Wat zijn turbo rotondes? Alles wat je moet weten

De turbo rotondes ontstaan ​​om de veiligheid van de traditionele multi-lane rotondes te verbeteren en gevoel van allemaal. Maar welke soorten zijn er? Wat zijn de voordelen? Ik zal detail.

Afbeeldingen turbo rotondes en rotondes

Afbeeldingen turbo rotondes en rotondes

Afbeeldingen turbo rotondes en rotondes

Afbeeldingen turbo rotondes en rotondes

calls turbo rotondes Ze werden ontwikkeld in 1998 in Nederland door de heer L.G.H. Fortuijn kwam naar het optimaliseren van de capaciteit van de traditionele rotondes en problemen te voorkomen die zich voordoen in hun benutting, iets dat beperkt het capaciteit en verstoort de werking ervan. de rotondes verscheidene rails geïnstalleerd op kruispunten verkeersintensiteit zo hoog dat het vermogen van een as van een rail overschrijdt. In deze soms verward over welk voertuig voorrang heeft bij het verlaten van oorzaken botsingen. Het ontwerp van de turbo rotondes lost dit probleem op.

de turbo rotondes Ze worden gepresenteerd als een centraal eiland niet-cirkelvormige vorm die alle kanalen verkeer van toegangen en de rest van de calzada, afhankelijk van de bestemming om te gaan. Daarom is de bestuurder die moet selecteren welke uitgang wordt geleid alvorens de turbo rotonde.

Turbo rotondes: de belangrijkste kenmerken

de belangrijkste element van de turborotondes de spiraalvormige rail, gemarkeerd om de noodzaak te vallen aangrenzende elimineren. Het resultaat is een verhoogde verkeersveiligheid en de capaciteit van de rotonde zelf. Er zijn twee rijstroken langs de rotonde, hoewel er gebieden vereist. Zijn grootte is over het algemeen vergelijkbaar met die van een standaard tweestrooksrotonde met een diameter van ongeveer 50 meter.

Turbo rotondesin de turbo rotondes er is een enkele rijstrook benaderen en vervolgens verdeeld in verschillende rotatierichting. Bestuurders moeten jou kiezen (en uiteindelijk hun bestemming) voor het invoeren, want eenmaal binnen is er geen mogelijkheid van een invasie van de naastgelegen rijstrook; dat wil zeggen de bestuurder, een keer gekozen voor de baan, niet kan worden gewijzigd. Om dit alles, de voertuigen laat de turbo rotonde zonder te worden betrokken bij situaties van fronto-laterale aanrijding binnenvallen de naastgelegen rijstrook. Ze gebruiken ook cirkels plaats van spiralen om verkeer van de inlaat naar de uitlaat.

Hierbij moet worden bedacht dat turbo rotondes zijn niet bestemd voor voetgangers. Deze nieuwe benadering plaatst de koepel oversteekplaatsen buiten de ring en volgens de weg, een beetje uit elkaar om de zichtbaarheid en veiligheid zijn de snelheid voertuigen die door het snijpunt ontwerp zelf met verminderde. Als u in de bestaande turbo rotondes hebben geconstateerd dat veel voetgangers soms niet om te voldoen aan de regels, het niet respecteren van de plaatsen en het oversteken van de rotonde rechtdoor turbo. Circulaire voor hen is niet moeilijk, maar anders dan wat we gewend zijn, misschien vanwege haar nieuwe ontwerp of de tweede rijstrook die plotseling verschijnt in het midden van de rotonde.

Een van de eigenaardigheden van de turbo rotondes ontbreekt buitenbaan, conflicten veroorzaken die kan uiteindelijk botsen in de klassieke rotondes. Dat wil zeggen, het ontwerp elimineert voorkeur buiten lane en ze allemaal gebeuren om bruikbaar te zijn, met de baan zelf, die de bestuurder van de ingang van de eerder geselecteerde uitgang, waardoor het risico van zijdelingse klap neutraliseert begeleidt. Overigens is de kromtestraal krachten te vertragen.

Turbo rotondes: Types

Er zijn niet gemarkeerd of niet. De voormalige hebben een grotere capaciteit dan een enkelstrooksrotonde, maar niet zo veel als een bord geplaatst. De turborotondes Unmarked meestal 2 of 3 rijstroken ingangstak, terwijl gesignaleerd hebben tussen 4 en 6 de invoerwegen aan. De output is nooit meer dan twee rijstroken.

de turbo rotondes Ongemarkeerde gebruikt in rotondes waarin enkele rijstrook Zij voorziet niet in de benodigde capaciteit voor de kruising. Bij dit type wordt de invoer lane verdeeld in andere meervoudige draaiing bij het naderen van de rotonde. Gebruik 2 of 3 rails ingangstak en 1 of 2 afritten.

Turbo rotondesIn de regel, bij het naderen van de turbo rotonde bestuurders moeten kiezen voor de juiste rijstrook in te voeren. Omdat ze geen verkeerslichten, moeten ze weg te geven aan voertuigen die al het verkeer binnen de rotonde.

Eenmaal binnen, is het niet meer verandert rijstrook omdat ze worden gemaakt van inlegvellen. Dus alle voertuigen die in de rechter rijstrook worden gedwongen te vertrekken; de volgende binnenste rail biedt een dubbele keuze: vertrekken of blijven gaan door de rotonde.

Ondertussen, in de turbo rotondes bewegwijzerde capaciteit verkeer voertuig Het is hoger, omdat ze meerdere rijstroken van zwaar verkeer kan verbinden. Zoals u hen benaderen, het signaleren van de chauffeur gids voor de juiste rijstrook. de tekenen dat het spoor op te vangen zijn duidelijk en chauffeurs hebben de tijd om ze te lezen en kies de juiste rijstrook.

Eenmaal in de turbo rotonde, auto’s blijven in hun banen tot ze vertrekken. Degenen die worden achtergelaten beginnen bij het binnenste deel en circuleren door het grootste deel van de rotonde voordat u vertrekt. Degenen die naar rechts beginnen te circuleren in het buitenste gedeelte; Ze zijn het minst nog in de kruising tijd. Degenen die van plan zijn om te gaan rechtdoor circuleren tussen rechtsom draait en degenen die links te doen. Zoals in turborotondes ongemarkeerd, circuleren opgerold inlaat naar de uitlaat.

Zoals in de turbo rotondes is niet nodig om meerdere rijstroken te gebruiken, de rijstrook scheidingstekens Ze kunnen enigszins worden verhoogd. Ze veroorzaken deze voertuigen blijven in uw rijstrook, het verminderen van fronto-side bij het betreden en verlaten van de rotonde botsingen.

Turbo rotondes: de voordelen

Een turbo rotonde vermindert het aantal punten conflict 16-10 om problemen door een invasie van de naastgelegen rijstrook te elimineren. Een bijkomend voordeel is dat het verkeer stroomt in de hoofdrichting is om alleen te overwegen een rijstrook voor het invoeren, zodat ze veiliger zijn.

Er zijn vergelijkende studies capaciteit turbo rotonde in vergelijking met conventionele twee-baans. Zij concluderen dat de eerste steun tussen 25 procent en 35 procent meer verkeer door volume, design werk en gedrag van de bestuurder.

U kunt ook geïnteresseerd

– Hoe circuleren goed door een rotonde?

– Wil je een nieuwe auto? Voordat waardeert uw auto gratis