Opel Insignia 1.4 T benzine en diesel Opel Insignia 1.6 CDTi: Wat te kiezen?

Opel Insignia 1.4 T benzine en diesel Opel Insignia 1.6 CDTi: Wat te kiezen?

De eeuwige dilemma: benzine of diesel? In dit geval staan ​​we voor de Opel Insignia 1.4 Turbo benzine en 1.6 CDTI Insignia diesel.

Opel Insignia, wat beter is, benzine of diesel?

Opel Insignia, wat beter is, benzine of diesel?

Opel Insignia, wat beter is, benzine of diesel?

Opel Insignia, wat beter is, benzine of diesel?

¿Gas of diesel? Is een typische vraag die vaak niet goed, reageren in het bijzonder wanneer, zoals in het geval van Opel Insignia Het heeft twee versies, zodat vergelijkbare voordelen. Persoonlijke affiniteiten, sympathieën en antipathieën van ons milieu niet zelden leiden tot vooroordelen die leiden tot geen grote kennis van het product dat we handelen naar wat we horen. Zo gebeurt het vaak dat Supporters van benzine vergroot aspecten, zoals de mogelijkheid om lap op deze motoren, de fijnheid in bedrijf met veel minder trillingen of geluid minder beïnvloed door claqueteos ventielen bijzonder koud. Zijn ook, zijn lagere onderhoudskosten als gevolg van minder complexe storingen minder uitstoot van schadelijke stoffen met beperkte emissie van NOx en deeltjes of een productie kosten lager dan bij lagere tarieven ook resulteert in de geassembleerde auto's. Zelfs met behulp van een prettiger om brandstof te hanteren tijdens het tankens.

Logisch, en van de andere kant, het grillen van diesel over het algemeen eens met echte passie roemen zijn verbruik lager en logisch één tank langer te tanken, die minder CO2 uitstoten in de atmosfeer, of, met turbo, grotere stuwkracht bij lage toerentallen. wordt ook gewaardeerd onder deze supporters vermeende duurzaamheid van de machine.

Opel Insignia-motoren

De waarheid is dat tot op heden, Er is geen perfecte motor, die aan de beste van elkaar, maar waar als hiervoor is dat de samenvloeiing van twee steeds duidelijker. Het komt dus een dieselización benzinemotoren qua stuwkracht bij lage toerentallen en gasolinización van Diesel, die steeds meer verfijnd en velen al overtreffen 5000 rpm, zodat het uiteindelijk noodzakelijk om te zoeken met echte zorg wat brengt elke motor om zeker te zijn om goed te kiezen.

Opel Insignia Diesel en benzineDit is het geval van de twee motoren van de Opel Insignia gezicht hier. Elk vertegenwoordigt de meest moderne scholen, te beginnen met zijn karakter echt downsizing, het verminderen van turbo motor en ondersteuning. Het is de beste naam naar waar het eerder nodig is om motoren te zien twee liter cilinderinhoud om dicht bij de 150 pk bevoegdheden krijgen was, volstaat vandaag een 1.6-liter als de Diesel versie 1.6 CDTI; of 1.4, zoals de 1.4 Turbo.

Door nu, vrijwel weten allemaal dat elke Diesel als de Opel Insignia Het is duurder op het moment van aankoop en het zal minder ... een goedkopere brandstof verbruiken, waardoor een bezoek aan de leverancier zal minder belastend zijn. De sleutel is hier wanneer zullen we geld besparen toen we het verschil in prijs zal afschrijven. In dit geval zal de 854 euro verschil meer dan 44.000 km in termen van het verbruik te betrekken alleen gezien de huidige verschil van 10 cent per liter brandstof. We hebben berekend door vermenigvuldiging van de gemiddelde uitgaven verkregen door onze Technisch Centrum voor de huidige prijs van brandstof corresponderende afgetrokken tussen hen om het verschil van het geld om de 100 km te berekenen. Dit is iets minder dan 2 € / 100 km, en als we verdelen het verschil in aankoopprijs zou zijn 44.233 km ... dat zijn niet genoeg bewijs om de verkiezingen te decanteren. Dus je moet een beetje dieper krassen en vind de beste redenen dat een versie te maken naar de andere.

Verschillen in het verbruik van Opel Insignia benzine en diesel

Dit verschil in verbruik, vreemd genoeg, niet de grootste hoogten in de stad, waar de start en stopt opeenvolgende bestraffen, zwaardere auto te bereiken, maar de weg waar de hoger koppel zal toestaan ​​blijven het langst langer meegaan, waardoor voor onze metingen een besparing van meer dan 1,3 l / 100 km met een snelheid dicht bij de juridische.

Echter, deze berekening is niet compleet noch absolute omdat het geen rekening houdt met de kosten van de gemeentelijke belastingen identieke in dit geval beide lager zijn dan 11,99 fiscales- paarden, geen verschillen in de prijs van de verzekering, eventuele storingen en onderhoud een aspect waarbij de distributieketen een voordeel benzine middellange termijn geeft. De reden voor hen niet inclusief is hoe deze gegevens kunnen sterk variëren, afhankelijk van de manier waarop we rijden, tours te doen en wat we zijn onzorgvuldig onderhoudswerkplaats ... zo goed als we kiezen.

Opel Insignia benzine en dieselWanneer de Opel Insignia beter benzine

In aanvulling op het totaal aantal kilometers die we doen in een jaar, zal de typologie van deze ook een belang, aangezien niet alleen de stedelijke consumptie is dichter met inbegrip van de weg, maar de nieuwste generatie turbodieselmotoren kunnen waarschijnlijk meer om problemen te bieden als de meeste van onze tours zijn kort zijn. De reden? de elementen zuiveren van uitlaatgas mag de optimale temperatuur bereikt voordat ons pad komt, waardoor mogelijk problemen kunnen veroorzaken vanwege de ophoping van afvalstoffen niet EGR kleppen, deeltjesfilter en zelfs gesynthetiseerd SCR-katalysator exclusief Diesel, die ook vereist het gebruik van AdBlue, een additief dat afbreekt stikstofoxiden en een oogje houden op hun uitgaven. Vandaar dat, als onze gebruikelijke routes in de twee figuren blijven, benzine gaat u naar meer geschikt dan de Diesel lijken.

Juist het tegenovergestelde zou gebeuren als onze wegen waren tot enkele honderden kilometers zijn. Vandaar dat niet alleen zullen we de riolering te hebben lopen op de beste manier, maar we zullen de extra besparing van een lager verbruik en ook kunnen profiteren van de beste aflevering -Garantie paar van de veiligheid door een betere terugvorderingen snelheid zonder verminderen en naar de hoogste versnelling gedurende de meeste tijd in onze reis- handhaven.

Comfort en veiligheid van de Opel Insignia

De binnenste geluid zal echter nauwelijks significante verschillen te maken, ten minste eenmaal aërodynamica van verdrinkt de dieselmotor spinnen Insignia, ongeveer 90 km / h. In ieder geval, moeten we erkennen hoe in benzine is het gemakkelijker om een ​​gesprek tussen de passagiers te houden voorstoelen en achter omwille van akoestische trillingsfrequentie verschillen. Maar het is ook beter bestand remmen als een opeenvolging van noodremming zoeken punt, zelfs als één remmen zijn zoals dat kan gebeuren als het bereiken van een plotselinge retentie voortvloeien worden minder dan 2,5 m; minder dan de helft van een auto remmen vanaf 140 km / mag u niet te veel zorgen.

Opel Insignia Diesel en benzineEr is ook geen duidelijke verschillen met betrekking tot de manier waarop we de schorsing zal merken, met een goed gevoel van comfort of het gedrag in de lange bochten weg, waarbij het gevoel van evenwicht is vol te allen tijde en geeft een verfijnd karakter. Hoewel, zoals u zich kunt voorstellen, het is niet de meest geschikte auto voor zijn grootte en gewicht voor het besturen van snelle bochten gebieden bergpassen.

Moeilijker te beoordelen zijn de persoonlijke gewaarwordingen. Zoals rijeigenschappen, de verschillende capaciteit om de ontwikkelingen van de verandering trekken circuleert op lage snelheid of de ruimte bezoeken aan het tankstation ze hebben meer te maken met persoonlijke voorkeuren die objectieve factoren zoals dynamische capaciteit of het uitrusten van onze twee zeer belangrijke identiek aan deze laatste behoren tot dezelfde commerciële afwerking. Om het volgt dat de som Als de paden van enkele honderden kilometers zijn niet onze specialiteit en we rijden de stad we zouden inzetten door de Opel Insignia 1.4 terwijl als we intercity trips van enkele honderden kilometers zullen maken, zouden we door Diesel voor zijn optimaal gebruik en hoe het in staat is om de snelheid gemakkelijker te krijgen in een inhalen door betere koppel.

U kunt ook geïnteresseerd

- Alle prijzen van nieuwe auto

- Vergelijk tot drie auto's tegelijk

- Wil je een nieuwe auto? Voordat waardeert uw auto gratis

Adblock
detector