Toyota visar oss sin hemlighet: så konsumerade mindre

Instrumentation Toyota Auris Hybrid är inte bara att göra fint. Vi säger att Toyota körning tricks lärs ut i sina utbildningar.

Hur att konsumera mindre med Toyota Auris Hybrid

Hur att konsumera mindre med Toyota Auris Hybrid

Hur att konsumera mindre med Toyota Auris Hybrid

Hur att konsumera mindre med Toyota Auris Hybrid

Han hade redan märkt Juan Carlos under förra helgen Toyota Auris Hybrid i instrumenteringen är viktigare än det verkar. Oavsett som inte har cuentarevoluciones, inte heller har kontroll över när motorn startar och hur det revolutionerar. (Jo, så att säga, för om du lär dig att trampa mycket smidig gaspådrag stad verkar ligga så att du kan sprida makt och hur mycket du kan fördröja ikraftträdandet av bensinmotorer).

Bränslesnål hybrid med Toyota: little slitbanan är inte allt

Den mest uppenbara är att spendera litet steg på gaspedalen långsamt och mycket gradvis få fart när de lämnar trafikljusen. Betyder inte att starta sist, ibland bör vara den första att föra de första meter, men försök att få alla accelerationen sker med elmotorn. Det är fantastiskt vad det kostar att starta upp något du redan vet om du någonsin har haft att driva en bil: hur svårt det är att börja röra sig, när hjulet kräver mycket mindre ansträngning. I ett par dagar med hjälp av en hybrid Toyota get "gissa" hur mycket pedalen till förbränningsmotorn innan 30 km / t startar inte.

Toyota Auris Hybrid drive en Formula One som

Vad händer om vi säger att det bästa sättet att spendera mindre på Toyota Auris Hybrid är fullgas? Nej, vi har inte fel. Det är samma teknik som används i formel en för att spara bränsle, men i omvänd ordning. Ja, eftersom Också närvarande är hybrider Formel. så Toyota hybrider som de världsmästare Resistance tills i år övergav WEC. I F-1 bestod av "hiss och planera", Ie, ta bort foten från gaspedalen tidigare än normalt när du kommer till kurvan, inte sakta ner med bromsarna, men med elmotorn. Denna teknik måste också tillämpas på Toyota Auris Hybrid om du söker på minimal förbrukning.

Viktigast vid acceleration i en rak linje. F-1 hastighet djup och gå på och på, tills den slår stopp. Toyota Auris Hybrid efter behag, nästan densamma som i F-1. Generöst kommer trampa, med nålen i området Ström till önskad hastighet. Det är vad som intuitivt att använda "strömbrytare" accelerator, säger vår kollega Oscar om sina erfarenheter med Toyota Auris Hybrid.

Generöst kliva trigger leder inte alltid konsumtionen i en hybrid

Men vi vill inte oändliga accelerera som F-1. När Auris Hybrid når önskad hastighet (säg 100 km / t), lyft foten så att nålen Eco-läget igen. Och hur kan detta förklaras? eftersom i en hybrid vi har ett ess i hålet, elmotorn. Medan vi är Ström zon i elmotorn ger maximal hjälp möjligt. accelererande tiden därmed förkortas och dessutom göras med elektricitet från det mest effektiva sättet möjligt. Ja, i en hybrid steg konto kan generöst föra, till skillnad från konventionell förbränning bil.

Om du bestämmer över den hastighet med vilken du vill flytta runt 70 km / t, då Toyota Auris Hybrid brodera det. Upp till 75 km / t på plan bibehålls i effektiv förbränning motorområde mellan 1200 och 2100 varv per minut (Siffror aldrig se, eftersom det har cuentarevoluciones), vilket är vad den första halvan av Eco markör.

Cirkulär samtidigt vistas i Eco zon 1 (den första halvan) är önskvärda för användning i en Toyota Auris

Dessutom medan det batteri, upp till 75 km / t kommer absolut skjuta i eldrift, så du kommer också att se att nålen Eco ett läge (jämfört med den andra halvan, Eco 2) och den förväntade EV bilsymbol på.

Förresten, gör det försiktigt bromsa när det är möjligt. Frena så smidigt så att nålen "ladda" når inte sluta, för då du måste sluta med skivbromsar bilar "strömmar". Elektrisk bromsläge generator Auris är mycket kraftfull, mycket mer än själva batteriet och ibland inte få så mycket batteri behöver laddas. Så du måste lära dig att dosera broms förväntan att återhämta sig mycket energi för att sakta ner.

Eco Auris Hybrid hjälp Toyota

I konsolen, som ligger mellan sätena, Eco-knapp hjälper till att få bra med acceleratormodulerna. Det är en gimmick, men en verklig hjälp. Istället för att göra både slitbanan, ger det mycket makt, i Eco-läge när du kliver halvvägs genom dig bara får en fjärdedel av strömmen tillgängliga. Om du fortsätter att kliva bortom halv, sedan ankomsten av kraften börjar bli snabbare: det är inte konstigt eftersom du står för något, att känna att makten kommer och det blir en hel del. Det är ett trick, eftersom det bara finns makt finns, oavsett var du går eller Eco Power, Vid slutet av turnén strypa Auris Hybrid Toyota ger samma effekt och accelererar densamma.

Adblock
detector