F1, WRC, DTM ... hva konkurrentene er den beste bilen?

F1, WRC, DTM … hva konkurrentene er den beste bilen?

Hvem har ikke noen gang ønsket å komme bak rattet på biler eller racerbiler vi ser på TV? Det er drømmen for hver motor lover. Recreéis dere til den enorme mangfoldet som eksisterer i dag, valgte vi seks kategorier med mer pull over hele verden har analysert biler som er uslåelige kobber kretser. Hva er din favoritt?

Racerbiler, med inngå

Racerbiler, med inngå

Racerbiler, med inngå

Racerbiler, med inngå

-muchísima- det er liv utenfor Formel 1, som har blitt den viktigste mediefokus billøp i Europa. Enten racing biler (Formel E, GP2, World Series, Indy biler, F1, ...) i rallybiler (WRC, ERC, nasjonale og regionale mesterskap, ...) eller bil Circuit (DTM, GT3, WTCC, Rallycross, Nascar, ...).

All billøp fortjener vår oppmerksomhet ved stort utvalg av merker, biler, mekaniske eller pneumatiske typer involvert. Disse meteorer viser et ytelsesnivå som gatebiler kan neppe nå, med mindre det være en superbil. Aerodynamikk, makt og letthet Det er tre vanlige aspekter i alle meteorer å oppnå skrape tusen runde.

Hvordan får de i hver kategori? Vi ser på seks av de viktigste kategoriene i dag: VM i FIA Formel 1, Rally, Touring Car, Resistance og Rallycross, og den tyske Touring Car Championship (DTM).

* Formel 1: Ferrari F14-T.

Ferrari F14-T

Formel 1 er det ultimate uttrykk for verden motorsport, kategorien som hver pilot (eller de fleste) kommer drømte som barn. Nåværende F1 biler har gjennomgått en stor endring i 2014 med retur av mekanisk turbo, nå hybrid, passerer fra atmosfæretrykk til turbo V8 den nye V6. Ferrari, Mercedes, McLaren, Lotus, Renault, Ford, Honda, Jaguar, ... er noen av de merkene som har vært eller er fortsatt til stede i Formel 1.

- mekanisk: Bensinmotor med turbo av 1,6 liter + ERS (MGU-K og MGU-H)

- Power (omtrentlig): 160 hk 600 hk +

- Akselerasjon 0-100 km / t (omtrentlig): 2.10 sekunder.

* Pluss punktet: aerodynamisk ytelse som ingen andre racing bil.

Svak Punkt: følsomme for noen berøring på sporet.

* World Rally: Volkswagen Polo WRC.

Volkswagen Polo WRC

Hvis Formel 1 er på toppen av konkurranse biler, er WRC hva i verden av rally. Kampen er mot tiden, ren og tøff konkurranse på veier som er spesielt nær rask passering av biler. foreløpig Citroën med sin DS3, Volkswagen med sin Polo, Ford med sin Fiesta og Hyundai med sin i20 er produsenter som er involvert i den største show av rally planeten.

- mekanisk: Bensinmotor turbo 1,6 liter.

- effekt: 300 hk.

- Akselerasjon 0-100 km / t (omtrentlig): 3 sekunder.

* Pluss punktet: allsidigheten til å møte alle typer terreng (asfalt, skitt, snø, is ...).

Svak Punkt: de høye kostnadene de medfører.

* Verden Touring Car: Citroën C-Elysée WTCC.

Citroen C-Elysée WTCC

Som rally kjøretøy, biler involvert i WTCC opprettholde en som gatebiler estetikk hvorfra de stammer. Ja, de 'kamper' er kretsen i hele verden. I år mesterskapet har blitt revitalisert med ankomsten av Citroën og C-Elysée, selv om det har vært overveldende. sprettert og LADA er de to andre produsenter som er involvert i WTCC i dag.

- mekanisk: Bensinmotor turbo 1,6 liter.

- effekt: 380 hp.

- Akselerasjon 0-100 km / t (omtrentlig): N.D.

* Pluss punktet: den aggressive utseendet på bilene.

Svak Punkt: være en forhjulsdrevne biler fortsatt spektakulære.

* Verden Endurance: Toyota TS040 Hybrid LMP1.

Toyota TS040 Hybrid LMP1

I dag biler av den høyeste kategorien of World Endurance (WEC), lmp1 er den mest utviklede så langt som teknologien er bekymret. Reguleringen tillater utvikling av forskjellig hybrid mekanisk, hos produsenten. Dermed tre involverte -Audi, Porsche og Toyota- har tre forskjellige løsninger: turbo, turboladet bensin og atmosfærisk gass hhv. Som F1, aerodynamisk form forutsatt studert dem meget hurtig ett trinn kurve.

- mekanisk: V8 3.7 atmosfærisk gass er koblet til den fremre aksel, motorgenerator til den fremre aksel og motor-generator koblet til transmisjonen.

- Power (omtrentlig): 520 hk + 420 hk.

- Akselerasjon 0-100 km / t: N.D.

* Pluss punktet: de mest teknologisk utviklet og svært effektiv.

Svak Punkt: pålitelighet må være svært høy for å tåle lange løyper de står overfor.

* Globalt Rallycross: Ford Fiesta ST Supercar.

Ford Fiesta ST Supercar

Kanskje World Rallycross er den minst kjente i dag mesterskap siden, selv om disiplin har lenge blitt feiret, det var ikke før 2014 når dette har blitt lansert som et FIA-mesterskapet. Hovedkategorien kalles superbil og det er laget lik rallybiler, men med turboladede 2,0 liter og 600 hestekrefter. konkurrere i lukket krets asfalt og grus, og akselerere fra 0 til 100 km / t på mindre enn 2 sekunder. Ford Fiesta, Citroën DS3, Peugeot 208, Audi A1 og Volkswagen Polo delta i denne kategorien Verden Rallycross.

- mekanisk: Bensin 2,0 liter turbo.

- effekt: 600 hp.

- Akselerasjon 0-100 km / t (omtrentlig): 1,9 sek.

* Pluss punktet: akselerasjon, brutal for en bil.

Svak Punkt: Mekanisk etterspørsel er høy og meget delikat, og ekstrahert 600 hk motor bare to liter forskyvning.

* DTM: Audi RS5 DTM.

Audi RS5 DTM

Selv ikke en FIA-mesterskapet, er DTM vurdert som mesterskapet billøp mest spektakulære og viktige europeiske krets. De aller fleste av racing foregår på tysk jord, men også besøke andre land som Russland, Ungarn, Nederland eller Østerrike. Trioen av tyske premium-merkene (Audi, BMW og Mercedes) Stjerne med svært kraftige biler racing coupes sedan som ligner på sitt image og mye av sin vanlige chassisdeler som sikrer svært stramt løp.

- mekanisk: aspirerte V8 bensinmotor.

- Power (omtrentlig): 460 hk.

- Akselerasjon 0-100 km / t (omtrentlig): 3 sekunder.

* Pluss punktet: utgang langt downforce og svingene er veldig rask, foruten å være veldig sterk.

Svak Punkt: svært lite utvalg av konkurrerende modeller, har i dag bare tre merkevarer.

Adblock
detector