Toyota C-HR: een grondige test van hybride SUV mode

Toyota C-HR: een grondige test van hybride SUV mode

Nieuw in zijn categorie, de Toyota C-HR is al een van de best verkochte SUV in ons land. Superprueba attent op al onze metingen deze hybride voertuig technologie.

Toyota C-HR, probeerde een ander SUV

Toyota C-HR, probeerde een ander SUV

Toyota C-HR, probeerde een ander SUV

Toyota C-HR, probeerde een ander SUV

de SUV met hybride technologie Toyota C-HR is al een sensatie in het segment. de data inschrijvingen van nieuwe wagens en getuigen, tot afschuw van de best verkochte SUV in ons land, volgens de gegevens januari 2017.

Beetje bij beetje Toyota Hij wordt op de markt brengen emotioneler auto’s, daarom ontwerp als aandrijving. Bewijs hiervan is dat C-HR, die vierkant valt binnen een steeds geëist categorie en maakt die een interessante tintje oorspronkelijkheid.

de Toyota C-HR Het beschikt over een indrukwekkende esthetiek evenals wordt aangemoedigd door de efficiënte hybridetechniek Hij heeft de laatste Prius zij een lagere prijs vrijgegeven, terwijl de omvang ervan maakt het een zeer praktische optie. Kortom, het heeft alle ingrediënten voor een succesvol model te worden.

Toyota C-HR-testToyota C-HR: aantrekkelijk design

Met een dergelijk beeld, maakt het niet uit om uw prospects dat de enige monteur beschikbaar is in Spanje is dat we hebben geprobeerd in dit artikel, of heeft alleen voorwielaandrijving versie. de Toyota C-HR Het vestigt de aandacht waar hij ook gaat, zelfs in de opvallend blauw onze unit. En als buiten kan worden verward met een Lexus om hem te zien komen in complete stilte, het gevoel wordt herhaald wanneer u de deur te openen en loop in het compartiment voorzichtig, omdat de binnenkant is niet ver, althans in de superieure afwerking Dynamic Plus. Het wordt geassocieerd met een royale niveau van de uitrusting en de banden met geometrische motieven in reliëf, het plafond met hetzelfde patroon of textuur van enkele materialen zijn goede voorbeelden van het belang dat is gegeven aan detail. Dus heeft een gecoat leer dashboard eindigt om een ​​exclusieve en moderne omgeving vormen. Omringd door zowel het ontwerp, verrassend wat meer dan behoorlijk binnenafmetingen en grote boot zeer bruikbare vormen, met niets te benijden om de andere modellen in zijn segment. Aangezien alleen sticks, achterpassagiers weinig side zichtbaarheid door de vorm van het raam vrij klein en toegang enigszins beïnvloed door de lage deurkozijn. Binnen, maar, er is veel meer ruimte dan verwacht. Er is ook geen aparte ventilatie-opening voor het achterste gedeelte, hoewel deze niet zo Spartan stoelen en andere Japanse modellen.

de uitrusting Het omvat alles wat we een volgende generatie auto kan vragen, met elementen veiligheid als blind hoeksensor, bericht van frontale botsing detectie en achterste dwarsverkeer, en andere luxe, zoals JBL geluidssysteem, achteruitrijcamera, adaptieve cruise control en lederen bekleding met verwarmbare voorstoelen.

Toyota C-HR-testToyota C-HR: evenwicht gear

Wat betreft zijn aandrijving, de C-HR niet veel verschilt van die van andere Toyota hybriden. biedt een hoge blij om te gebruiken, zeer vlotte werking en in geslaagd rijcomfort, vrucht van de goede geluidsisolatie en suspensies goed in balans. Bovendien heeft zij hem een ​​reactief respons op het gaspedaal gegeven, zodat u dynamische voelen, vooral bij het rijden op de stad, alsof het lichter was dan het werkelijk is. Beheer, direct en eerlijk bijgestaan, draagt ​​ook bij aan het gevoel van behendigheid, met weinig body roll. Hierbij moet worden bedacht dat is niet overdreven hoog, dus de dynamiek en stabiliteit in bochten nauwelijks gekwetst door het centrum van de zwaartekracht, hoewel we niet op een sport-model. In kritieke situaties chassis reacties zijn vrij conservatief, eenvoudig en voorspelbaar. De achteras kan enige behendigheid brengen als u de voet ondersteunen het opheffen van het gaspedaal, onder de voogdij van een elektronische programmagids uitschakelbaar alleen bij lage snelheid stabiliteit. Alleen de limiet zijn er bepaalde bewegingen van het lichaam dat je enige nauwkeurigheid, logische ding in dit type auto te verliezen, maar het frame is en omgaat met alle behoeften, hoewel het niveau van de prestaties en de focus auto zijn meer in lijn met ontspannen rijden.

Toyota C-HR: walsen soepel en efficiënt

de 122 pk hybride set Toyota C-HR Zij kunnen weinig lijken, als gevolg van de lineaire vermogensafgifte, maar als je kijkt naar de snelheidsmeter je je realiseert dat het niet een langzame auto. Misschien het type transmissie, vergelijkbaar met een continu variabele schakelproces is het enige dat afwijkingen kunnen genereren, afhankelijk van de smaak van elk. Onder normale omstandigheden het werkt als een charme, en zelfs, zodra de bodem gunstig is, vind je llaneando in elektrische modus zonder het te beseffen. Bergop, wanneer vraag versnelling wanneer minder optimaal resultaat, omdat de verbrandingsmotor toeren meer, zonder evenwel het aandrijfwielen gelijk toenemen in decibel. Zonder het horen van het geluid van de motor gewoon dat je zou iets vreemds, omdat de relatie tussen wat stap op het rechter pedaal en versnelling is altijd goed gekalibreerd merken.

Toyota C-HR-testToyota C-HR: EV elektrische modus

Aan de andere kant, bij lage snelheid (tot 50-60 km / h) je kunt "kracht" elektrische modus (EV) tijdelijk druk op de knop, mits de batterij wordt opgeladen en een aantal voorwaarden is voldaan. In ieder geval, voor het rijden zonder het starten van de verbrandingsmotor genoeg om voorzichtig met de gashendel (hoewel de EV manier maakt hogere versnellingen elektrisch) en let op de intuïtieve links klok op het instrumentenpaneel aangeeft juist het gebruik van macht, met verschillende gebieden bepaald in zijn gebied overeenkomt met de bedrijfsfasen van beide motoren. ook niveau van regeneratief remmen Het wordt getoond in deze klok, waarbij de mate van vertraging efficiënt aanpast zonder ooit handelen remschijven behalve de laatste meters van de arrestatie of indien nodig. Overigens Rempedaal nog steeds niet perfect en noch dosering, weinig lineair in bepaalde omstandigheden, maar niet kritisch.

voor zijn operatie is een auto die het meest plezierige, zelfs ontspannen in het dagelijkse verkeer. Ja, ondanks het gebruik van de Prius platform, de laatste is nog meer verfijnd, comfortabel en rustig, en misschien met een grotere voeding op te starten, wat kan te wijten zijn aan het lichtere gewicht (62 kg verschil gecontroleerd door onze Technical Center), of een andere programmering elektronica. Hoe dan ook, Toyota C-HR is zeer aan te bevelen, niet alleen als bastaard, maar ook als SUV. Het is een model als dat verbruikt weinig en waarmee genieten van het krijgen die betrokken zijn bij het rijden naar de deugden van het hybride systeem te exploiteren. Deze secties tours bevredigende elektrische modus zijn de beste beloning.

Toyota C-HR, technische gegevens

maat Toyota hybride C-HR
Benzinemotor (*) 1798 cm3 / 4 cilinders in lijn
benzinemotor vermogen (*) 98 pk bij 5200 tpm
elektromotor (*) Permanente magneet synchrone
Vermogen elektromotor (*) 53 kW
Hybrid Power System Totaal (*) 122 hp
Acel. 0-100 km / h 11.66 s
Acel. 0-1000 meter 33.37 s
Inhalen 80-120 km / h 8.56 s
Loudness 100 km / h 65,7 dB
Loudness 120 km / h 69,1 dB
Remmen van 140 km / h 73,3 m
Weight scale 1.488 kg
Reële verbruik in de stad 3,44 l / 100 km
Reële verbruik in de weg 4,92 l / 100 km
Real gemiddeld verbruik 4,33 l / 100 km
gevelbreedte 138 cm
achterste breedte 132 cm
fronthoogte 90-96 cm
hoogte achterzijde 90 cm
beenruimte 72 cm
romp 420 liters
PRIJS (*) 28.500 euro

In asterisk (*), officiële gegevens merk. De rest van de data, gemeten door de Technical Center Highway

U kunt ook geïnteresseerd

– Toyota C-HR vs Kia Niro, wat het beste SUV? En het beste hybride?

– Toyota C-HR, Hyundai Tucson en renault kadjar: hybride, benzine of diesel?

Adblock
detector