Tips en systemen niet in auto beroofd

Tips en systemen niet in auto beroofd

Het is moeilijk om te voorkomen dat beroofd van de auto of erin: gewoon een klop op het glas. Maar er zijn trucs en apparaten (stuurinrichting sloten, alarmen, cortacorrientes …) dat het moeilijk te maken.

Alarmen, cutoffs en andere anti-diefstal-apparaten. Werken ze?

Alarmen, cutoffs en andere anti-diefstal-apparaten. Werken ze?

Alarmen, cutoffs en andere anti-diefstal-apparaten. Werken ze?

Alarmen, cutoffs en andere anti-diefstal-apparaten. Werken ze?

Helaas, autodiefstal en bezittingen is de agenda: alleen 2015, en gemiddeld werden ze gestolen in Spanje 12 auto’s per uur. Vandaar de autofabrikanten nemen nieuwe formules die steeds belemmeren diefstal criminelen. Een voorbeeld is verkregen met elke dag een grotere integratie van stereo’s en navigatie apparatuur en de fabriek. In feite, elkaar apart in bijna alle gevallen het scherm (vaak raken) knoppen en regelaars management. Een andere klassieker is de antidiefstal installatie, hetzij als standaard of als optie. Het is een standaard lGecodeerde wash contact en in vele versies, met name middelgrote en hoge tonen, systemen alarmsirene. Echter, de aanvallen nog steeds optreden, vooral omdat Dieven hebben ook gespecialiseerd, “Gerecycleerde” naar zowel de prestaties op te vangen en het neutraliseren van een groot deel van deze technologieën, te weten tot in detail en op voorhand zijn “modus operandi”.

Om te proberen om dit probleem op te lossen, Merken worden steeds meer investeren in de ontwikkeling van anti-diefstal artikelen, geleidelijk effectievere en ondoordringbaar. De verscheidenheid is breed: eenvoudige starre staven wiel, in sommige gevallen blokkeren één van de pedalen (het meest effectief zijn, echter, die worden ondersteund op de tafel) tot cuestan tussen 20 en 80 euro; handrem sloten (Als het hefboom-type, de meest voorkomende) en verandering, die vaak uit ongeveer 36 euro; en zelfs geen cutoffs en alarmen, waarvan sommige, meer geavanceerde, zelfs zij hebben GPS-positionering of telefoon.

Alarmen: eenvoudige of zeer compleet …

We begonnen te praten over alarmen. en Er zijn allerlei soorten: van de eenvoudigste, verlaten door net iets meer dan 25 euro (Eye, zonder een installatie die gemakkelijk gaat boven 70 euro) En het blokkeren van passiviteit starten van de motor. O complexere, al geïntegreerde GPS en GSM-antennes om de auto te allen tijde te lokaliseren. Dit laatste kan zelfs op afstand openen en stop de motor in volle gang. Natuurlijk, in kennis gesteld van poging tot sabotage, mobilisatie zonder tussenkomst van de sleutel en de resterende effecten die de auto geparkeerd kan ontvangen. Bovendien hebben ze vaak een intercom om uit te vinden wat er gebeurt in de cabine. Ongeacht van de prijzen, een getuige leidde activering waarschuwt iedereen die set binnen.

diefstal automet betrekking tot vollediger alarmen, Ze kunnen toevoegen eenmaal geïnstalleerd add-ons. Het onafhankelijke modules die extra bescherming voor het voertuig. Het is het geval elektronische vibratiesensoren, van de modules anti-verheffing Wheel (80 euro), Specifieke parking open een converteerbare (ongeveer 90 euro, alarm afzonderlijk) of type alzacristales, onder anderen.

Voor een specialist, mount een goede alarm (tussen 130 en 180 euro, zo populair handtekening cobra) Is niet ingewikkeld, noch is het beheer, vaak geassocieerd met de afstandsbediening van het voertuig. Wij hebben in één van de meest uitgebreide op de markt, het voorstellen van het bedrijf Prosegur. Zijn voorstel is veiligheid van het voertuig verbonden met een alarmcentrale verantwoordelijk voor het activeren van het protocol als het apparaat zendt een alarm in real time. De directe voordeel is de implementatie van tracking voor voertuiglocatie, in geval van diefstal, op elk moment van de dag, met opgave van de positie naar de veiligheidsdiensten. het systeem waarschuwt ook de eigenaar van het voertuig, indien de status van de batterij is laag. En laat u configureren waarschuwingen, waarschuwingen en rapporten, en het toerisme zelfs te lokaliseren via de mobiele telefoon eigenaar. De meest complete diensten omvatten waarschuwingen voor de gebieden "in&uit", Velocity, verplaatsing kraan, reproductie routes, management rapportage en het volgen routes, e-mail alerts, bezienswaardigheden en organisatie en fleet management-bedrijf.

eCall

Een van de vandaag interessanter diensten zij kunnen bieden geavanceerde alarm systeem heet eCall, of automatisch bellen voor hulp in geval van een ongeval, waarvan Zij kunnen ook in staat zijn om het voertuig te lokaliseren in geval van diefstal. Dit kan ook worden geactiveerd door het indrukken van een SOS-knop in werking, binnen het voertuig en een centraal ontvangende intercom. Dit systeem, dat binnenkort verplicht op alle voertuigen die de nieuwe productie in de Europese Unie op de markt zal zijn, een waarschuwing naar een centrale ingehuurd alarm, nadat ze zijn geverifieerd het evenement, meldt de hulpdiensten, rapportage en de reddingsteams en red de exacte plaats waar het beschadigde voertuig om onmiddellijk te helpen en uit te komen zo snel mogelijk.

eCallCutoffs: goedkoop en zeer effectief

een andere oplossing voor veel chauffeurs die kiezen voor vandaag is de cortacorrientes. Tussen delen en installatie (tenzij je een echte “hands”, raden we gaan naar een specialist monteur te monteren en problemen en interferentie met de auto electronica, wat resulteert in kwaad waarover je proberen te voorkomen dat te voorkomen) je kunt gaan voor ongeveer 100 euro: Of de auto is en ja, met een job well done, schoon en uit de buurt van kabels, perforaties in zicht en, bovenal, schakelaars die hun aanwezigheid zou kunnen verraden.

zijn De bediening is eenvoudig: A connector goed verborgen (er zijn zelfs tactiele), soms in de balg te wijzigen of basis van de stuurkolom, verbreekt de verbinding tussen de contactvlakken en, bv brandstofpomp of waardoor de diagnose (OBD) van het voertuig. Met geactiveerd, start de auto, of een van de elektrische apparatuur aan boord, is gewoon onmogelijk. Bovendien kunt u een dubbele cortacorrientes met de tijd volgorde te plaatsen: werkt alleen als we spelen op twee plaatsen en een paar seconden wachten, die a priori negeert de dief.

Onze mening en advies, zodat je niet stelen

Geen twijfel, voor een deel, wat autodiefstal is een loterij, en ook de stelregel “als ze willen om het opstijgen, je gaat te verwijderen” meestal bijna altijd voldaan. Maar op hetzelfde moment zijn er stappen om het moeilijk te zetten. Bijvoorbeeld, en ten koste van alles, is het natuurlijk basic om te voorkomen dat er iets in de auto, in het bijzonder het zicht en zelfs als het waarde. En dat zijn er gevallen waarin je niet nodig, noch het is. Bijvoorbeeld, een zuignap aan de navigator op het dashboard steunen kan erop wijzen dat er een team goed ergens verborgen in de auto: startpunt te forceren, maar niets vinden. Laat open het handschoenenkastje, leeg (geen documentatie) en zelfs een teken om te waarschuwen voor het gebrek aan waarde-elementen kunnen functioneren, hoe rudimentair ook mag lijken, zelfs parkeren in de garage. Kwestie van persoonlijke discipline.

Van daaruit kunt alles zoals we hebben gezien: de mechanische sloten die we vertellen in dit artikel, alarmen (de locator zijn duur omdat ze een maandelijks onderhoud van ongeveer 20 euro, de uitrusting en de installatie afzonderlijk nodig is) en cortacorrientes, zuiniger maar effectief, tenzij ze willen de auto te slepen om hem te nemen. Wees duidelijk dat “ze” zijn dan springen, zelfs op remmers en bijbehorende elektronica, en spelen met onze apathie en onze dagelijkse ennui: soms geparkeerd toch gewoon naar huis te krijgen of om de bestemming van de dag. Op dit punt is het de moeite waard het lezen van deze tips:

1-A, indien mogelijk, geparkeerd in een goed verlichte en niet geïsoleerd.

2- Als u naast een stoeprand of muur te parkeren, laat ingeschakeld en vergrendeld wielen voor hen. Zal push voorkomen of sleep de auto gemakkelijk.

In 3- mars, de ervoor dat de deuren te sluiten ze om te voorkomen dat arrestaties en verkeerslichten round.

Voorzie de auto met 4- sommige anti-diefstal systeem en sluit elke keer dat je te parkeren, zelfs voor een korte tijd.

5- niet laat de autosleutels en kopieën binnen of in de nabijheid.

6- niet laat geen kostbaarheden in de auto, zelfs verborgen. Bankkaarten, portefeuilles, browsers, computers, tablets, camera’s … zijn de voorkeur van criminelen en zal niet aarzelen om de auto mee te nemen met hen te dwingen. Resorts oog waar de bewaker wordt verlaagd en een deel van de linker bagage aan boord.

7- Als u een draagbare navigator voorkomen dat tracks, een kabel aangesloten op de sigarettenaansteker of signaal of insluiten van de zuignap op het glas: maar zoveel lunettes breken zoek het apparaat in de auto.

8- Breng documentatie Als je laat de auto stopte voor een lange periode. Vergeet niet dat het de moeite waard om een ​​kopie van de documenten op een veilige plaats: ook stelen en zaken doen met de gestolen documenten.

9- Thuis, sleutels en kopieën mag niet prominent zijn om vergissingen te vermijden.

10- Sluit goed de auto elke keer dat u downloadt van hem vele diefstallen gebeuren bij het neerlaten van een garage te openen om gas te krijgen en ga om te betalen … Situaties waarin bovendien de verzekering is niet verantwoordelijk voor nalatigheid doorkruisen de eigenaar.

11- Zorg ervoor dat u naar beneden te gaan en sluit af met de opdracht dat de auto inderdaad is gesloten. Een recente methoden van diefstal aanbrengen van vertragers tot sluiting te voorkomen: zodra je weg te komen, alleen de deuren te openen en af ​​te trekken alles wat ze kunnen. Vaak gebeurt vooral in de toeristische en vakantie gebieden.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

De ultieme autodiefstal

Remmers aan de auto te stelen

Auto’s met startknop kwetsbaarder

Adblock
detector