Opel Astra vs. Ford Focus, Peugeot 308 en de Seat Leon

Opel Astra vs. Ford Focus, Peugeot 308 en de Seat Leon

De Opel Astra werd verkozen tot auto van het jaar 2016, maar is de beste compacte markt van vandaag? De oudste Ford Focus, Peugeot 308 en Seat Leon veel te zeggen.

Opel Astra, Ford Focus, Peugeot 308 en Seat Leon: Wat is beter?

Opel Astra, Ford Focus, Peugeot 308 en Seat Leon: Wat is beter?

Opel Astra, Ford Focus, Peugeot 308 en Seat Leon: Wat is beter?

Opel Astra, Ford Focus, Peugeot 308 en Seat Leon: Wat is beter?

Als iemand geeft je voor entertainment, bezoek website van Opel: U kunt een heleboel vrij goede video’s op de nieuwe Opel Astra te zien. In een van hen, trouw aan zijn slogan van “chinchar aan de upper class”, een rode Astra vol jonge en mooie mensen opzichtig naar voren vrijmoedig over elitaire bestuurders saloons, terwijl in andere landen de voordelen van auto zingen zichzelf en haar extra’s, zoals relax-stoelen met ventilatie of verlichting met LED-array . Dat wil zeggen, eXtras dat, tot nu toe was alleen beschikbaar op luxe auto’s geweest, en nooit in het merk Opel.

We willen niet naar het feest bederven, maar het lijkt erop dat Russelsheim (de Duitse stad, waar het hoofdkwartier van Opel’s) zou moeten beginnen door te focussen op “tease” hun bevoegdheid op categorie van compacte auto’s. Aan het eind van de dag, of het nu op het goede spoor: met andere van onze vergelijkende, zijn confrontatie met de top-selling klasse in Europa, de Volkswagen Golf, en richtte het naar de overwinning dankzij de concurrerende prijs voordeel. Nu, zodra bekroond met de Europese Auto van het Jaar 2016, Ook speelt ook duidelijk maken of Hij is in staat om dezelfde geprijsde rivalen overtreffen en dat is aangegeven niet in aanmerking voor de prijs voor het niet nieuw dit jaar. We spraken over de altijd interessante Ford Focus, Peugeot 308 en Seat Leon. Alle ook in hun Diesel versies gemiddeld tussen de 136 en 150 pk macht.

Opel Astra 1.6 CDTi 136 pk

Omdat we begonnen te praten over zichzelf Opel Astra. heeft de kleinere motor van 1,6 liter en 136 pk. Ook is te zacht, en zijn maximale koppel (32,7 MKG) is om raketten te schieten tot 100 km / h te bereiken, deze Opel vereist niets spectaculairs cijfer van 9,1 seconden. Bovendien, ondanks de lichte Astra overwinnen tot 100 kilo meer gewicht, zijn rivalen, met een echte kracht van 150 CV, het naar voren soepel, met waarden tussen 8,3 en 8,5 seconden bij deze meting. Het is echter opmerkelijk dat Hij heeft alleen verbruikt ons een gemiddelde van 6,0 l / 100 km tijdens onze tests, vouching dat vier cilindermotor is zeer efficiënt. En zijn versnellingsbak werkt ook zeer nauwkeurig.

Opel Astra 2016de Opel Astra richting is ook zacht en informatief, en het is perfect aangepast. In combinatie met de stijve chassis, de slechts 1.326 kg maakt het een zeer snelle auto, waarin de bochten met hoge stabiliteit en daarom sporen, kunt u rekenen op de sympathie van iedereen die te leiden. Echter, ondanks haar respectabele lengte van 4,37 meter, veel bagage is of niet toe te laten. Gecombineerd met een reservewiel (€ 160 extra) dat tenminste toelaat de kofferbak vloerniveau geen ondersteuning voor meer dan 310 liter. Iedereen die meer ruimte wil, zal moeten familie wachten onlangs gepresenteerd Opel Astra Sports Tourer, met een stam en 550 liter.

En het voelt niet jammer dat je zo’n kleine kofferbak? Nou ja, niet helemaal, want hoewel de kofferbak bewijzen dat iets ontbreekt in de terugkeer van de Astra achterbanken bieden veel beenruimte. Zo kunnen ook lange passagiers snel en comfortabel in ruime achterbank worden ondergebracht. Een ander succes zijn de ergonomische zetels voor piloot en co-piloot, aangeboden tegen aantrekkelijke prijs van 600 € en kunnen meerdere instellingen: ondersteunen evenals sportstoelen Ford Focus en Seat Leon.

Het chassis kan weten beter roll met de stoten. Met het, de Opel Astra wiel tussen stadsverkeer te hard, vaak tuffen over de snelweg en overgebracht naar onregelmatigheden slecht verharde wegen. Zijn voorganger was in die zin een beetje meer comfortabel. In ruil daarvoor, dankzij het grote touch screen en een goed doordachte lay-out van de knoppen, de behandeling is veel gemakkelijker. Bijvoorbeeld: airconditioning knopen en hulpsystemen, aangebracht in de middenconsole, duidelijk van elkaar gescheiden.

Wat ontbreekt er meer als de Opel Astra? Ze zouden niet slecht plastic fijner iets zijn geweest in sommige gebieden, en mist een controle, zo belangrijk is voor veel klanten die veel kilometers adaptief snelheid te maken. En een ander belangrijk ding voor velen: de prijs. Deze motor is niet beschikbaar voor de meest elementaire afwerkingen Expressie en selectief. De eerste is de enige benzinemotor met 105 pk 1,0 en de tweede, identieke monteurs of 1.4 Turbo 125 pk. Dus, als je een diesel en een zekere macht wilt, moet u aanzienlijk duurder gaan naar een superieure afwerking, Dynamic of Excellence, ook.

Peugeot 308 2.0 150 pk BlueHDi

Peugeot 308En zich tot Peugeot 308. Zeer mooi en snel weg, haar BlueHDi versie van 150 pk, Allure versie, geeft een indruk van de meest verzorgd. Voor meer je kijkt, is het moeilijk om een ​​enkel stuk hard plastic vinden in 4,25 meter lengte compact; afwerkingen lijken meer zorg en uitrusting is meer gevarieerd. Aluminium velgen dragen 17-inch LED-koplampen statisch, veel chroom, telematicadiensten en een praktisch systeem om de stam uit te breiden. Een ander voordeel van de testauto, maar we raden niet aan, is de royale panoramadak (600 €), die sterk vermindert de hoogte op de achterbank. Het is jammer, want anders Deze Franse auto verwent de inzittenden met royale binnenafmetingen, comfortabele stoelen met voldoende beenruimte, ruime compartimenten en trunk 420 liter. Nergens in deze vergelijkende fit meer zakken. Echter, de kleine capaciteit van 444 kg, vermindert dit voordeel in de praktijk.

Alvorens te besluiten tot aankoop, elke geïnteresseerde moet bekend zijn in de Peugeot 308 worden met name rijpositie. Alles wordt geregeld door een groot touch screen, airco. Het enige wat niet inbegrepen zijn de volumeknoppen, de knoppen op de verwarmde achterruit, noodverlichting en sluitsysteem. Voordeel: de cabine is aangenaam “Samenvatting” en elegant. En een ander kenmerk is de klein sportstuur, waarna zijn indicatoren, hoog en goed leesbaar. Moeten gaan zitten en zich te vestigen.

we goed aangekomen Dynamic paragraaf en hier, de elegante Peugeot 308 vertoont licht en schaduw. Omdat de kleine stuurwiel en het in bochten zeer racy, zachte Franse compact suggereert op het eerste gezicht een vrolijk directheid die vervolgens wordt gedissipeerd in een sterk onderstuur snelle bochten. Bovendien zijn richting is zeer gevoelig. In deze gevallen is het niet aanbevolen zetten op 18-inch wielen met 40 profielbanden, die 380 € kosten. Nog dunner dilatatievoegen veroorzaken shock, het verminderen van comfort, anders is heel behoorlijk.

In ruil daarvoor hebben we de Dieselmotor beschaafde en stil BlueHDI 308 met een zeer uniforme draaimoment (37,8 mkg) bij lage toerentallen, die geeft Frans relatief zware auto (1.426 kg) goede opbrengsten en hogere topsnelheid van deze vergelijking. Bovendien is de cabine minder lawaai treedt rolling in de Opel Astra, die erger. in verbruik is waar we hebben minder overtuigd: Enigszins hoog tijdens het testen (6,5 l / 100 km). Ook het heeft ons verrast in effecten remmen vanaf 100 km / h: 37,6 meter.

Ford Focus 2.0 TDCi 150 pk

Ford FocusMisschien iets zal van troost voor Peugeot 308 voor soortgelijke resultaten (36,9 meter en 6,5 l / 100 km consumptie in het testen), de Ford Focus 2.0 TDCi -van 4,36 meter lang– verwijt diezelfde twee duurt. Over het algemeen, de twee zijn vergelijkbaar in hun waarden. Dus de dieselmotor 2 liter Ford 37,8 mkg verzendt tevens koppel op de maximale krukas. Bovendien, 1.472 kg, Ford Focus heeft een vergelijkbaar gewicht en acceleratie 0-100 km / h wordt uitgevoerd als 0,2 seconden. ook hun Dieselmotor van 150 pk Het is net zo beschaafd, maar ook lokt met een versnellingsbak zeer nauwkeurig. Dit geeft de Focus de beste terugvorderingen van deze vergelijkende.

ook indrukwekkende dynamiek Ford Focus, strak. Zonder in te gaan hard, deze compacte is stijf, maar netjes gefilterd shakes en stoten, waardoor rustig op de weg … en dat zonder adaptieve dempers of sport chassis. ander bron van trots voor Ford is jouw platform, nauwkeurig en gevoelig.

Betreffende de uitbetaling, Ford Focus is in lijn met zijn rivalen in de prijslijst. Hier komt in titanium hoog, maar er is een andere sport voor dezelfde prijs. Het wordt standaard geleverd met een assistent noodoproep en goed gevormde sportstoelen en een ingenieus boordcomputer tonen in één oogopslag alle belangrijke informatie. Na de upgrade van vorig jaar, ook de knoppen en de materialen zijn nu meer verfijnd dag.

gelijkelijk Volwassen regelsysteem 2 getoond Ford Sync, met een hoge-resolutie touch screen inbegrepen. Zodra men begrijpt het scherm is verdeeld in vier zones (waarvan één voor de browser en ander entertainment) systeem is het meest interessant. Aan de andere kant, het heeft een reeds verleden fashion detail: Verhogen het laadoppervlak moet worden omgeklapt de achterbank en Ford biedt geen of een gebied van continue belasting, geen dubbele laadvloer. de boomstam zelf, met 363 liter, Het is normaal klasse, maar belemmert de belasting als gevolg van de hoogte van zijn binnenrand. Bovendien is het opmerkelijk, het rijke aanbod van hulpsystemen Ford Focus, zoals adaptive cruise control, snelheidslimiet indicator of rijstrookveranderingsassistent met performance management.

Seat Leon FR 2.0 TDI 150 pk

seat LeonNogal rigide en overtuigend, het Seat Leon 2.0 TDI 150 pk heeft ook een zeer concurrerende prijs. met 4,27 meter lengte helling in de FR sport versie zelfs iets minder dan de Peugeot 308 Allure hogere versie. Echter voorzien van een minder extreme richting nauwkeurig en gevoelig en daarmee een stijf raamwerk (standaard FR), is in plaats van in bochten, en het heeft niets met de Ford Focus benijden. En wat is beter: deze zelfde versie, de Seat León heeft verder gevormde stoelen, die een voorbeeldige laterale grip en goede ondersteuning voor de benen te bieden.

Alleen de sportchassis Seat Leon kunnen er een aantal misschien wel te hard. In tegenstelling tot de Opel Astra, sla uw instellingen passagiers hinderlijke trillingen en schokken, dus het is veel meer draaglijk. En de motor? dan Deze 2.0 TDI is ideaal voor wendbaarheid. Na het nemen van een seconde na te denken, dit Diesel begint hard en drijft de vergelijkende vedergewicht (weegt slechts 1.318 kg) Met al zijn macht.

Andere detallazo de Seat Leon is de versnellingsbak met weinig reizen tussen de tandwielen, inclusief de hefboom snauwen, het is ook goed gelegen. Daarnaast is de TDI is relatief rustig, zelfs bij hoge snelheden. Ondanks zijn goede rijeigenschappen, de Seat Leon staat ook door de laag verbruik van 6,0 l / 100 km gemiddeld, Bijzonder opvallend gezien de dynamische potentieel.

Hierdoor was de algemene, Seat Leon blijkt duidelijk de meest atletische groep. Maar (en hier het goede genetisch erfgoed van de Volkswagen Golf wordt opgemerkt) is op hetzelfde moment, een heel pragmatisch. Heeft lades onder de voorstoelen, luchtopeningen Zij airbags achter een stam 380 liter continu oppervlak voldoende lading ruimte voor alle zitplaatsen. Het is niet iets tekort. Om dit moeten we een panoramisch uitzicht aanvaardbaar, en een pakket van hulpsystemen net iets kleiner dan de Ford Focus toe te voegen. Op het einde, het enige wat we misten deze compacte hebben koplampen die de richting van het voertuig te volgen geweest. LED-koplampen, op zichzelf, meestal niet bieden te veel voordelen. Wij geloven daarom dat is fair winnaar van vergelijkende, de punten gevolgd door de Opel Astra, Ford Focus en Peugeot 308 … in die volgorde.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Opel Astra: attributen van de Europese Auto van het Jaar

10 compacte auto’s die minder uitgeven

10 compacte auto’s met meer bagageruimte

Adblock
detector