Ford Focus RS MK1 en MK2: tweedehands sportieve interessant

Ford Focus RS MK1 en MK2: tweedehands sportieve interessant

De Ford Focus RS eerste en tweede generatie hebben al gewaardeerde collectibles geworden, met een citaat dat lijkt toe te nemen.

Ford Focus RS MK1 en MK2 (2001-2009)

Ford Focus RS MK1 en MK2 (2001-2009)

Ford Focus RS MK1 en MK2 (2001-2009)

Ford Focus RS MK1 en MK2 (2001-2009)

Voor Ford, de acroniem RS vertegenwoordigen sportiviteit en dynamiek op het hoogste niveau. De nieuwe Ford Focus RS is een goed voorbeeld van deze en hetzelfde geldt voor zijn voorgangers, de Ford Focus RS Mk1 en Mk2, twee modellen Ze zijn te vinden op de rommelmarkt, maar de prijzen Ze zijn niet goedkoop. (Zie prijzen versies van de Ford Focus gebruikt).

De Ford Focus RS200 Het werd in ons land op de markt tussen 2001 en 2004 en al die tijd Slechts 180 exemplaren verkocht. Gemonteerd een krachtige motor 2 liter turbo 212 pk, vijf-versnellingsbak met verhoudingen vrij strakke, sperdifferentieel monteur, een schorsingen met enkele aanpassingen zeer radicale, en een remmen en schoeisel te stijgen naar de gelegenheid. De buitenkant imago van de auto liet geen twijfel over bestaan, terwijl het hanteren en dynamische kwaliteiten maakte hem de meest radicale en sportieve GTI tijd.

de Ford Focus RS MK1 Het was dus een machine met een absoluut end benadering, purasangre moeilijk te temmen, dat behalve voor ABS, afgezien van eventuele rijhulpsystemen. Zeer effectief, rijden het aan de grens was niet gemakkelijk en had ook sperdifferentieel en mechanische zo doeltreffend nerveus en veeleisend gedrag.

Ford Focus RS MK1 eerste generatieDe Focus RS MK2 Het was nog radicaler, op zijn minst door hun uiterlijk. aesthetisch het was bijna Car World Rally identiek aan waarmee doorwaadbare plaats Hij betwistte tegen de tijd dat het World Rally Championship; van deze generatie 283 verkochte eenheden in ons land. Schijn niet bedriegt in dit geval en Focus RS was een Wilderness absoluut machine. de krachtige 2,5-liter vijfcilinder ontwikkelde niets minder dan 305 pk en een paar dat was ongeveer 45 MKG. Met een dergelijke mechanische energie, de Focus RS in geslaagd om te versnellen 0 tot 100 km in 5,9 seconden en een maximumsnelheid van 263 km / h. Deze Focus RS gemonteerd versnellingsbak zestraps, ook differentiële mechanisch beperkt slip, vering en remmen bijna concurrentie en spectaculaire royaal lichtmetalen velgen geschoeid met 235/35/19 banden. Het was dan ook GTI compromisloos en in het bijzonder versie RS 500 gebouwd in gelimiteerde serie van 500 eenheden waarvan slechts 20 kwam naar ons land. Naast het feit dat ingericht in een opvallende zwarte matte, rijdend op een aangedreven motor op de 350 pk. Het kost maar liefst € 43.000, ongeveer 9.000 € meer dan de 305 pk sterke variant.

Ford Focus RS MK1 en MK2: de prijzen van tweedehands markt

De eenheden zijn klein dat kan worden gevonden in de rommelmarkt en de prijzen zijn niet bepaald goedkoop. De RS2000 zijn bijna onmogelijk te vinden in onze markt, maar het openen van het zoeken radius naar andere landen, zoals Duitsland en Frankrijk, het aanbod is gevarieerd en compleet, maar het is moeilijk om auto’s te vinden in originele staat in goede staat voor minder dan 10.000 €, zelfs naar de 15.000 € best bewaarde eenheden. Bij de MK2 Er is meer om uit te kiezen, maar de prijzen bereiken € 20.000 Voor units zonder tunear in goede staat en hebben geadverteerd auto met weinig kilometers waarvoor men zich rond besteld gezien 30.000 €. exclusief RS500 We hebben alleen te vinden een eenheid te koop in de Britse markt en eiste maar liefst 45.000 €.

U kunt ook geïnteresseerd

– De prijzen van nieuwe auto’s in Autopista.es

– Vergelijk tot drie auto’s tegelijk

– Gebruikte auto prijzen en wederverkoop in Autopista.es

– 2016 Ford Focus RS, ook bruut in de sneeuw (video)

– Ford Focus RS: het verhaal van een sportwagen met betoverend

– Wil je een nieuwe auto? Voordat waardeert uw auto gratis

Adblock
detector