voorzien van een monochroom scherm 4.2 “ die wordt gevolgd door een scherm, en aanraking en kleur 7 “horizontaal aangebrachte met de browser van de finish en Zen 8.7 “verticaal opgesteld, Bose standaard op Zen en optioneel op de GT en 248 euro. De 8.7 “is van het type capacitativa -met een goede aanleiding om aan te raken, slepen pictogrammen te bladeren, het lezen van pagina’s door te schuiven, zoomen met uw vingers … Hiermee kunt u drie pagina’s instellen die beginnen met functionele ramen (Widgets) en omhoog zes profielen. heeft een zeer goede definitie, maar het gebruik ervan is niet erg intuïtief, dus het vereist een periode van leren en aanpassen aan schokken in volledige geleiding te voorkomen. Zij missen een groot aantal fysieke knoppen en raak groep vet vinger wordt gemarkeerd als veel kracht om de arm te strekken.

Vijf afwerkingen om uit te kiezen in de Renault Megane

Vijf afwerkingen (Life, Intens, Zen, GT en Bose), de motor DCI 130 PK alleen geassocieerd met de top drie. de zen zeer goede keuze, omdat het dual zone climate control, vier elektrische ramen, cruisecontrol, Bluetooth, lichtsensoren en regen, R-2 Link horizontale scherm 7″ Elektrisch bedienbare buitenspiegels, parkeerhulp achter, mistlichten, lendensteunregeling, signaalherkenning, automatische lichten, waarschuwing voor onvrijwillige verandering rijstroken, lichtmetalen velgen 16 “Multi Sense en handsfree key oa. verhuizen naar Bose is een stijging van 1.600 euro elementen zoals Bose, de wielen 17″, het verticale scherm 8,7″ parkeren camera, de elektrische parkeerrem en de massagefunctie van de bestuurdersstoel. Meer interessant vanuit een dynamisch oogpunt is het GT, dat betreft Zen som 4Control de vier gestuurde wielen, sport demping, de 17 “wielen, sportstoelen, de Launch Control System, LED-koplampen en specifieke decoratie door Een extra 1.500 euro.

zijn rate, met de korting van 2.200 euro en afgetrokken, Het is boven de meeste van zijn concurrenten generalist merken, hoewel de apparatuur gevonden in deze unit bovenkant is ook het meest gevoed. Een monster van de beveiliging heeft Renault dat hun product superieur is. De geteste toestel is 100 euro minder dan een Peugeot 308 2.0 BlueHDI 150 GT Line krachtiger en meer comfort features waard, hoewel de Mégane sloeg hem in veiligheid, met waarschuwing onbedoelde verandering van rijstrook, automatische verlichting … zonder vergeten dat de 308 voegt LED-koplampen, optioneel op zijn rivaal.

We hebben gezien wat er de Mégane, laten we eens kijken hoe het gaat

Het volstaat loop een paar meter van het controleren aplomb Auto en zijn uitstekende kwaliteit loopvlak, aspecten die wordt geplaatst op de top van zijn categorie. Het is uitstekende filtering, maar terwijl uiteindelijk trekt gevoelens rijden. Ja, die niet alleen ons helpen om van te genieten, maar ook degenen die ons vertrouwen geven aan de grenzen te verkennen. over limiet die bovendien zijn ze veel hoger dan gezond verstand en dat toen we aankwamen de Meagane reageert met grote adel. Met een verdediging die helpt voorzichtig omdraaien als we het gas snijden in volle steun. Maar we moeten er abrupt doen, omdat zijn karakter is Zeer onderstuur, althans in dit dCi 130 pk versie, die aanzienlijk gewicht toevoegt aan de vooras en een hoog koppel figuur. Brake goede touch, hoewel niet remweg Ze hebben laten zien zo effectief net als zijn voorganger. Achacable zou wel eens iets op dit toestel zijn, maar de dCi 110 pk is ook gegaan door onze faciliteiten alleen verbetert de cijfers één meter in de voorkant van de Mégane III 2.3. Niet alleen overtuigen geen van beide uw adres. Ja, het is beter dan voorheen, maar zijn aanraken resultaat zeer kunstmatige, niet veel informatie over te brengen, en de Sport-modus enige wat we hebben gevonden is een verharding wij geloven in buizerds onnodige ritten.

zijn overhangen propeller zachtheid en een laag geluidsniveau. profiteert ook plaatsen zowel versnelling als nuttige toepassing als een van de beste vermogensniveau, zelfs op het tweede punt hobnobbing met 150 pk varianten. Het probleem is zijn gebrek aan bas, waardoor het lui lijken in sommige omstandigheden. door verbruik, weg, net blijft tweetiende Honda Civic 1.6 i-DTEC 120 pk, referentiegroep, maar Het heeft geen grote autonomie door het verlies van 13 liter capaciteit van depot. zijn handgeschakelde versnellingsbak dit is mooi en snel genoeg, niet zoals de Civic, zelfs niet als een leeuw, maar ondersteunt ook kritisch.

U kunt ook geïnteresseerd

Renault Mégane 1.2 TCE, verbruik en de eerste indrukken

Renault Mégane eerste contact

Foto’s, video en data Renault Megane

Adblock
detector