Skoda Octavia en Skoda Superb. Waarin verschillen ze?

Skoda Octavia en Skoda Superb. Waarin verschillen ze?

Praktisch, ruim, goede waarde voor je geld … Bent u Skoda Octavia en Superb Skoda? Dus leden van de redactie van Highway beoordelingen.

Skoda Octavia en Skoda Superb: verschillen.

Skoda Octavia en Skoda Superb: verschillen.

Skoda Octavia en Skoda Superb: verschillen.

Skoda Octavia en Skoda Superb: verschillen.

In sportief opzicht konden we duidelijk comeback spreken. Dat is hoe Skoda heeft ontwikkeld sinds jaren geleden, waren producten laureaten voor zijn unieke relatie tussen de waarde en de prijs. Vandaag moeten we veel meer attributen toe te voegen, velen van hen gesteund door ongeëvenaarde technologische arsenaal, hoewel Skoda al het materiaal gedeelte niet heeft gespeeld. Hun auto’s worden steeds emotioneel geheel, en Skoda Superb Het is slechts één voorbeeld van de mogelijkheden die het merk, een majestueuze luxe saloon en vertegenwoordiging vandaag gefokt onder de filosofie van Skoda verbergt: luxedienst gebruiker.

Skoda SuperbEn dit Superb heeft het voorrecht van het delen met een hele reeks zware gewicht, Skoda Octavia, model met die hij deelt ziel, moderne architectuur MQB waarmee het merk toont maximale productieflexibiliteit, trefpunt van twee auto’s met een unieke relatie tussen wat ze kosten en wat ze waard, hoewel onze testers experts en onze leden van het Technical Center zal proberen boven elke redelijke gelijkenis.

Welke elementen te onderscheiden van de Skoda Octavia Skoda Superb

Skoda Octavia

Skoda OctaviaUit een Greenline-versie van ecologisch georiënteerde en het verbruik en autonomie naar Spanje over te steken van begin tot eind, maximaal drie sporten versies RS voor diegenen die sterke emoties, de nadruk op een heel bijzondere RS Plus met 230 pk en de voorkant autoblocante ook geschikt voor het circuit. .. in de Octavia bereik past op alle, en dan bedoelen we niet alleen de binnenruimte. Praten motor neemt genoteerde technologieën cilinder deactivering in 1.4 TSi, alternatieve brandstoffen zoals aardgas of diesel versie VVT, de meest potente 2.0 TDi bereik. Technology praktische aanpak, en natuurlijk, een lichaam Combi waarin de draagkracht krijgt een andere dimensie niet te vergeten de Scout-, zet de kers op een product ontwikkeld reden.

Skoda Superb

Zoek, vergelijk … Als je een auto met een betere verhouding tussen grootte en roominess, meer en beter uitgerust, een betere performance motoren, superieure actieve en passieve veiligheid en betere prestaties, maar op een meer concurrerende prijs, kies dan niet wonen in deze planeet. Derde generatie niet gepaard gaat met derde evolutie, maar een terugblik naar het verleden, die voor het eerst 1934 Schitterend statig, luxe en aandacht voor detail. Uiteraard verhoogt kwaliteitsnormen ten aanzien van de Octavia, ook breidt aanpassingsmogelijkheden, zoals computers infotainment met tv-tuner of bestuurd schorsingen. Het is de ultieme uitdrukking van het merk, gesteund door de technologie van de Volkswagen Group.

Wie wint, Skoda Octavia en Superb Skosda?

Adolfo Randulfe. Keuze: Skoda Superb

Thuis hebben we een probleem bij het reizen. Mijn meer dan 1,90 meter hoog aandeel cabine met bijna 180 centimeters van mijn vrouw en iets minder dan 2 meter van mijn tienerzoon die ook deelden de achterbank met zijn twee broers. Met deze achtergrond, vind een auto waar u comfortabel kunt zitten achter het stuur en zelfs hoger your- persoon losjes achteropkomend verkeer Het is een luxe. Iets wat zeer ongebruikelijk. Van alle auto’s waarin ik op hun achterste hebben gezeten zitplaatsen-en je kunt je voorstellen dat je een few- enige die ik vond een soortgelijke regeling: het heet Rolls-Royce Ghost Long Wheelbase. En dat laat me budget.

Miguel Garcia Puente. Keuze: Skoda Superb

Als wanneer u aan boord van de beenruimte maakt je een glimlach, het openen van de kofferbak niemand lacht, maar je kunt zien hoe de ogen wijd open. Gelukkig heb je een netwerk als u wilt profiteren van slechts de helft: Ik ben niet in staat tot op de bodem te bereiken, omdat ik niet de kofferbak te krijgen. Het is niet comfortabel, maar het blijkt dat zelfs Quepo met de benen gestrekt in deze lijn. Apañado, ordelijk, zelfs met een oplaadbare zaklamp, met open handen, elektrische afsluitende toets … of hulp alleen als u begint met het maken van de overstap naar het te verlagen met de hand. en Als de bagage is goed verzorgd, je denkt dat wat voor de inzittenden hebben gedaan?

Carlos Díaz. Keuze: Skoda Octavia

Mijn keuze is de Octavia om een ​​eenvoudige reden: hun assortiment en hun vermogen om te kiezen uit meer mogelijke combinaties. Afgezien van de meest beroemde saloon lichaam, heb je de mogelijkheid om decantarte door een van de sport-versies RS, ook verkrijgbaar in Combi met benzinemotor en 2.0 TDi. Als wat je wilt is om meer te verlaten om het veld circuit, hebben ook een Scout vierwielaandrijving en een groot 1.8 TSi motor. In de Superb, de enige optie met deze brandstof is de 1.4 TSI 150 pk, terwijl de Octavia er 1.2, 1.4, 1.8 en 2.0 TSI … Naast een ecologische versie Greenline en andere gecomprimeerd aardgas.

Raúl Roncero. Keuze: Skoda Superb

Nee, ik heb niet de ruimte te zoeken. Ik linksaf over de Octavia, al een leider onder die zijn veel groter dan hem. Schitterend willen een Audi A6 als hij zou willen, de Volkswagen Group, of andere auto’s van dit kaliber niet te verlaten. Er zijn aspecten die niet worden gemeten of niet gezien, maar ze zijn er, ze voelen … en voelen. Pisa, tour, filters en isoleert de Superb, met die kwaliteit, verfijning en verpakking die onderscheid auto’s die de barrière van goede steken naar superieur. Maar grote wil niet zeggen echter gentrification dynamiek, maar veel comfort en grote wendbaarheid van de respons. Bereik 190 pk TDi betekent het bereiken van all-wheel drive … Vergelijk prijzen. Wie geeft zo veel?

Andrés Acinas. Keuze: Skoda Octavia

Metro in de hand, de Superb is vooruit, niet minder dan 6 cm breder dan de Octavia. Maar de ruimte in het gebied van de pedalen gelijk en de breedte tussen de console en de deur ook soortgelijke, de breedte van de vloer in beide gevallen. De afmeting van de zitting nagenoeg gemodelleerd als aarde hoogte of afstand van de stoeprand aan het dak. Dat gezegd hebbende, en afgezien van objectieve beoordeling, Ik zal de cockpit van de Octavia te nemen. Ik ben meer betrokken, en zelfs nog meer gevoel van ruimte, omdat de Superb lijkt mij erg gaan "ik esquinado". En weer is het voordeel van de Superb is echter niet doorslaggevend.

Lorenzo Alcocer. Keuze: Skoda Octavia

Skoda SuperbEr is geen betere balans of de beste grootte / ruimte tussen alle marktpartijen saloons, waarbij voor lichaam en verpakken pleit het Octavia. De afmetingen zijn niet het gevolg van de excessen gemakkelijk, maar vernuft. Genoteerd achterbank ruimte en laadvolume al uitzonderlijk offer more binnenruimte, eventueel nutteloos praktische niveaus gezinswagen, een kleinere buitenmaat. Ik zoek niet in de cache op de Octavia en ja sommige goede afwerking en moderne apparatuur die voldoet aan de lijn Laurin & Klement. Hoe notch boven de Superb? Ik heb liever een consistente Skoda met de huidige waarde en betekenis van het merk.

Juan Tortajada. Keuze: Skoda Octavia

Een van de dingen die ik het meest is de Octavia waargenomen kwaliteit van het openen en sluiten van deuren, en in het bijzonder uitstekend in de voordeuren. De deur heeft solide gevoel, met geluid, aanraking en een onberispelijke pasvorm. Niveau kenmerken van een high-end auto niet gevonden in de modellen in zijn klasse. Duidelijk na deze functies is er een groot werk van ingenieurs de structuur van de deur te verbeteren, raamkozijn ondersteunt, geluidsisolatie en vergrendelingsmechanismen bereiken deze goede gevoelens eerste "afbeelding" waargenomen een auto. Onberispelijk.

Jordi Moral. Keuze: Skoda Superb

Skoda technologieNiet alleen door kwantiteit, maar vooral kwaliteit. Wanneer er een Octavia komt, Superb sedan trekt een … Lativa: A uitgestrekte binnenland getransformeerd en Business Class. Ik ben nog steeds piekeren over: hoe luxe wordt gemeten? Indien door centimeters, zijn bijna 4,90 m stroom in de grootste ooit gemeten Autopista bar; als de passagier mime en technologie, u genieten van een van de Best infotainmentsystemen markt; en als je het accent gelegd op de dynamiek, Superb ook reserveonderdelen haar redenen. Alleen de prijs, en de voordelen voor de klant, premium breaks die geest: als je niet zo luxe sedan natuurlijk waarnemen zelf is een echte luxe saloon.

Jorge Beltrán. Keuze: Skoda Octavia

De belangrijkste reden dat ik de voorkeur aan de Octavia is zijn uitstekende prestaties, met een compromis tussen comfort en efficiëntie alleen overtroffen door rivaal … duidelijk duurder. Er zijn twee soorten van de regeling voor de achterwielophanging, maar de waarheid is dat beide torsie-as als de meest uitgebreide multilink werk perfect. Met betrekking tot de Superb, het is in deze sectie waar ik vind grote verschillen, aangezien deze laatste de mogelijkheid om elektronisch gestuurde dempers nodig als je niet wilt dat de balans tussen lichaam in overmaat. Een ander punt dat ik meer balans in de richting is nauwkeuriger en informatief aan de Octavia.

Pablo Mallo. Keuze: Skoda Octavia

In het lichaam van een automobiel kubieke formulieren zijn partij mogelijk zijn grootte te verkrijgen, het bereiken van een meer interne gebied en romp. Skoda is erin geslaagd om de meeste van deze kwaliteit te maken, maar op hetzelfde moment, in staat is om het te gebruiken als een persoonlijke resource ontwerp geweest, met nadruk op specifieke elementen en het geven van kracht om een ​​zeer homogeen beeld. Het ontwerp Skoda is snel en voorspoedig, en de volgende modellen van de veilige merk aanzienlijk ontwikkeld in deze richting, naar een meer emotionele lijn, maar zonder dat daarbij de rationaliteit en evenwichtige proporties hebben inmiddels vele volgelingen.

U kunt ook geïnteresseerd

Skoda Octavia: Alle informatie

Skoda Superb: alle informatie

Skoda Superb 1.6 TDI 120 overtuigt

Skoda Superb Combi, ruimtelijk en stijlvol

Octavia RS / 230, wolf in wolf

Adblock
detector