Biler til minne: Audi Quattro

Biler til minne: Audi Quattro

2 Bedre enn 1. Det Jörg Bensinger tenkte da, under testing av VW Iltis, overbevist Ferdinand Piech å skape en sporty, all-wheel drive bilen. Dette er historien om en myte: Audi Quattro.

Audi Quattro: historien om en myte

Audi Quattro: historien om en myte

Audi Quattro: historien om en myte

Audi Quattro: historien om en myte

den geni og frekkhet navn som Bensinger, piech og Walter Treser, på slutten av prosjektet ble bestilt, fikk de en vri seg til hva som hittil har vært oppfattet som mer sportslig kjøring. I dag er vi vant til biler World Rally Championship er firehjulstrekk, men ikke så lenge siden, produsenter hadde disse modellene tester bare en motoraksel (lang dominerte fremdrift og deretter vunnet terreng trekkraft) og ingen trodde, selv i de snødekte spor i Sverige eller på den glatte bakken med de tusen Lakes, som firehjulstrekk du kunne gå mye raskere. Selv når første Audi Quattro konkurranse Det ble presentert i lukket park Montecarlo 1981, Han ville ikke gå glipp av noe nedlatende et smil.

Audi QuattroForsøkene er gjort i 1969 Formel 1 løp med firehjulsdrevne biler, som hadde sin opprinnelse i Cisitalia T360 i 1946, var ikke veldig oppmuntrende. Og er at den ekstra vekten av elementer som er koblet til den mekaniske kompleksitet overførings og et større antall elementer som er utsatt for svikt, førte lag som hadde prøvd (McLaren, Costworth, Matra og Lotus) for å vende tilbake til tohjulsdrift.

Men for våre spillere var det helt klart at dobbelt så mange hjul stand til å overføre kraft til bakken Det var en udiskutabel fordel. I tillegg må vi ta hensyn til to faktorer: Ltil elektronikk han ennå ikke hadde tegnet mye og det differensialsperre (mekanisk) De var nesten den eneste faktoren bidrar til å oppnå den nødvendige trekkraft. Slike forhold har fått større betydning dersom motoren ble supercharged, turboladere på grunn av tiden hadde en betydelig responstid og levering av brutale bred margin svært korte revolusjoner.

Med disse forutsetningene, fra begynnelsen det tekniske teamet var veldig klart at modellen bør være å utvikle en sportsbil. så er Chassis satt av en Audi 80, hvem han var utstyrt med en to-dørs kupé legeme og en motor Femsylindret turbo med ytelse 200 hk. født Audi Quattro.

Audi Quattro rallyVår hovedperson: Audi Quattro 1983

Vår enhet er en Audi Quattro, nå allerede 33 år etter hans speil i en utmerket tilstand og dens eier, Alberto Pérez, brukt med en viss frekvens. I motsetning til andre modeller, er dette et helt brukbart bil daglig, med alt du trenger for å lage fin bruk i nesten alle typer terreng.

Ingenting annet merke sitte bak rattet som tilhører denne bil kategori der kvalitet, eleganse og utstyr var blant prioriteringene av sine skapere. Setene har seter og autentisk utseende over tid ser ut til å ha gjort en bulk i sine toner også. Den generøse trim røper også en førsteklasses komfort, high-end bil, og sidevanger, en ganske fast struktur, anta, som snart vil sjekke, god sidestøtte. de salpicadero, men det er ikke spesiallaget eller i tråd med hva du forventer. Uansett, den nøkterne tyske biler var ikke bare en myte. Of course, til gjengjeld viste de utmerket kvalitet på materialer, som vist ved fraværet av sprekker i sol-utsatte deler.

den Skinnratt, i utmerket tilstand, Den er utstyrt med fire knapper for hornet som kontrast med dagens flygeblad med utallige knotter og funksjonstastene. slående digital instrumentering, detalj meget avansert i sin tid og det gir å kjøre en futuristisk look. Dessuten er det ytterst omfattende og, i tillegg til vanlige indikasjoner, slik som tachometer, speedometer, drivstoff temperatur og inneholder tilleggsinformasjon, så som Trykkindikatoren turbo og intet mindre enn en forbruker datamaskin.

Interiøret Audi QuattroKontraster i midtkonsollen rust skytter som brukes til å blokkere senter og bak differensialer, mer som starteren knute av et sete 127, som en sportsbil Audi. Nå kan driften ikke være mer enkel og intuitiv: trekke opp det første punktet vitnelåsesenterdifferensialen blir slått på, og dermed den andre, gjør begge deler, slik at man ikke kan låse den bakre uten faktisk foran. En logisk sekvens som er beregnet på å bevare de mekaniske organer torsions og overspente. i to bakseter to voksne kan reise med litt slakk, men de skal ikke være unntatt fra noen klaustrofobisk følelse fordi den er lavere enn fortauet, går på bekostning sikt forover. Det pleide å være en ganske vanlig effekt på alle coupe av tiden, noe som indikerte liten interesse fra produsenter for passasjerkomfort. I det minste sidevinduene har en god størrelse, og dermed bringe mer lys til det indre.

Audi Quattro: deres atferd

Etter å ha sett, er å finne Viktigst av denne modellen: hva dine evner er i bevegelse og hva overfører opplevelser driveren. I dette lyset, Audi Quattro skuffer ikke forutsetninger og viser ganske forut for sin tid. Fra de første kilometerne det fremhever fasthet av fjærene, som gjør Suspensjonen virker litt tørre når det faste stoff er uregelmessig. Paradoksalt nok, dette hindrer ikke, til støtte, legemet rull Han er ganske uttalt. Hvorfor? Det er to faktorer som er involvert i dette: For det første, stabiliserende ingen særlig stor diameter, noe som begrenser dens funksjon, muligens for å ikke svekke evnen til trekkraft; På den annen side, for vekt og dimensjoner av bilen, banene er noe smal (1,421 mm foran og bak 1451), forhold som gjør at støtteanordningen er langt mindre enn, for eksempel, en Audi A4 art, hvor sporene er 14 cm bredere foran og 10 cm bak. I tillegg har Audi Quattro, fronten er smalere enn bak, hvilket hjørne oppføring, går på vent, hjelper fronten er “nøkkelen”, men hvis det motsatte.

den girkasse fem relasjoner Audi Quattro har en vellykket gradering og touch er ærlig god, til tross for år. jeg lokker lange strekninger av spaken, noe som nå vil være klanderverdig i en normal og helt uakseptabelt i en sportsmodell. Som et resultat, må det gjøres endringer med noen parsimoni og merking av ruter, som ikke hjelper hastighet. Styringen assistert, men svært lite, eller at følelsen ga oss først. Vant til dagens servoer, krever Audi Quattro en viss fasthet i hendene for håndtering av rattet. Med mer enn tre omdreininger for å låse er ikke veldig fort, men perfekt formidler hva som skjer mellom hjulene og veien.

Audi Quattro: motoren

Når det gjelder motorrespons, forventet mer forcefulness. Uten å nå mykhet av dagens turboer, er dreiemoment rimelig progressiv, og selv om tydelig når det begynner å blåse, ikke voldelig i alle fall. Mye av “skyld” er nettopp firehjulsdrift, som overfører total effektivitet ned strupekommandoer.

Audi Quattro 1983Så, på svingete veier i Sierra de Madrid, Audi Quattro viser god touch. Hvis du kjører som om det var en forhjulsdrevet, kan du dra full nytte. Understyring ved begynnelsen av kurven er løst går inn retensjon, med forakselen godt støttet, for progressivt å gi gass fra en halv omdreining. gjøre det kan du tempoet selv veldig, veldig høy. Jeg er fortsatt overrasket, men helling av kroppen … Og at selv om dekkene, med en beskjeden seksjon 205, ikke oppmuntre til overdreven sidekrefter.

Men hvor det er tatt ut beste bruk av Audi Quattro er når gripe forholdene legges prekær. Snø og grus er elementer hvor det opererer som en fisk i vann. her ja gjør forskjellen, tillater å ekstrahere essensen til et understell, på den annen side viser det en feilfri gjennomføring, med uavhengige suspensjoner McPherson foran og til slutt behandle detrás.Una som har den ytterligere fordel, sammen bilsamling, kan den brukes daglig uten at vi trenger å ta noen form for kompensasjon. Det er rimelig komfortabel, gir oss en god dose moro, jo større jo mer glatt i terrenget og være misunnelse av de stedene der vi bruker mer eller mindre Fans kan ikke ta øynene av.

Audi Quattro i tall

– 33 år siden sin fødsel.

– 2004: produksjonsdato av den nyeste versjonen av Quattro.

– Audi bygget 1,815,396 biler og det er opp til 74 Quattro all-wheel drive versjoner.

– 11,452 enheter ble bygget Audi Quattro til 1991.

– 4 World Rally Championships mellom merkevarer og piloter mellom 1982 og 1984.

– 203,850 rammer. Pris Sport kort akselavstand versjon og 306 hk dukket opp i 1984.

– 600 hp. Strøm hadde versjonen S1 som Walther Röhrl vant klatre til Pikes Peak i 1987.

– 720 hk. Strøm var Audi Quattro versjon som deltok i den amerikanske IMSA GTO Championship.

Du kan også være interessert i:

Biler til minne: Peugeot 205 T16

Biler til minne: VW Golf GTI, Renault og Peugeot 205 GTI Superfive

Biler til minne: Citroën 2CV

Adblock
detector