Ateca Seat FR: Test prijzen en sportievere video Ateca

Ateca Seat FR: Test prijzen en sportievere video Ateca

Ateca probeerde de nieuwe Seat FR, de sportiefste SUV van het Spaanse merk verkoopt al diesel- en benzinemotoren met 150 en 190 pk.

Ateca Seat FR arriveert

Ateca Seat FR arriveert

Ateca Seat FR arriveert

Ateca Seat FR arriveert

Eerste melee met Ateca Seat FR, de versie met een meer dynamische benadering van het volledige scala van deze compacte SUV. Niets aanpak van dit nieuwe model al snel zien hoe je beeld wordt gekenmerkt door een bumpers in dezelfde lichaamskleur, verschillende aluminium inzetstukken, netten zwart gelakt glanzend, logo FR op het rek en de achterklep, exclusieve wielen 18 of 19 inch en gekenmerkt achterspoiler.

toegang tot de binnenland de Ateca Seat FR en het unieke karakter van het interieur is een macht elegante en exclusieve zwarte bekleding die contrasteert met de rode stiksels, een motief dat ook bereikt het stuurwiel of versnellingspookknop, en gaat gepaard met aluminium pedalen of FR-logo op de decoratieve band die op de stoep.

Ateca Seat FRAteca Seat FR, twee TDI en twee EcoTSI

de Ateca Seat FR Het is verkrijgbaar in twee diesel-varianten, beide gebaseerd op de motor 2.0 TDI, met bevoegdheden 150 of 190 pk, altijd 4Drive all-wheel drive, met een handgeschakelde zesversnellingsbak in de minder krachtige automatische transmissie en de DSG met dubbele koppeling zeven-snelheid in hogere prestaties. Het alternatief is benzinemotor 1.4 TSI 150 pk, met een prijs van 31.340 euro waardeert het op 27.840 Hij is verdisconteerd en als de aankoop met de merk- markeert de toegang stap om het bereik wordt gefinancierd. U kunt alle prijzen Ateca Seat FR range hier controleren.

Ateca Seat 1.4 TSI 150 pk is beschikbaar met zes-versnellingsbak, maar kan ook monteer de automatische zeventraps DSG Meer- 2150 euro, in beide gevallen met voorwielaandrijving. Wie wilt kiezen voor AWD 4Drive moet u een extra investering van 2.660 euro te maken, maar er is ook de mogelijkheid van het combineren van de 4×4-systeem met automatische DSG, in dit geval zes-speed versie 1.510 euro meer.

Ateca Seat FRAteca Seat FR: 2,0 TSI 190 DSG7 4Drive

Maar onder de motorkap van de eenheid hebben gedaan de Ateca Seat FR de nieuwste monteurs was het drijfgas 2.0 TSI 190 pk, die altijd gekoppeld aan de automatische DSG7 en AWD 4Drive. We schoten de eerste kilometers van de snelwegen die Madrid te omzeilen en onmiddellijk merkte de uitzonderlijke gladheid van de werking Deze benzinemotor die heel goed duwt vanaf lage toerentallen. Deze versie is in staat door te geven 0 tot 100 km / h in 7,9 seconden en maximumsnelheid 212 km / h. In gebieden waar we ook kunnen wurgen zien hoe snel schakelen waarin overdracht, zelfs meer behendig als we selecteert u de sportprogramma, maar nog sportiever modus met een enorme gladheid.

Kom naar de haven van Navacerrada en besloten om gebruik te maken actieve chassis uitrusten van onze Ateca Seat FR. Met behulp van de selector Drive Profile We kunnen beslissen wat we afstelling van de vering liever op elk gewenst moment: Comfort, Normal en Sport. In dit geval onderste koppelstangen 10 mm, het plaatsen van het lichaam van de SUV dichter bij het asfalt. Het stuurgevoel verandert ook de mate van ondersteuning, afhankelijk van het gekozen programma en zowel de stijging en de afdaling haven landweg langs de kronkelende route van “de zeven opstanden” check de effectief gedrag Ateca Seat FR, tekenen veel finesse bochten met een lichaam kadet zeer tevreden en altijd met een opmerkelijke mate van comfort.

Ateca Seat FR-testAteca Seat FR: uitgebreid

Als we ervoor kiezen om een ​​te maken Handmatige opeenvolgend gebruik verandering stuurwiel peddels, plezier bereikt een hogere mate, maar we kunnen ook gebruik maken van de adaptive cruise control in snelle of gebruikmaken-piloten behoren tot de standaarduitrusting van Ateca Seat FR, als een effectieve manier Descent control We kunnen ook proberen een korte trip off-road en in de provincie Segovia.

Het verstrekken van Ateca Seat FR Volledige LED-koplampen voorzien van controle over het voertuig in de dode hoek en achterzijde verkeer camera 360, parkeerhulp, navigatiesysteem screen 8 ” Full Link en hek met elektrische opening en hands-free functie. Een SUV die niet de technologie heeft verwaarlozen, maar met het rijplezier is verzekerd, gezien de sensaties die ons versie 2.0 TSI 190 pk DSG7 4Drive vertrokken.

Adblock
detector