BMW 520d vs Mercedes E 220D: wat is de beste luxe sedan?

BMW 520d vs Mercedes E 220D: wat is de beste luxe sedan?

BMW 5-serie en Mercedes E-Klasse levend houden van een historische strijd om de beste sedan zijn "uitvoerend" Traditioneel: voortstuwing, beeld, kwaliteit, comfort, technologie … We meten alles. Wie wint?

BMW 520d en 220d Mercedes E. Wat is beter?

BMW 520d en 220d Mercedes E. Wat is beter?

BMW 520d en 220d Mercedes E. Wat is beter?

BMW 520d en 220d Mercedes E. Wat is beter?

ze zeggen traditionele sedan Het verliest aanwezigheid op de markt ten koste van de SUV, maar Mercedes toch erkennen dat hun klasse E is mogelijk de belangrijkste model zijn wereldwijde bereik. Wat voor sommigen is een grote familie sedan premium, voor anderen is het een hatchback werken zeer winstgevend en betrouwbaar, voor een echte unie van het stadsvervoer. Hoe dan ook, klasse E Mercedes heeft zeker zijn status opgebouwd als maatstaf voor de specifieke gebruiker om hun "klasse", beeldkwaliteit, comfort, veiligheid en technologie.

Van haar kant, heeft BMW een beeld gebouwd waarin de dynamisme merk in het bijzonder de aard van elk van de modellen, evenals beeldkwaliteit, comfort, veiligheid en technologie Ze zijn intrinsieke kenmerken van het merk. deze stereotypen kunnen in het algemeen de moeite waard en deze ultra-moderne definiëren 5-serie (Net aangekomen) en klasse E (2016), maar geen van beide iets opgeven en misschien uw subjectiviteit over de betekenis van elk schild en stilistische talen zijn de meest onderscheidende waarden.

SPACE BMW 520d Steptronic Mercedes E 220D 9G-Tronic
gevelbreedte 149 cm 147 cm
achterste breedte 142 cm 144 cm
fronthoogte 90-97 cm 87-94 cm
hoogte achterzijde 93 cm 91 cm
beenruimte 76 cm 78 cm
romp 520 liters 520 liters

BMW 5 Series vs. Mercedes klasse E: Technology

Op het idee "wijd verspreid" dat de Mercedes E-Klasse is de meer comfortabel BMW 5-serie en de dynamischer, misschien mannen AMG en die van BMW Individual hebben veel te ondervragen over het. Het bereik van de opties is zo groot, rijk en gevarieerd in beide modellen, een BMW 5-serie en Mercedes E-Klasse kan zo op elkaar lijken, als zeer verschillend zijn, en zelfs omkeren startposities. Ik denk dat het enige wat duidelijk is, is dat een klasse E met luchtvering (Alleen Mercedes biedt optioneel) bevestigen haar principes en zeker geworden de beste salon in zijn categorie; op dezelfde wijze als 5 serie met 4-wheel steering (Rear sturen alleen biedt BMW) zou het meer, zodat zijn stimulerende maatstaf voor dynamiek. Maar zonder deze instellingen, hebben we niet gevonden in de geteste apparaten kan de verschillen zijn tint. Of niet.

BMW 220d vs Mercedes E 520DVs BMW 5 Serie Mercedes klasse E: Gedrag

In dit geval demping adaptieve elektronica facultatief BMW zeker heeft het veel om ons een te vinden beïnvloed 5-serie dus comfortabel loopvlak Mercedes (En het rollen mooiste momenten zo weinig velg en band profiel), zo veel vloeibaarder lead en gezeten op hoge snelheid. de klasse E rekeningnummer met variabele dempers, maar in zijn zaak door een mechanische in hun interne kleppen zij verschillende hardheid volgens de werkfrequentie van de demper (harden in snelle opeenvolging).

de BMW Het heeft verschillende rijmodi (Eco, Comfort, Sport en Adpatative) ook betrokken bij antwoord de demping en het algehele resultaat is veel beter. Reageert met veel kwaliteit in bacheo Gewone en een uitzonderlijke sterkte beweging als we eisen uw frame. de Mercedes bovendien flexibele bewegingen en terwijl Bacchae kwaliteit, niet bieden BMW nauwkeurigheid Wanneer snel bewegende wielen (voelt zwaarder richting, langzame reflexen en, zo nodig, opzichtig bewegingen). In ieder geval, duidelijke paden brede snelweg Ik heb niet gemerkt dat veel verschil (het is een comfortabel rodador), als toen ik reed met hen voor meer bochtige secties, over chassis. Zowel Class en 5-serie, met optionele extra grote banden (275/35 R19 niets minder dan achter), traccionan goed zonder goede asfalt in hun voortstuwing conditie compromis hun gedrag door de strekking van deze mechanische versies.

METINGEN BMW 520d Steptronic Mercedes E 220D 9G-Tronic
Acel. 0-100 km / h 7,48 s 7,41 s
Acel. 0-1000 meter 28,6 s 28,4 s
Inhalen 80-120 km / h 5,73 s 5,65 s
Loudness 120 km / h 65,7 dB 67,7 dB
Remmen van 140 km / h 68,0 m 78,2 m
Weight scale 1.743 kg 1.817 kg

BMW 5 Series vs. Mercedes E-Klasse: Diesel 190 pk

De geteste versies zijn degenen die zullen worden voornamelijk verkocht in ons land. hun blokken 4-cilinder dieselmotor 2.0 Zij worden als mechanische meest waardige in deze saloons aanvaard. Andan veel goeds en over het algemeen zijn ze zeer aangenaam. En nogmaals, de BMW 520d is meer verfijnd.

de Mercedes E 220D debuteert spunky blok van aluminium en toen ik verwachtte een rijeigenschappen en akoestiek betere kwaliteit in Mercedes, is de BMW mij verraste. mechanica E 220d Het voelt en klanken (Diesel) meer en soms (lage versnelling) mist, ter vergelijking, de luxe binnenomgeving. In plaats daarvan, hoewel ik denk dat de verschillen zijn minder doorslaggevend, de Mercedes Het is altijd wel iets sneller. Beide versnellen zij heel goed en voel geen twijfel snellere versies.

VERBRUIK BMW 520d Steptronic Mercedes E 220D 9G-Tronic
verbruik stad 6,9 l / 100 km 6,2 l / 100 km
consumptie Highway 5.3 l / 100 km 5.4 l / 100 km
gemiddeld verbruik 6,0 l / 100 km 5,7 l / 100 km

de 2.0d E- levert 194 pk en gecombineerd met een prachtige 9 automatische transmissie. 190 pk en 8 versnellingen zijn nummers BMW, combinatie ook voortreffelijk. Vraag me af hoe Mercedes beweegt zijn oneindige 9de, volstaat slechts 1.400 tpm te bewegen met 120 km / h, 400 rpm onder de BMW met zijn 8e. Dit vertaalt zich niet in een duidelijk betere efficiency weg waar BMW Het is hetzelfde aansteker de Mercedes; Maar in de stad E 220d nog steeds een geweldig voorbeeld van hoe weinig we kunnen krijgen om een ​​auto te consumeren deze omvang en dynamiek.

BMW 5 Series vs. Mercedes E-klasse: vanguard

Kijk geen grote verschillen in leefbaarheid, romp of technologieën. Beide kunnen leiden alle. We testten de BMW Remote parking van de sleutel, maar biedt ook de de Mercedes. Overigens is in de internationale presentatie van de klasse E, testen we de functie door een applicatie worden onze mobiele (op dat moment slechts één model Samsung ontmoet het beveiligingsprotocol Mercedes) in de sleutel van onze auto. ook BMW aanbiedingen gebaren systeem interpreteren van een reeks van beweging van onze rechterhand (het kanaal) naar de radio (stationswijziging, volume, etc.) Voorbeelden van kunst, beide besturen avanzadísimos aandrijfsystemen semi-autonome, die te beheren op hun eigen inhalen op de snelweg aan te geven onze bedoeling het activeren alleen intermitterend.

BMW 520dBMW 520d vs Mercedes E 220D: wie wint?

Er zijn twee auto’s referenten in alle aspecten, meest briljante en completísimos, die de subjectiviteit van ieder van ons (of opties die u kiest) zal "best" de BMW of Mercedes. maar dit keer waren we met de beste gevoelens in het algemeen BMW 520d spectaculaire.

PRIJZEN BMW 520d Steptronic (vanaf 52.133 euro) Mercedes E 220D 9G-Tronic (vanaf 51.101 euro)

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

25 nieuwe releases raken in BMW

40 nieuwe releases raken in Mercedes

We testten de BMW 5-serie Touring

Nieuwe Mercedes E-Klasse Estate

Adblock
detector