Eerste proef: Citroen Berlingo 2015 gemoderniseerd

Een van de meest populaire commerciële en familie modellen, de Citroen Berlingo, moderniseert meer veiligheidsuitrusting en nieuwe motoren zuiniger.

Contact: Citroen Berlingo 2015 gemoderniseerd

Contact: Citroen Berlingo 2015 gemoderniseerd

Contact: Citroen Berlingo 2015 gemoderniseerd

Contact: Citroen Berlingo 2015 gemoderniseerd

Gepresenteerd op de Autosalon van Genève vorig jaar, de nieuwste generatie van de Citroen Berlingo is nu te koop, vanaf 13.600 euro Multispace – variant. Het is een esthetisch gelijk aan het vorige model, met als enige uitzondering wijzigingen in de grille en de bumper, die nu is voorzien van LED-dagrijverlichting en krijgt dezelfde kleur als het lichaam in bepaalde uitvoeringen.

ook Zij hebben de afmetingen van het vorige model gerespecteerd, beide lichaamslengtes 4380 en 4628 mm met resten, deze alleen in modellen van, terwijl de glasvarianten, aangeduid als Multispace is geschikt voor binnen vijf tot zeven passagiers. In deze versies een nieuw formaat op de achterbank, waarbij nu onafhankelijk stoelen, die kan worden gevouwen of verwijderd uit het voertuig gemonteerde afzonderlijk opgenomen. Met deze vijf zitplaatsen configuratie, de Berlingo aanbiedingen stam met 675 liter capaciteit, die kan oplopen tot 3000 fold als we de tweede zitrij te kiezen.

Citroen Berlingo 2015tussen de interieuruitrusting Het kan ook het systeem is Modutop opslag, waarin een aantal handschoenkasten achter in het dak van een aanzienlijke hoeveelheid munitie gebracht. Een ruimte die direct van binnenuit of via de achterruit opent nu onafhankelijk van de rest van de deur.

meer apparatuur

De nieuwe bepaling van berlingo overweegt systemen zoals achter parkeerhulp, regulator en snelheidsbegrenzer, automatische lichten, heuvel starthulp en antislip, Grip Control, dat de tractie optimaliseert moeilijke grip door toediening trekkracht afhankelijk van het terrein die circuleert. Al deze apparaten, het bereik Citroen Berlingo 2015 voegt ook Active City Brake, waarvan zij automatische remsysteem eventuele botsingen met lage snelheid te vermijden. Deze inrichting werkt met een laser sensor aan de bovenkant van de voorruit, die potentieel obstakel detecteert zoals een voertuig die voor circuleert in de tegengestelde richting of wordt gestopt. Na het maken van een snelle analyse van de situatie, Active Brake hydraulica bereidt het naderen van de remblokken voor interventie te vertragen, kan volledig het voertuig tot stilstand voor de aanrijding, zonder tussenkomst van de bestuurder.

In de nieuwe Citroën Berlingo 2015 board vond een touch screen 7 inch dat naast de mapping systeem browser, het stelt ons in om de multimedia-systeem te beheren. Bluetooth-verbinding stelt ons in staat om verbinding te maken van de mobiele telefoon, computer of tablet naar de camera en andere apparaten.

efficiënte motoren

Citroen Berlingo 2015De nieuwe Berlingo is nu uitgerust met een reeks mechanische Diesel resultaat van het optimaliseren van zijn eerdere 1.6-liter blok, opgesteld onder de goedgekeurde Euro 6-normen door het opnemen van een SCR-systeem met AdBlue injectie en onderscheiden handel onder de naam BlueHDI. Deze mechanische sjabloon is onderverdeeld in een stroom met 75, 100 en 120 pk, kunnen de laatste twee ook stopsysteem Start & Stop, verbruik en meer uitstoot te verminderen.

Met betrekking tot versnellingsbakken, 120 HP versie opent eerst in Berlingo een handmatige zestraps materiaal, terwijl in de variant 100 CV als optie één type Bestuurd ook een zestal versnellingen kunnen worden opgenomen.

Citroen is ook van plan om te verkopen tot en met juni 2016 Euro 5-versies van deze motoren en benzine VTI 95 pk te houden.

Zij zal de variant Electric Berlingo markt die het heeft een vermogen van 67 pk en een bereik van 170 km met een maximale snelheid van 110 km / h en 4×4-versie door gespecialiseerde trainer Dangel, die haar naam geeft aan de versie waarvoor u hebt gekozen mechanica Blue HDI 100 pk.

Op onze tocht hadden we de kans om Multispace testen van de 120 pk versie en de nieuwe zes ontwikkelingen. Een goed gedimensioneerd om deze motor, aangezien boven 1400 omwentelingen aandrijflijn getoond ijverig versnelling en uitgerekt tot het 3000 rpm overschrijden energie. Maar een regime dat niet nodig is om het te bereiken, van iets meer dan 2.000 spins, deze motor kost 1,6 liter inspanning en herstel tempo in een hogere versnelling zonder de geringste slechte gebaar.

prijzen

De nieuwe Citroën Berlingo 2015 gamma begint bij een prijs van 13.600 € voor de Multispace versie live afgewerkte benzinemotor 100 pk, tot 21.800 € van XTR Plus versie met de nieuwe mechanica BlueHDI 120 pk met start en stop en doos zes versnellingen.

Ten aanzien van de professionele modellen, U kunt een busje met HDi 75 pk kopen door 14.850 of variant Boxcar lange afdronk met mechanische Club 90 pk voor een prijs van 18.640 €.

Al deze prijzen moeten de overeenstemmende verschuldigde belasting worden toegevoegd.