Fråga: Varför plötsligt stannar bilmotorn?

Fråga: Varför plötsligt stannar bilmotorn?

"Jag äger en Audi 90 1989 veteranísimo, med nästan 400.000 kilometer. Bilen är fortfarande bra, men något händer som har mig helt spännande."Fråga: Varför plötsligt stannar bilmotorn?

"upp motor svarar briljant, men när det börjar regna, plötsligt, motorn stannar utan varning. Då ska jag vänta en lång tid att starta. Om jag prova något annat stående, inte prestation. Vad tror du det händer? Väl på motor, Snart blir det att stoppa om det håller regnar. Men om escampa kör bilen smidigt. Jag har tagit verkstaden men hittade inte något konstigt. Vidare, såsom det bara händer när det regnar, det är svårt att kontrollera felet beror på vädret. Skulle du kanske missat något allvarligt? ¿Varför plötsligt stannar?

Svar från vår tekniska expert Luis Miguel Vitoria

Din fråga ser undersökning, eftersom en misslyckande så exceptionella och kopplat till klimatologi Det är mest konstigt. Jag antar att avlägsna och maktlös, även ta en titt, eftersom ännu svårare. Input, låt oss lämna åt sidan frågan om regn då kanske är helt enkelt en tillfällighet. Denna typ av tillfällighet som leder oss att tänka i fel riktning istället för att titta uppenbara. Till exempel kan det vara en kort att lämna utan att köra motorn. Naturligtvis varför då återgår till arbetet kan ha mer att göra med temperatur med regn. Efter kylning och upphandlande ett samband, strömmar över normalt skulle igen. Självklart, om du inte berätta när du ska motor också du bor elektrofri andra sekundärkretsar. Om så är fallet, då lösning den kort Han skulle ha mer trovärdighet, men om du håller strömmen i resten av bilen, kan det uteslutas.

En annan situation som vi inträffar är att kablar antändning är svaga, till den grad att, av någon anledning, misslyckas med att bära ström som behövs för att tändstift eller flera av dessa inte har rätt ansluten till dess motsvarande terminal kablar, så motor inte tillräckligt med styrka skulle hitta en eller två i gott skick drift. Men antar vi att detta är det första som ska göras i verkstaden, kontrollera att de fem tändkablarna är korrekt “ansluten”. Nu om vi tror att din uppskattning, vilket misslyckas när det regnar är korrekt, då skulle vi behöva fokusera strömavbrott, till exempel vindrutetorkarna. Kanske detta element producerar en kortslutning som stoppar motorn, men vi kan inte svara på varför omstarter. Detta skulle svara om ett vatteninlopp i dispensern, torkar sedan felet själv skulle försvinna. I detta fall måste du kontrollera att har ett vatteninlopp genom fördelarkåpa dip eller läckage av röret vindrutespolaranläggning.

Du kan också vara intresserad

– Vill du ha en ny bil? Innan uppskattar din bil gratis

– Frågor och tvivel om bilar

– Tvivel: Varför vibrerar och motorn i min bil låter roligt?

– Frågor: Hur tillförlitligt är systemet start-stop bilar?

Adblock
detector