2017 Volkswagen Polo: het testen van de nieuwe super-utility!

2017 Volkswagen Polo: het testen van de nieuwe super-utility!

De nieuwe Volkswagen Polo staat voor kwaliteit rollen en materialen, veiligheid uitrusting en de connectiviteit, en de ruimte. Het lijkt meer op een compacter dan een hulpprogramma.

Officer! Dit is de Volkswagen Polo 2017: Alle foto's

Officer! Dit is de Volkswagen Polo 2017: Alle foto's

Officer! Dit is de Volkswagen Polo 2017: Alle foto's

Officer! Dit is de Volkswagen Polo 2017: Alle foto's

zesde generatie de Volkswagen Polo, een model nauw verbonden met ons land en dat vervaardigd Pamplona in de eerste plaats, van waaruit hebben we ook naar de vertrekken SUV variant zullen we volgend jaar weten. Tot die tijd, nieuwe aflevering van de populaire Volkswagen Polo een de verkoop van nut die zij heeft gedragen echt goed in de handel tot het einde van haar commerciële leven.

Nu, met de nieuwe generatie, de Volkswagen Polo profiteert van de MQB platform A0 de Volkswagen Groep hij in première Enkele maanden geleden Seat Ibiza, wat staat garant voor grotere en meer loden habitabilidades gedrag. Ook ontvangt een ontwerp zonder storend, ja evolueert naar een meer gespierde auto, sportiever, Voornaamste Characterr de uitgaande Volkswagen Polo.

Nieuwe VW Polo: de koning van digitale

Maar als we moeten blijven met iets in deze nieuwe Volkswagen Polo is, boven alles, zijn revolutionaire interior configuratie waar hij neemt een 11,7 inch digitale cockpits en drie mogelijkheden voor het opvoeren -in meerderen eindigt, die aansluit op een centraal scherm grote capacitive touch, tot 8 inch. De cockpitgenera een hoog uniform informatiegebied op ooghoogte, wat zich vertaalt in een grotere veiligheid en -bewaking het stuur. Dit alles binnen een structuur zeer horizontalizada dashboard, waar de centrale directie beluchters en airconditioning ver onder zijn gevestigd. herziening van de mogelijkheid voor de nieuwe Volkswagen Polo alle connectiviteit met elk type apparaat en inductie capaciteit mobiel volgende generatie.

VW Polo: InteriorOpvallend is ook de kwaliteit van de materialen we binnen hebben, iets om te voldoen aan zeer weinig rivalen, met zachte dashboard, zoals in de armsteun voor voetgangers of in gebieden die het meest waarschijnlijk aan te raken met onze handen. Prijzenswaardig in de nieuwe Volkswagen Polo is ook kwaliteitsinstellingen, op het hoogste niveau. maximale ergonomie, stuurwiel met multifunctionele toetsen en de net afgeplat aan de basis, iets overstag middenconsole naar de bestuurder, raakt drukknoppen aangeeft kwaliteit … Allemaal heel eenvoudig, allemaal heel comfortabel.

Al in de achterstoelen benadrukken het gemak van het in- en uitstappen van de inzittenden met deuren die vele graden openen. Dan, binnen, uitstekende hoofdruimte voor de inzittenden grote omvang en een prominente breedteafmeting. De enige, maar we vinden het vijfde plein met een grote centrale tunnel. Porter alleen vergelijkbaar vermogen de Seat Ibiza en het verliezen van de mogelijkheid van het reservewiel.

Up met de Volkswagen Polo

Onze test van de nieuwe Volkswagen Polo hebben we gedaan met de 1.0 TSI motor 95 pk, drie cilinders Hij constateerde voor het lage geluidsniveau dat een lage rolweerstand ritmes en media biedt. Een ander ding is als je loopt op en je jezelf dwingen om te onthouden dat er drie cilinders, waarbinnen empuja- duwen, maar met een bijzondere sound zo aantrekkelijk.

Exterior VW PoloMet deze motor van 95 pk de auto is zeer comfortabel om de 1.145 kilo gewicht te verplaatsen, alles wat in combinatie met een configuratie die het mogelijk maakt om uit te kiezen -Eco vier rijmodi, Normal, Sport en Individual-, aan de suspensie en elektronische gasklep en richting. Deze Volkswagen Polo 1.0 TSI 95 pk we hebben uitgevoerd very nice manual 5 relaties Hij kan een dubbele koppeling DSG 7 marsen-goed gespreid te krijgen. De auto wordt weergegeven verve in alle omstandigheden, met veel aplomb op elk terrein dankzij de bredere, opgelopen tot slag terwijl cantilevers worden verlaagd tot lager de rijhoogte wel lager het zwaartepunt.

Tot slot rekening mee dat, op verbruik, deze Volkswagen Polo 1.0 TSI kondigt gemiddeld verbruik van 4,5 l / 100 km, wat zich vertaalt in 103 g / km CO2. Het is ook opmerkelijke werk gedaan in de suspensie op zoek naar een balans tussen comfort en effectiviteit.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

De nieuwe VW Polo, zal ik in productie!

Vergelijking: Nieuwe Seat Ibiza vs VW Polo

VW Polo gegevens: meer auto geproduceerd in Spanje

Adblock
detector