Range Rover Evoque Convertible: faktisk forbruk og inntrykk

Vi har allerede bevis en av de mest etterlengtede utviklingen i 2016. Den vellykkede Range Rover Evoque er "naken" og åpner et nytt marked nisje: SUV Cabrio.

Førsteinntrykket av Range Rover Evoque Convertible

Førsteinntrykket av Range Rover Evoque Convertible

Førsteinntrykket av Range Rover Evoque Convertible

Førsteinntrykket av Range Rover Evoque Convertible

Du er nå i hendene på våre tekniske senter den nye Range Rover Evoque Convertible versjon 2,0 TD4 180 hk, 9-trinns automatgir og AWD. Og har ingen å sammenligne de første dataene med den tradisjonelle versjonen av Evoke: 319 kilo tyngre i cabrio versjon opp stige 2 tonn full tank, i henhold til vår skala. A priori klar ulempe oppførsel og dynamikk i generell. Og jeg sier a priori, fordi i våre faste turer vi fant ikke at atferden varierer for mye til tross for ikke å ha samme stivhet som sin bror rekkevidde. dette betegner innsats land Rover for å avhjelpe denne mangel. Totalt og øynene lukket, ikke antar du ville vite at å gå kjøretøy hvis vi bare henvise til svingdynamikk. Stabiliserende er to tykkere mm foran og 1 mm tynnere ved bakakselen. Alltid sammenligne med den lukkede versjonen.

Bremsene er også større den nye Range Rover Evoque konvertible, fra 325 mm til 300 i den fremre og 301-317 på bakakselen. Men ingen av disse har blitt forbedret varmebestandighet og alt som kjører litt munter, De har en tendens til å varme strekker brems og miste kontakten på pedalen.

Range Rover Evoque Convertible TD4: faktisk forbruk

Lent mot automatisk girkasse 9 hastighet, faktisk forbruk som gir oss denne versjonen Range Rover Evoque Convertible TD4 skyte i det hele tatt, blir bare 2/10 "Gaston" på veien, og to i city tour, der Det når ikke den psykologiske barrieren på 10 l / 100 km faktisk forbruk.

Range Rover Evoque Convertiblei highway 7,20 l / 100 km vi har fått er ingen registrering, selvfølgelig, men det setter deg i en god posisjon med tanke på vekten. Merkelig nok er heller vag (også skjedde i den konvensjonelle versjon), og mens verifisere den integrerte datamaskinen 14.300 liter drivstoff til å reise 199 km, datamaskinen scoret 6,7 l / 100 km i gjennomsnitt.

TT real Cotas

- Angrepsvinkel: 18º

- Avgangsvinkel: 32 °

- breakVinkel: 19 °

- bakkeklaring: 200 mm

- Forhjulsopphenget slaglengde: 300 mm

- Bakhjulsoppheng slaglengde: 280 mm

- Fording dybde: 980 mm

Du kan også være interessert i:

Første kontakt: Range Rover Evoque Convertible

Kommer den første premium SUV Cabrio

Virkelige forbruk Range Rover 2,0 TD4

Adblock
detector