Vergelijking: Suzuki Vitara, Honda HR-V en Skoda Yeti, die wint?

De Honda HR-V kost weinig tijd tussen de kleine SUV. Hoe maak je gezicht te planten om de veelzijdigheid van de Skoda Yeti of de waarde / product Suzuki Vitara relatie?

Honda HR-V 1.6 i-DTEC, Škoda 2,0 TDI Buiten Suzuki Vitara 1.6 DDiS en

Honda HR-V 1.6 i-DTEC, Škoda 2,0 TDI Buiten Suzuki Vitara 1.6 DDiS en

Honda HR-V 1.6 i-DTEC, Škoda 2,0 TDI Buiten Suzuki Vitara 1.6 DDiS en

Honda HR-V 1.6 i-DTEC, Škoda 2,0 TDI Buiten Suzuki Vitara 1.6 DDiS en

Niemand SUV naar beneden naar de top van de golf, omdat ze blijven lustobject voor veel potentiële kopers. Sinds enige tijd is de meest hanteerbare modellen hebben het eten van de grond voor mensen met een groter formaat, dankzij een zeer uitgebreide ontwerp en, vooral, de rationeel gebruik Het is opgelegd door zowel de kosten en de door milieu-eisen.

Beoordeel uw auto gratisIedereen weet vandaag dat de functionele kant is één van de meest gewaardeerde in dit type voertuig, en Honda HR-V is één van de modellen die het beste exploiteert dit aspect in het interieur. Met 4,29 meter lang, toont zes centimeter lang Škoda en ongeveer 12 cm Suzuki Vitara, maar dit is dezelfde hoogte en breedte als de Honda, terwijl Skoda is omvangrijker alle, met een lichaam ongeveer 2 cm breder en tot 8 cm hoger.

Honda HR-V, Suzuki Vitara en Skoda Yeti: ruime SUV

de Honda HR-V Het wordt ook gepresenteerd wielbasis -2,61 metres-, meer dan 3 cm tot Skoda Yeti en 11 cm Suzuki Vitara, die net was te merken beschikbare ruimte binnen voor passagiers. En dit is al een verdienste op zich, als de Tsjechische SUV altijd een referentie in bewoonbaarheid in deze categorie is geweest. In deze drie compacte SUV van de voorstoelen zijn ze comfortabel en goede zitplaatsen -Alle testeenheden hadden een hoger niveau het beëindigen van hun gamas-, hoewel in beide Japanse modellen regulering liever door het achterwiel, dat is altijd comfortabeler en nauwkeuriger, in plaats van de hefboomlager.

En in de achterste rij, de Skoda Yeti is het breedste, hoewel in alle derde volwassene bepaalde schaarste zal betrekken, hoewel alle drie bieden veel doorvaarthoogte en beenruimte is vrij breed in de Honda HR-V, is goed in de Škoda en variëren doordat de achterbank langsrichting tot 15 cm kan worden bewogen en is direct in de Suzuki Vitara -Presents 8 cm minste een vlak van de HR-V.

SUV VergelijkingDrie SUV die de reiziger denken

Wanneer het leven aan boord aangenamer, in deze drie SUV geen gebrek aan praktische details en opbergvakken, hoewel de achterbank van de Honda HR-V zijn de meest veelzijdige van, waardoor opslag onder trottoirs of als zij stijgen wanneer ze niet druk kan een grote brok transporteren van binnen. Škoda ook aangetoond functionele persoonlijkheid. Zo kunt u de achterkant van de voorste passagiersstoel vouwen om lange voorwerpen te laden of gewoon de visie naar voren van de achterste passagiers, die meestal de kleinste van het huis bedanken vergemakkelijken. de grote glasoppervlak Verder valt in de helderheid van het inwendige van de Škoda of zichtbaarheid ontvangen vanuit elke hoek, een aspect dat gebruik maakt Suzuki Vitara en Honda HR-V, die de lijnen meer coupe kosten onder deel einde van het dak.

De bagageruimte kan toestaan het hele gezin in een van hen, omdat de 455 liter gemeten door onze Technisch Centrum Suzuki Vitara maakt ze veel. Meer nog 470 Honda HR-V, zonder te vergeten dat ondergronds verbergt een verdere uitsparing 105 liter andere, verbluffende detail; terwijl Super 485 liter minste Škoda functies kunnen worden uitgebreid tot 585 liter of immense bewegen achteren naar zijn voorste stand plaatsen.

Suzuki Vitara, Skoda Yeti en Honda HR-V: verschillende stijlen

Buiten dat zijn praktisch voor ons elke dag, de innerlijke sfeer van elk van deze SUV is heel anders. In de Honda HR-V hebben we een dashboard stijl moderner en technologische. Ondanks verhoogde positie achter het stuur, de cabine brengt een bepaald sportiviteit, met een schakelwegverkorting die heel nuttig en levert een geweldige toets, hoewel sommige bestuurders pommel kan te klein zijn.

Honda HR-V, Suzuki Vitara, ŠkodaHet dynamische karakter Honda HR-V ook gezien te rollen daarmee de afstemming van de demping, consistentie en het loopvlak een zeer reactief chassis meeste scenario.

Achter het stuur van de Skoda Yeti omhult snel de functionaliteit, met alles op zijn plaats, consistent gevoel van de controles en oudste ontwerp, maar met een zeer zorg-instellingen. Het maakt rutero zien dat het een kwaliteit, vriendelijk, comfortabel en veilig, met een herziening van het frame zeer evenwichtige. In dit geval kregen we een 4×4-versie, met als voordeel dat de all-wheel drive biedt voor degenen die hebben te rollen over sneeuw of gladde ondergrond als het niet uw zaak, beter kiezen voor een Yeti 4×2-; maar dat veelzijdigheid betekent ook meer gewicht en een grotere wrijving dan de ergste aerodynamica van hun vierkante vormen en voegt alleen maar merkte in zijn prestatieniveau.

Suzuki Vitara, Skoda Yeti en Honda HR-V: behendigheid en consumptie

De voorwielaandrijving Suzuki Vitara de lichtste van alle, Niet vergeefs aangegeven op onze schaal 175 kg minder dan minus Honda HR-V en 325 kg -a verschil dat het Škoda aanzienlijk -leverbaar in 4×2 uitvoering, maar onze unit was 4×4-. Het is duidelijk dat die extra kilo’s gewoon opmerken van de flexibiliteit en prestaties van de Skoda. Bijvoorbeeld in de versnelling vanuit stilstand 1.6 DDiS 120 HP Suzuki Vitara is op een lijn 1.6 i-DTEC 120 pk Honda HR-V, want het houdt de soort dankzij zijn goede stuwkracht bij lage toerentallen, zonder de 2.0 TDI 110 pk Skoda Yeti, met 10 pk minder en mentioned- ballast in de buurt van hen. En herstel fasen of gezicht inhaalmanoeuvres, de dieselmotor is de Suzuki Vitara de sterkste van de drie.

De totale respons van de Honda HR-V in de 4e en 5e snelheid is goed -het 6 is meer gericht op mechanische-toereikendheid, maar de Suzuki Hem macht overschrijdt, ongeacht de ingeschakelde versnelling. Skoda Yeti in alleen te vinden sommige verve in de 4e, weg van hun tegenstanders. Bovendien kan het geluid van de dieselmotoren Bezoedel het algehele comfort, hoewel de lagere decibel registreerde ook de Suzuki Vitara, gevolgd door Škoda en Honda HR-V.

De Honda HR-V is echter bereikt de strakste verbruik, met een ronduit briljant voor de i-DTEC 120 Hp in het milieu van echte media 5,2 l / 100 km, hoewel slechts een tiende is gelegd Vitara 1.6 DDiS de 120 pk ook heel spaarzaam. De Skoda Yeti 2.0 TDI 110 is bijna verre afstand-tot 1,5 liter, maar als we rekening houden met de eerder genoemde 4×4 karakter van de test unit we hebben gebruikt in deze vergelijking, overweeg correcte besteding.

Honda HR-VHonda HR-V, Suzuki Vitara en Škoda: prijs en verpakken

natuurlijk zijn er structuurelementen en materiaal zich ook de verschillen tussen de drie, dus de afstand van de prijzen in hun kilo’s of eigen presentatie van Suzuki Vitara, die naar buiten wel spelen kaartjes ontwerpen, maar binnenwaarts toont veel eenvoudiger image Ondanks smart bicolor games op het dashboard of in de deuren afwerking en minder helder en verfijnd die gevonden zowel Skoda Yeti en Honda HR-V materialen.

De bijna 5.000 euro dat wetsvoorstel te scheiden goedkoopste duurste SUV reageren op de verschillende argumenten die te maken hebben met de verpakking van elk model zelf, de technologie aan boord, de eye candy aan de binnenkant presentatie en de hoeveelheid apparatuur, of functionele oplossingen aanwezig in hun habitat. Elke koper kan kiezen, afhankelijk van smaken, behoeften, budget … en hoewel je kunnen zeggen dat de Honda HR-V gewoon opleggen zijn betere balans in alle geledingen, een van de protagonisten van deze vergelijking, op zijn manier, is een waardige vertegenwoordiger van een suggestieve middenklasse onder de SUV die terecht blijft om volgelingen te krijgen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

10 top rated SUV

Honda HR-V-test

We testten de Skoda Yeti

Suzuki Vitara-test