Benzine of diesel, welke is beter?

Benzine of diesel, welke is beter?

Met de prijs van diesel in de afgelopen tien jaar dieptepunten en benzine naar beneden, in mindere mate, wat jij interessant vandaag? We analyseren drie van de best verkochte auto's in Spanje.

Diesel of benzine, welke versie geïnteresseerd in vandaag?

Diesel of benzine, welke versie geïnteresseerd in vandaag?

Diesel of benzine, welke versie geïnteresseerd in vandaag?

Diesel of benzine, welke versie geïnteresseerd in vandaag?

Je bent gegaan het zien, en het gevoel in je zak, sinds afgelopen Kerstmis. de Diesel prijs is gedaald in onze tankstations één euro per liter voor het eerst in 7 jaar. 30 euros pour brandstof vandaag, zonder twijfel, schering en inslag veel meer dat een paar weken geleden. echter, als uw auto benzine, Je hebt ook gezien een reductie tot minimaal 4 jaar, maar niet in gelijke mate vanwege hun verschillende belastingdruk. De 1,10 euro per liter Niet iedereen verwijderen. En dat is waar stijgen weer vraag miljoen dollarWat geïnteresseerd op dit moment? ¿Ik koop diesel of benzine? Laten we proberen om wat licht te zetten.

In de afgelopen jaren was het duidelijk dat benzine werd langzaam eten weg bij Diesel. Nieuwste generatie motoren met een zeer kleine verplaatsing turbo en supercharged door het verkrijgen van meer vermindering van hun verbruik dan vergelijkbare diesel van de nieuwe ontwikkeling. En dat, door de bijna overeenkomen met de prijzen bij het benzinestation, gemaakt naar een andere auto, afschrijving op diesel (U weet, zou de kilometers moeten vanuit een strikt economisch oogpunt het rendabel gezien het feit dat eenzelfde vermogen versies zijn geprijsd vanaf hoger algemeen) Het zal duren tot meer dan 100.000 km. Prestaties, plezier en bruikbaarheid terzijde (die ook de moeite waard zou kunnen zijn, natuurlijk), de Diesel begon zeker niet compenseren economisch.

echter, 2016 is volledig veranderd het landschap. De meest recente gegevens van Oil Bulletin EU bevestigen dat in Spanje, de gemiddelde prijs van Diesel Het staat nu op 0,93 € / liter, terwijl de 95 octaan benzine bij 1,11 € / liter. Het is de maximumverschil tussen brandstoffen geregistreerd in de afgelopen tien jaar, die verhuist in theoretische voordeel Diesel. Gezien deze prijzen, tarieven Diesel / equivalenten vermogen en brandstofafstelling niveau, en het werkelijke verbruik geregistreerd door de door ons Technisch Centrum uitgevoerde tests, we analyseren drie van de best verkochte auto's Spanje vandaag, en ook vertegenwoordigen zij drie verschillende concepten (Citroën C4 Cactus, Ford Focus en Renault Clio) om te zien Welke economische belangenStep ... en zijn prestaties te evalueren. Alvorens de analyse, andere informatie die u moet weten: Hoewel de prijs van benzine en diesel is gedaald in het afgelopen jaar tussen de 2 en 11 procent, geen zij doet in dezelfde hoeveelheid olie. Op minder dan $ 30, zijn val is al 70 procent. Maar dat is een ander verhaal ...

Citroën C4 Cactus: de pure en diesel economie

Cactus Citroën C4de Cactus Citroën C4 Het is een van de auto's populair in ons land. Hij kwam zeer sterk en samen met de Citroën C4 Picasso, is erin geslaagd om het te zetten Citroën C4 bereik als de best verkochte auto in Spanje individuen in 2015. In dit geval vergelijken we de versies Diesel en benzine interessanter: de Cactus Citroën C4 1.2 PureTech 110 pk glans (21.000 euro, inclusief korting) tegen Citroën C4 Cactus 100 pk 1.6 BlueHDI Shine (21.700 euro, inclusief korting).

Getest de twee Citroën C4 Cactus door onze Technical Center, twee conclusies. In plezier en prestaties, geen kleur: de nieuwe PureTech 1.2 benzinemotor 3-cilinder turbo dieselmotor compenseren u tegen. 75 kg weegt minder geluid duidelijk minder goed stationair en bij het accelereren, remmen en gelijke tot 2,3 seconden sneller acceleratie (9,65 seconden van 0 tot 100 km / h Citroen C4 Cactus 1,2 PureTech 110 pk de 1,6 seconden 11,92 BlueHDI 100 pk). Ook hun terugvorderingen zijn duidelijk beter. Maar het is ook waar dat, Economisch gezien is er geen kleur,. Overwegende dat alleen scheiden 700 € tot beide versies, de Diesel verbruik is veel lager: 4.08 l / 100 km Hij heeft ons besteed aan de 6,43 l / 100 km 110 pk 1.2 PureTech. Dus als geen eisen hoge prestaties, en gezien het feit dat de prestaties van de motor 100 pk 1.6 BlueHDI is meer dan eervol in zo'n licht als de Citroen C4 Cactus model, zal gaan naar Diesel compenseren. In iets meer dan 20.000 km van gebruik zult u afgeschreven hebben.

AMORTISATIE VAN DIESEL: IN SLECHTS 20.940 KM

Ford Focus: Diesel van allen, allen

Ford Focusde Ford Focus Het is een van de compacte sterren onze markt, en we zijn in staat om hun gelijkwaardige versies en diesel en benzine ook testen interessanter geweest. In dit geval hebben we te maken met een Ford Focus 1.0 Ecoboost Titanium 125 pk (18.575 euro) naar een Ford Focus 1.5 TDCi Titanium 120 pk (20.075 euro). In beide gevallen met korting inbegrepen.

Case in dit geval een Ford Focus, die een groter en breder auto, en duidelijk meer familie roeping, we zijn geen twijfels. de nieuwe 1.5 TDCi diesel 120 pk wordt opgelegd. Zij doet dit in de eerste plaats omdat, in tegenstelling tot het geval van de Citroën C4 Cactus, zijn Diesel mechanica en zorgt voor nog betere prestaties die van de 3-cilinder benzine en slechts 1,0 liter. Versnelling klinkt niet veel, alleen vertragen, is het bijna twee tiende beter in de 0 tot 100 km / h (10,7 s Ford Focus 1.5 TDCi 120 pk versus 10,86 s 1.0 Ecoboost 125 pk) en duidelijk meer mooi in terugvorderingen voor zijn beste lage toerentallen. Gooi in een gemiddeld verbruik van 5,1 l / 100 km in vergelijking met 6,53 l / 100 km gemeten in de Ecoboost en wij geloven zal compenseren. Diesel afschrijven voor 60.000 km in een auto en voor de dagelijkse en gebruik lange afstand meer dan interessant.

AMORTISATIE VAN DIESEL: bij 59.873 km

Renault Clio: de benzine economie puur en simpel

Renault Clio: hun verbruikNet als bij de Ford Focus, Renault Clio Het is in dit geval, een van de Utility sterren onze markt, en we hebben kunnen ook proberen en hun gelijkwaardige versies Diesel en benzine meer interessant. Nu worden we geconfronteerd met een Renault Clio 0.9 TCe 90 pk benzine Dynamic Energy (14.800 euro, korting inbegrepen) voor een Renault Clio 1.5 dCi 90 pk Dynamic Energy (16.600 euro, korting ook inbegrepen).

In het geval van de Renault Clio, iets dergelijks gebeurt met de Citroën C4 Cactus, maar precies het tegenovergestelde. Vanuit het oogpunt service en comfort, geen kleurMet een 0-100 km / h in 10.89 seconden versus 12,64 seconden Renault Clio 0.9 TCE 90 pk, goed geluid en herstel, in de 4e en 5e versnelling, aangenomen dat zij wordt van 5 en 8 seconden sneller, de Renault Clio 1.5 dCi 90 pk duidelijk opwegen tegen. echter, Het is een kleinere auto en dat de belangrijkste toepassing is ontwikkeld in de stad, het overwegen van een prijsverschil van bijna 2.000 euro tussen de versies en verbruik van 5,91 liter / 100 km gemeten in de benzine tegen 4,3 liter / 100 km diesel, veroorzaakt een en afschrijving van meer dan 70.000 km is moeilijk te rechtvaardigen in een dieselmotor dCi... ja, veel mooier.

AMORTISATIE VAN DIESEL: bij 70.282 km

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Feitelijk verbruik: minder uitgaven voor auto's

Twijfelachtig: Diesel duurder, is het de moeite waard?

De beste auto's in 2015: de auto's minder uitgeven

Adblock
detector