Peugeot 308 R Hybrid, hybrid rasende

Peugeot 308 R Hybrid, hybrid rasende

En Peugeot 308 med 500 hk? Nei, det er ikke en drøm. Peugeot Sport gjør, og hvem vet om vi vil se på våre veier. Debuterer på 2015 Shanghai Motor Show.

Peugeot 308 R Hybrid, hybrid rasende

Peugeot 308 R Hybrid, hybrid rasende

Peugeot 308 R Hybrid, hybrid rasende

Peugeot 308 R Hybrid, hybrid rasende

banner PeugeotKombinasjonen synes ved første, mer enn fantastisk. En ‘mild’ 308 kompakt som en hybridsystem, AWD og500 hk?. Vi forklarer hva som skjer her. Det første du bør vite at dette rasende versjonen av 308 har gjort Peugeot Sport, med lang erfaring i topp konkurranser som World Rally Championship, som igjen i 2005, har Le Mans eller Dakar og allerede utviklet modeller som 908 RCZ Le Mans eller R.

Sportsånd, i denne forstand, synes det hevet over tvil. Hans Tallene bekrefter det: 0 til 100 km / t i 4 sekunder og hva det er mer utrolig, 70 gram CO2 per km og forbruk som vi anslår til å være rundt Gjennomsnittlig 2,9 liter per 100 km.

Bruno Famin, direktør for Peueot Sport, klargjør den karakteren av denne 308 R HYBRID ‘er en se på potensialet som kan ha Peugeot ultradeportivos i fremtiden‘.

luft Racing Santander

Estetisk, denne rulle laboratoriet, og samtidig respektere det estetiske base av 308, velkommen funksjoner i konseptbilen utforming kvarts, vi så på Paris Motor Show 2014. Dermed foran og bak sporene er 80 mm bredere og spektakulære 235/35 er velkommen på rim 19 inches. Den fremre hette Lamellene mottar mye expressiveness kombinert med skarpe kanter og glatte overflater på støtfangeren. Grill, ligner på en rutete flagget design, oppfyller en dobbeltrolle gir det en veldig Racing og tjener til å kjøle motoren.

Det trekker også oppmerksomheten maleri i blått og svart -Peugeot 208 GTI 30th- stil, som Peugeot, betaler hyllest til hybrid natur modellen og til kjøretøy med fransk konkurranse.

Inne finner vi ‘I-cockpit’, veldig lik den vanlige 308, men med en racing og tilpasning fire individuelle seter fokusert på konkurransen.

Fire kjøremoduser

Som for mekanikerne, bruker en Quartz hybrid fremdriftssystem plugin (Plug) som forbinder kraften til en 1,6 l firesylindret bensinmotor THP 270 hk (som bruker den RCZ R) koplet til en automatisk girkasse, med sekstrinns kam på rattet og to -av elektriske motorer 85 kW / 115 hk. En av de sistnevnte er på forsiden (varme medfølgende propellen), og den andre er plassert på baksiden, begge arbeider under bremsing for å lade batteriet 400 V. Maksimal hastighet er elektronisk begrenset til 250 km / t.

Opptil fire kjøremoduser kan du ha i denne Peugeot 308 R Hybrid og, avhengig av hver effekt og dreiemoment som vi har vil være annerledes. med mode ‘Hot Lap’, vi har 500 hk og dreiemoment på 74,4 mkg og vi tar fullt arsenal av bil: forbrenningsmotor og elektriske motorer. med mode ‘Track’ vi må ‘samsvar’ med 400 hk og 54 mkg, siden foran elektriske motoren bare bruke den som støtte akselerasjoner. i mode ‘Road’ Vi angre fullt fremre og bakre elektromotor gir støtte for driv 1.6L THP på hvilken all vekten av bevegelige dråpene. resultat: 300 hk og 40,8 mkg moment. i mode ‘ZEV’ hoved aktør er den bakre elektromotor, som er den fremre støtte og forsvinner mere ligning forbrenningsmotor.

Adblock
detector