Biler til minne: Mini Cooper 1300

1300 Mini Cooper var en av de mest attraktive bilene av en generasjon. Det var i 70-årene bilen mote. Dette er historien om sport legende.

Mini Cooper 1300: historien om en legendariske sports

Mini Cooper 1300: historien om en legendariske sports

Mini Cooper 1300: historien om en legendariske sports

Mini Cooper 1300: historien om en legendariske sports

Mini hva Authi produsert i Spania ved fabrikken i Pamplona siden 1968. Men det var 1973 når Mini Cooper dukket 1300, sportiest versjonen bygget i vårt land. Det ble tilbudt av 156.000 pesetas, en ganske høy pris på den tiden og plasserte ham på markedet som en skikkelig godbit. Svært nær huset mitt, faktisk, var det en forhandler av merkevaren og husker helt timer tilbrakt ser på meg Cooper i sin butikkvindu. Min far var selv tenker på å kjøpe en, men til slutt valgt en mer praktisk bil: Seat 124.

Mini Jeg likte alt: estetikk, habitability stor i forhold til størrelsen, også motor lyd og, fremfor alt, mulighetene til å konkurrere i rally. Mini ble overrasket over hans suksess i internasjonal konkurranse, få enda seier i Monte Carlo Rally i 1964, mens i vårt land Authi skapt en enkelt merkevare trofé.

Mini Cooper 1300 Authi

den Mini Cooper 1300 bygget av Authi ble skilles fra andre Mini av vinyl tak, frontgrillen og hjul bredere, mens innsiden hadde sportsseter, skinntrukket ratt og en dyrebar instrumentpanelet studded klokker. Som alternativene hodestøtter foran og bakruteviskeren tilbys. Men den virkelige nyheten av bilen ble gjemt under panseret.

Mini Cooper 1300den 1300 motor matet av to forgassere SU annonsert noen optimistiske 68 hk, selv om ytelsen var langt fra den engelske Cooper, som erklærte for 76 CV. Gjerne den engelske motoren var mye finere og effektiv, og for dette, blant annet hadde en høyere kompresjonsforhold på 9,7: 1 versus 8,8: 1 spansk Cooper. Også han montert en kamaksel større kryss slik at overlegen ytelse i de øvre cuentavueltas.

Den britiske modellen var også mye mer pålitelig og robust, fordi selv om 1300 Cooper motoren produsert i Pamplona og Reid et nitrert veivaksel, kvaliteten på materialene var ikke den samme. Eierne også klaget over at reparasjoner og vedlikehold var ikke spesielt billig.

Den opprinnelige bevis for Autopista

i test utført på den tiden av Arturo de Andrés i vårt magasin Motorveien, veteran tester fremhevet den utmerkede cornering ytelse 1300 Mini Cooper og smidighet på de mest svingete veiene, men klaget over mangelen på motorytelse og også forbruk overskrides allment vei- 10 l / 100 km. Motoren manglet tegnet på toppen av cuentavueltas og trakk også frem noen problemer varmende bilturer fot bord, derav valg av olje kulere utenfor enn anbefalt. Tydeligvis Mini ikke liker for å reise med motorveien, var han mye mer behagelig på svingete veier.

mini CooperBemerkelsesverdig var også i Mini Cooper 13000 bremsekapasitet. For å gjøre dette, monterte han bremseskiver på forhjulene og en brems booster, noe som overrasket med jevn drift. For sin del, kjørestilling var veldig sporty. Den dyrebare instrumentpanelet var full av klokker, mens de tre-eket ratt var skinntrukket. I den lille bagasjerommet ble det plassert på drivstofftank med 36 liter kapasitet. Hvis noe overraskende i Mini var hans stor habitability interiør, der fire voksne kunne reise uten for mange scarcities.

dessverre Mini Cooper 1300 var produksjonen bare tre år, Authi siden oljekrisen fikk alvorlige økonomiske problemer og måtte lukke dørene i 1976. En virkelig skam.

Over tid, og i løpet av mine tidlige årene av førerkort, var jeg i stand til å klatre på anledningen til Mini Cooper 1300 en venn fra college. Bilen ble begeistret på tidspunktet for sin dynamiske kvaliteter og, fremfor alt, tilbyr moro kjøring. Ledelsen var veldig direkte og noe tung, men bilen skrøt en imponerende effektivitet, noe som gjør ham til en sann gigant-drapet i svingete veier.

Livet tar mange svinger og atten år siden, muligheten bød seg til å kjøpe en 1300 Mini Cooper i bruktmarkedet. Det var veldig originalt, godt bevarte interiører og metallplater, ikke så mye mekanikerne måtte jeg ta en god titt. Endre plugger av suspensjonen, clutch, overføring og et godt sett. Bilen fungerte relativt godt, selv om sommeren motorveien måtte være forsiktig og ikke kreve for at temperaturen ikke stige; Motoren har også konsumert nok bensin og litt olje. den suspensjoner var også svært vanskelig og Mini var ganske ubehagelig på humpete veier.

Mini Cooper 1300 hatt noen år før en vakker Alfa Romeo Guilia 2000 Bertone krysset min vei. For en stund holdt jeg de to bilene, men mangel på plass tvang meg til å selge min elskede Mini Cooper 1300. Som en trøst, kan jeg si at jeg hadde kjøpt fra en spesialist klassisk bil som jeg holder da et godt vennskap og sin nåværende eier, også god venn, holde den i topp stand. Hver gang jeg har klarere enn biler som Mini Cooper er ikke bare deler av samlingen er gjenstander, liksom, har sitt eget liv.

Mini Cooper 1300 data

motorens slagvolum: 1.275 cm3

effekt:
68 CV

Lengde x bredde x høyde: 3,05 / 1,41 / 1,35 meter

vekt: 
640 kg

Maksimal hastighet: 165 km / t

0-100 km / t: 14.7 sekunder

forbruk: 8 l / 100 km

Du kan også være interessert i:

Det var Ferrari F40

Historien om Citroën GS

De beste bilene på 80-tallet