¿Feministen Verkeerslichten in de stad Valencia?

¿Feministen Verkeerslichten in de stad Valencia?

Sommige verkeerslichten in de stad Valencia zijn begonnen met een rok te dragen. een ander cijfer dat de vrouw naast de groene of rode figuur verschijnt.¿Feministen Verkeerslichten in de stad Valencia?

de city ​​Hall Valencia, onder leiding van Joan Ribó, compromis, heeft besloten om de gelijkheid in de samenleving moet beginnen met verkeerslichten. Dus, vanaf nu, naast een ander cijfer dat vrouwen de gebruikelijke groene of rode cijfer verschijnen. Het Department of Transportation wil 20 verkeer te installeren lichten Valencia ‘gezamenlijk’ in de eerste fase, fietsen de rest later. de 20 kruisen verkozen tot nieuwe verkeerslichten installeren Ze zijn plaatsen met grote aantallen voetgangers of dicht bij scholen. Dit waren de twee criteria door de gemeentelijke technici gekozen om de grensovergangen te kiezen. De eerste om de mannelijke-vrouwelijke transformatie ontvangt op de plaatsen street Xátiva, in de voorkant van de arena, een enclave van bepaalde commerciële en toeristische belang in Valencia.

Kan het worden beschouwd als een feministe? Waarom gemeenten geld besteed aan het maken van dit onderscheid in plaats van te introduceren meer speciale verkeerslichten voor blinden? Natuurlijk zijn er adviezen voor elk wat wils. Maar de installatie van verkeerslichten met de figuur van een vrouw is niet nieuw. Dit is niet het eerste project in zijn soort in Spanje, want er zijn al een aantal locaties die er uitzien verkeerslichten met silhouetten van man en vrouw. Bijvoorbeeld Corunna, al in 2007 installeerde hij het eerste apparaat in zijn soort in de Avenida de la Marina. O in de gemeente Madrid van Fuenlabrada, waar het verkeer lichten waren geïnstalleerd met silhouet van de vrouw in vier verkeerslichten aan de samenvloeiing van de straten van Portugal en Frankrijk. ook in sagunto (Valencia) dit soort verkeerslichten werken voor negen jaar. Andere Europese hoofdsteden als Wenen en München hebben ook in hun straten.

Adblock
detector