Mat lastbilar: regler, priser och all information

Mat lastbilar: regler, priser och all information

Livsmedels lastbilar har invaderat våra gator: hämtställen som utarbetats av kockar vid ratten helt anpassade till spisen fordon. De är på modet.

livsmedels~~POS=TRUNC lastbilar

livsmedels~~POS=TRUNC lastbilar

livsmedels~~POS=TRUNC lastbilar

livsmedels~~POS=TRUNC lastbilar

De tar årtionden att föda människor som behöver fylla denna viktiga behov utan att investera alltför mycket tid och pengar. Mycket populär i USA, mat lastbilar De har utökats till resten av världen De har kommit till Spanien för att stanna.

“Kockarna al Volante” mat lastbilar blev en kultobjekt: även i de mest avlägsna byn halvön talade om dessa ‘rarunas’ skåpbilar, utrustade med kök, som har liten plats och med god mat, kunde de tillfredsställa hunger som närmade sig deras skrivbord tack vare förmåga dess kockar.

Hur man har en livsmedels lastbil

Om du funderar på att en kulinarisk twist till ditt liv, kan det vara en god idé att göra ett livsmedel lastbil. ha lite erfarenhet i världen av gästfrihet, gör en marknadsundersökning ta reda på vad triumferar och har, om möjligt, en “riktig” etablering där du tidigare har testat dina recept, Det är mest rekommenderas.

På webben www.foodtruckya.com hittar du all nödvändig information, både för att anpassa ett fordon att hyra. De ger också en kalender med datum för kommande mässor i hela Spanien.

Men om vad du drömmer är att som en anpassning, Besök gärna Food Truck Systems (Www.foodtrucksystems.com), som specialiserat sig ett start-up inom sektorn gör helt anpassade jobb; Den har också ett livsmedel juridisk rådgivning och är specialister på kulinariska design.

Vilka standarder måste ett livsmedel lastbil

Beroende på fordonet men, om du går till foof -Det lastbilschaufför transporteras i grúa- ha körkort B (Om mindre än 3.500kg) eller C (Om överträffar 3.500 kg) och en transportkort. varje ändring du gör måste vara godkänd, så du måste göra det på en auktoriserad verkstad eller inte passera ITV, som du måste delta årligen tills maten lastbilen har tio år och sex månader när uppfyllda.

Dessutom måste du passa dig Allmänna hälsoföreskrifter, inrättats genom förordning 2004/852 / EG, och styr i den autonoma regionen där du vill laga mat och sälja dina produkter. Naturligtvis måste man vara innehavare mat handler kort och har en veterinärintyg av mat lastbil.

Hur mycket livsmedel lastbil

en van -typ Renault Master eller Fiat Ducato – secondhand, utrustade och redo att fungera som ett livsmedel lastbil kan kosta mellan 30.000 och 35.000 euro. Vintage stil -a Citroen HY, exempelvis-har ett pris som del 4000 euro och kan nå 18.000 euro, om det är återställd. Dessa priser som tillhandahålls av Food Truck Ya, är ungefärliga eftersom de är beroende på tillståndet hos fordonet och de ändringar du vill uppnå.

Där kan du ta ett livsmedel lastbil

Inte i alla länder som säljer livsmedel anpassade fordon tillåts. I Spanien är det endast möjligt i trånga utrymmen: kommersiella lokaler, utställningar eller privata fester. Det går inte att placera var som helst: du måste respektera Bylaw av varje plats.

Trots att de har en sådan smalt fönster är mode mat lastbilar vinner allt mer populärt och det finns händelser där den mest pintonas justeringar och banbrytande kulinariska utbud är. MadrEat i huvudstaden, och Van Van och äta Street Market i Barcelona, finns tre bra exempel.

Du kan också vara intresserad

Peugeot mat lastbil gör bilen Master?

Adblock
detector