VW Up! 1.0 vs 1.0 TSI 90 pk 75 pk: beoordelingen en consumptie

We hebben het bewijs om de bijgewerkte VW Up! aangedreven door enerzijds de turbo 3 cilinder 90 pk. Is het handig … of zou volstaan ​​met sfeervolle 75 pk?

Volkswagen Up! 1.0 TSI: hun werkelijke verbruik

Volkswagen Up! 1.0 TSI: hun werkelijke verbruik

Volkswagen Up! 1.0 TSI: hun werkelijke verbruik

Volkswagen Up! 1.0 TSI: hun werkelijke verbruik

Toen introduceerde 5 jaar geleden, de Volkswagen Up! beschikbaar drie mechanische mogelijkheden waarin ze zijn gebaseerd op dezelfde 999 cc drie cilinderblok met bevoegdheden 60, 68 en 75 CV -GNC-. Op dat moment, lang voordat de regelgeving van kracht antipollution EURO VI goedkeuring komen, deze voordelen benzine-uitvoeringen bleek voldoende voor het soort gebruik dat wordt verondersteld om een ​​stedelijke voertuig. Zelfs liet ze een redelijke dynamische weg met het juiste gebruik van de verandering.

Nu een paar weken geleden, in de restyling van de Volkswagen Up!, Werd hij ook opgenomen een turbocharged versie van dezelfde motorblok, het leek niet nodig voor de meeste chauffeurs. Echter, ver van de werkelijkheid, een keer vandaag getest varianten van 75 en 90 pk, laatstgenoemde Het is supercharged als de meest logische keuze blij om te gebruiken, want het biedt en de prestacional daling ervaren door de atmosferische versie van 75 CV ten opzichte van het oorspronkelijke model. Het is niet subjectief, maar metingen die wijzen op de noodzaak modificaties -desarrollos van alargados- verandering voor goedkeuring bij de huidige standaard. En in de praktijk stopt de motor 75 pk onvoldoende niveau prestacional soms zelfs voor gebruik in de stad.

Een duidelijk voorbeeld van dit verschil in de prestaties Volkswagen Up! is de tijd besteed aan het inhalen: 80 tot 120 km / h in 4e en 5e versnelling, het model 90 hp turbo gebruikt 9,99 seconden en 14,53 s, terwijl 75 pk atmosferische nodig 25.02 seconden en 47,68 s. Zoals u kunt zien, de kloof is, en dit betekent dat de meest krachtige heeft een lineariteit en buitengewone atmosferische progressiviteit, terwijl de “kleine” moet voortdurend circuleren in de 3e versnelling als we willen een minimum aan dynamisme.

Volkswagen Up: hun werkelijke verbruik

de eerste gevolg van deze verhoging van het effectieve verbruik van de Volkswagen Up! 75 hp ten opzichte van de turbo 90 pk voldoet aan deze en 5,07 liter / 100 km gemiddelde per 5,81 l / 100 km 75 CV. Zelfs in stadsverkeer meer atmosferische verbruikt 0,3 liter / 100 km … bijzonder.

VW Up! binnenlandOver wat biedt deze nieuwe Volkswagen Up! door weggedrag en rijcomfort, het is eerlijk om te zeggen dat niet kritisch ondersteuning rekening houdend met het segment waartoe het behoort, met het stedelijk model presenteert evenwichtiger dit opzicht met toestemming Seat Mii en Skoda Citigo … dat zijn tweeling zijn.

Dus rekening houdend met de balans tussen dynamiek en de werkelijke verbruik, € 720 met de extra 90 pk turbocharged versie van de nieuwe Volkswagen Up!, tegen atmosferische 75, kunt u worden beschouwd als een low cost als gevolg van het grote verschil tussen de twee in het voordeel van de meest krachtige in alle opzichten. In zijn tijd, versies 60 en 75 pk zonder turbo leek meer dan redelijk, maar de realiteit is dat de huidige range modellen veel rijplezier hebben verloren om zijn uitwisseling ontwikkelingen buitensporig lang voor dat type motor. Ongetwijfeld, lmeer aanbevolen versie is de 1.0 TSI 90 pk, omdat de anderen niet gemakkelijk transport mogelijk te maken zonder toevlucht te nemen tot continu veranderen, zelfs in stedelijke ringwegen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

We testten de nieuwe Volkswagen Up! GTI

Volkswagen Arteon: probeer de super Passat

We testten de nieuwe VW Tiguan Allspace