Bilar att komma ihåg: Audi Coupé GT vs VW Scirocco GTS

Bilar att komma ihåg: Audi Coupé GT vs VW Scirocco GTS

På åttiotalet gjorde öppnings bilimporten aumentasen köpoptioner … även inom samma återförsäljare. Det hände med Audi Coupé GT och VW Scirocco. Vilken match!

Audi Coupé GT vs VW Scirocco GTS, vad som var bättre?

Audi Coupé GT vs VW Scirocco GTS, vad som var bättre?

Audi Coupé GT vs VW Scirocco GTS, vad som var bättre?

Audi Coupé GT vs VW Scirocco GTS, vad som var bättre?

sprang 1983 och frammatning av förhållandet mellan Seat och Volkswagen. Det året började de montering i Barcelona första VW Passat, medan Seat återförsäljare De hade redan börjat från 2 januari försäljningen av Audi och Volkswagen import.

Audi Coupé vs VW Scirocco

På den tiden, Audi levde stunder av sport och kommersiella ära. Å ena sidan hade sin nya sedan Audi 100 just fått titeln årets bil, Genom noggrann uppsägning och aerodynamik av sin kropp (cx 0,30). Och å andra sidan, den absoluta seger Audi Quattro i World Rally Championship 1982 inflytande i på varandra följande år för resten av världen bilar var all-wheel drive.

I detta sammanhang är närvaron av Audi-modeller i den omfattande nätverk av återförsäljare Seat hjälpte allmänheten hade bättre varumärkeskännedom. också, sänkningen av tullar blev mer tillgängliga bilar från andra länder. Medan fortfarande högre än inhemskt producerade bilar pris, ökad önskan att köpa utländska modeller, den faktiska möjligheten att göra det och önskan att få tillgång till fler fordon än det spanska förpackningstillverkning.

Audi Coupe anländer

en bra exempel på detta var den Audi Coupe, Han presenterades vid September 1980 som en enkel variant av den revolutionerande Audi Quattro. Försedd med enheten till framaxeln, den primitiva erbjuds i coupe versioner motorer fyra eller fem cylindrar i rad, med den fördelen att deras priser var mindre än hälften av Quattro. Redan 1984, Audi Coupe var föremål för en estetisk ombyggnad, vilket påverkar kropp och inredning. Red enhet visar vi importeras och registrerades i april följande år. De Burgales köpte en läkare, som betalade runt 3,100,000 pesetas. En sådan mängd tre gånger kostnaden för en Seat Ronda Crono och fördubblade priset på en Opel Kadett 1.6 SR, också importera, men i gengäld Audi erbjuds en hög åkkomfort och överlägsen prestanda.

Lämnade tabellen Giorgetto Giugiaro konstruktion, rätlinjig stil Audi Coupe uppfyller normerna i tiden, även om något mildfrontlinjerna renoverades 1984. Tack vare dess former, i kabinen där bredden fyra basketspelare. den offrad är dock stammen, vars lock öppnas från förarplatsen, men som-strukturellt pro styvhet inte kan utökas. Som mäter mer än 1,75 meter hittar bekväm i cockpit, där den allmänna känslan är att vara ombord på ett bekvämt saloon … utom att finna i back dålig sikt bakåt.

Audi Coupé GTVid start, sticker finhet femcylindrig motor av 2,236 cm3 och 136 hk Denna Audi Coupe, kan du knappast höra. Redan pågår underlättar servostyrning manövrar för att bromsa och avslappnad på snabba vägar, låta motorn musikalitet blir huvudpersonen. Inte bara det, men hans enhet, modigare än väntat tack vare tomvikt på endast 1060 kg. Inte överraskande, är det lätt att spendera oavsiktligt existerande gränser, genom tystnad mekanik och ljudisolering. Annars i områden stift kommer ut bekväm karaktären av denna Audi Coupé GT coupe. Med längdaxeln hängande framför propellern, tar denna framhjulsdrivrullen under kurvtagning och tenderar till understyrning.

VW Scirocco GTS kommer

För hans del, Volkswagen Scirocco GTS av bilderna är registrerad i April 1983. Det är därför en av de första exemplaren också distribueras via nätverket Seat och i själva verket kort industrin är daterad 4 januari 1983.

Det är den andra modellserie, vars försäljning inleddes i maj 1981, och i Volkswagen är känd av den interna koden 53B. Till skillnad från den första serien, som ritades av Giugiaro, det nya VW Scirocco skapades i Wolfsburg, där de kunde ge ett innovativt luftkåpa kil och stora glasytor. och I motsats till den säljande Golf, Scirocco funktion var att tillfredsställa dem som ville ha en sportig coupé humör, i utbyte mot att förlora polyvalent tillvägagångssätt mate område.

Med avseende på dess föregångare, denna serie av VW Scirocco hade en kropp 165 mm längre och 30 mm var kortast, båda funktioner som förbättrad aerodynamik och demeaned dess tyngdpunkt. Även den nya Scirocco Den tillverkades i Karmann fabriken i Osnabrück, där han tillämpat en noggrann rostskydd. Dessutom den nya serien hade en mycket mer komplett utrustning, inklusive standard eller valfria tillbehör såsom luftkonditionering, fönsterhissar, aluminiumfälgar, moonroof eller läder klädsel.

VW Scirocco GTSUnder våren 1983, version VW Scirocco GTS Det var den enda som erbjuds i sätet återförsäljare. hans Priset på 1,708,000 pesetas, Det var konsekvent, men möjligheten att köpa en Golf GTI för endast 8000 pesetas mer gjort få människor få intresserade av det. Och även det hade mer suggestiv konkurrens och lägre priser alternativ, såsom Ford Escort XR3i (1,527,000 pesetas) Eller Renault Fuego GTX (1,582,000 pesetas).

Enkel front, som betonar den enkelarms torkare, från sidan VW Scirocco är mer slående av den dynamiska profilkroppen och de lägre stavning GTS, mode på den tiden. Titta på honom bakifrån personligheten är spoilern, nästan en fot ovanför basen av bakrutan, Scirocco legend och strålkastarna som horisontellt.

måste vara vig att huka och sitta bakom ratten. Men när justerat sätet visas varje kontroll för att vara på rätt plats i ett inlägg funktionell körning utan slående detaljer som växelspaksknoppen formade golfboll och ratt med fyra centrala cirklar, beordrade någon av dem aktivera signalhornet.

den Ledarskap kräver muskler att slå stoppas, men som vi rör oss blir korrekt och rapporterar vad som händer. Enligt accelerera och vi växling, låg vikt (855 kg) Blir en ally vid acceleration i de tre första kugghjul. Väl på vägen, ger knappast benägna kropp och låg tyngdpunkt enastående prestanda. Knappt understyrning är VW Scirocco effektivare än böjda Golf av de två första serien, som för detta har en lägre kropp.

jämförande kupéerDessutom, den ringaste 4-cylindrig motor, 1588 cm3 och 85 hk Den har en progressiv respons och dyker upp med glädje. Komma ihåg att tids växellåda 4 + E med en femte lång (35,62 km / t vid 1000 rpm) utformad för att konsumtionen reducerades vid konstanta hastigheter. Av denna anledning är den maximala hastigheten uppnås i 4: e, med motorn över 6.100 varv. Dessutom, i styrelsen finns det en avgift ecometer två funktionerEn gul lampa tänds för att varna föraren för att flytta till nästa relation … om vi tillbringar mindre bensin och en nål som anger den momentana konsumtionen framsteg är inriktad E. “Du kan göra 500 km med trettiofem liter “, säger ägaren, förutsatt att städerna undviks och inte gå över 120 km / t. Naturligtvis är det inte illa för en thirtysomething coupe cylindervolym.

Kort sagt, är det tydligt att båda coupes var avsedda för en annan kundkrets. Ungdom och idrott Volkswagen Scirocco, mognare och ivriga att trösta Audi Coupé. Nyckeln var att varje varumärke hade en annan modell för att inte gå att konkurrera med varandra. Vilken väljer du?

Du kanske också är intresserad av:

Det var Lancia 037

Det var Toyota Celica Carlos Sainz

Det var Kadett GSi Opel

Adblock
detector