1939: Första GM Futurliner

1939: Första GM Futurliner

Tekniska fönstren var General Motors i slutet av 40 och 50. Dessa stiliserade micro användes av GM i Parade of Progress, som reste USA uppvisar bilar och teknik.1939: Första GM Futurliner

Den första GM Futurliner tillverkades 1939 för Expo New York och vara en del av ett dussin enheter började turnera amerikansk mark mellan 1940 och 1956 stannar vid toppåren under andra världskriget till visar potentialen hos General Motors och sprida tekniska lösningar varierar för amerikanska köpare.

Varje GM bil Futurliner inte bara visade framsteg, hade också en informativ roll inom vetenskap och teknik tillämpas på andra aspekter av samhället och så De visade stereofoniskt ljud, mikrovågsugnar, tv och andra innovationer av tiden. Husvagnar slutade Framsteg 1956, med popularisering av TV.

Den andra livslängd Futurliner var nyfiken: flera enheter donerades till Michigan State Police att främja trafiksäkerheten. Andra evangeliska kyrkor såldes på 60-talet. För närvarande finns det bara nio enheter, mycket uppskattad -i 2006 betalades fyra miljoner dollar för en Futurliner på auktion-. En ligger i Sverige.

Harley Earl, En av de första designers legendariska fordons historia, Det var dess skapare. Earl arbetade för General Motors mellan 1927 och 1959 och hans kredit också ha varit far till den första Chevrolet Corvette. Hans första bil var Cadillac LaSalle 1927.

Varje GM Futurliner uppmätt 10 meter lång, med en höjd av 3,5 meter och 2,4 meter bred. Dess vikt var 13.000 kilo och monterade en bränsletank 340 liter diesel för att driva en fyrcylindrig motor med manuell växellåda som tillät honom att nå 65 km / t. Från 1953 mekaniker förändras med en sexcylindrig associerad med en automatisk växellåda.

Adblock
detector