Renault Sport Tourer 1.6 dCi Talisman 130: teste et banebrytende familie

Renault Sport Tourer 1.6 dCi Talisman 130: teste et banebrytende familie

Sport Tourer Renault Talisman er ikke i det hele tatt, en i en familiares- -the kategori av biler, som det er banebrytende i design, utstyr og sin enestående 4Control system som bringer ham mye agility.

Vi prøvde: Renault Talisman ST 1.6 dCi 130

Vi prøvde: Renault Talisman ST 1.6 dCi 130

Vi prøvde: Renault Talisman ST 1.6 dCi 130

Vi prøvde: Renault Talisman ST 1.6 dCi 130

Den spanske Royal Academy of Språk definerer eksepsjonell som et adjektiv som definerer hva som erog bortsett fra vanlig, eller det skjer sjelden. Derav, Renault Talisman Sport Tourer (Den kjente versjonen av Renault Talisman, se alle versjoner av denne bilen) kan med rette betraktes som en eksepsjonell saloon, ikke bare av god bruk av innvendig plass men fremfor alt for å innlemme en firehjulsstyring system som ikke bare øker deres fleksibilitet i driften, men også virker til å gjøre den mindre ved parkering eller manøvrering i trange ved å redusere dens vende diameter 0,8 m og la det bli en mer enn rimelig 11,3 mellom vegger gater.

Dette enkelt faktum gjør angre på Renault Talisman Sport Tourer innenfor en kompleks kategori som de er biler med karosseri familie, som det har vokst fra det håpet familier for noen år siden å være i sterk nedgang, preget av den stakk av Flerbruks og SUV, mye for å forbedre den dynamiske oppførselen til disse og vil gi lavere kostnader ved bruk. For å prøve å snu trenden, også har utviklet en særegen praksis stadig kjent kropp, attraktiv og være vellykket fra synspunkt av design som Renault Talisman Sport Tourer, arving til en tradisjon begynt i Renault (Se alle nye Renault biler) mer enn tre tiår siden, selv før utseendet på R18 husket. I dette tilfellet, bagasjerom tillater kapasitet 535 liter under markisen og brette opp seter, noe som kan gjøres fra støvelen, tillate belastningsobjekter av mer enn 2 m lange.

Renault Talisman Sport Tourerden Renault Talisman Sport Tourer ingen forskjell i dimensjoner enorme mot -es saloon mindre enn 2 cm lengre og høydeforskjell på stolpene må achacarla stammen i stedet for en økning i taket. Selvfølgelig endrer kropps innebærer en forbedring i Takhøyde bak passasjer, Det passerer svært fremtredende 95 cm gyldig for Folk i 1,9 m høye kan reise i dette området med noen trøst. Det er også årsaken til forringelse i den aerodynamiske koeffisienten (0,3 versus 0,27 for sedan). Dette betyr imidlertid ikke at reise kommer til å være ubehagelig eller irriterende. Helt motsatt. Og er at med bare litt over 70 dB (desibel) reiser ved 140 km / t, er den Talisman meget god; Det er i spissen av segmentet, ifølge våre data lydstyrken. Hva synd at så merkbar lyd på tomgang verre opplevelser ved flytting av!

Dynamikken i Renault Sport Tourer 1.6 dCi Talisman 130

Den testede versjon Renault Talisman Sport Tourer -den Diesel 1.6 dCi 130– Det er med sin 130 hk annonsert, mellomalternativet mellom basen 110 og den mektigste 1.6 twin turbo og 160 hk Vi testet på dagen. Men det er også den mest balanserte som Det gir nok strøm til de fleste tilfeller, en besparelse på 1.200 euro mot den mektigste og gir muligheten til å velge mellom automatisk eller manuell, med påfølgende lagring av 1.800 euro.

Sant nok, setter 130 CV ham i en posisjon av noen fordel over de som er rundt 120 hk og mindreverdighets å ha sin middels nivå 150. Så spørsmålet om de er tilstrekkelige 130 hk er logisk. Og sannheten er ja. 99% av befolkningen, vil 99% av tiden ikke trenger det forskjell på to sekunder WOT du må gå 1000 meter forlater stående (33 sekunder) … heller ikke mange sjåfører ville vite før frykten for skade mekanikk. i dag forbruk og hvordan du kan gjenopprette hastighet har erstattet “Grand Prix semafor”, spesielt i en familie bil, og disse to aspektene Talisman rikelig møter og tilbringer nesten en halv liter mindre enn dens 160 hk versjon (5,4 l / 100 km i gjennomsnittlig forbruk verifisert av våre tekniske senter) Og de fleste av sine rivaler, og er i stand til å trekke den av sin korte sjette giret (55 km / t) når som helst hvis vi ønsker å holde kjørehastigheten, unngå å måtte redusere hastigheten før kroningen de bratte skråningene tøffeste motorvei eller forbikjøring står overfor en toveis veien.

Renault Talisman Sport TourerVår testenhet Renault Talisman Sport Tourer Det var utstyrt med forstyrte suspensjon demping (€ 550) og 4Control system (1,100 euro) til ratt, to elementer som definerer karakteren av Talisman så mye som kjøreopplevelse den formidler. Dermed kan vi gå fra å merke løs i forlengelsen, kroppen spretter forsiktig når du passerer over humper i komfortmodus kurve, en sterk og godt etablert, med svært lite krengning i svinger i høy hastighet. Dette er atferd som ville tilsvare en sporty versjon hvis du velger Sport-modus Multi Sense. Hvis vi også legge til en utmerket bremsesystemytelsen (72,2 meter for å stoppe fra 140 km / t), har vi en meget balansert pakke i hvilke rammen er til og med over motoren og hvis bremser fortjener en omtale av deres bremselengden.

Er det Sport Tourer Renault Talisman hvilken pris?

den 32.000 euro fra Sport Tourer dCi Renault Talisman 130 hk Zen Energy med manuell girkasse er en belastning og gjøre den om til en deilig maskin må legges nesten en 2000, en svært høy pris, men det er rimelig å gjenkjenne hvor i disse forholdene vil vi måtte endre en romslig bil med en stor koffert hvis vi laster opp taket, kjører nok og har en lav kostnad for bruk fordi den bruker lite, og for fans å holde bilen i lang tid, bør det bemerkes at fordelingen er av kjeden, som vil lagre endringen belte distribusjon. Hvis vi legger til kjøreegenskaper og det unike i sin 4Control system 4-hjulsstyring er nødvendig for å konkludere med at ikke bare Talisman er en annen bil med personlighet, men gir ekstra kjøring av bakken og ikke sag i priskonkurranse mot de mektige. Det er derfor interessant og enestående.

Adblock
detector