Bilar till minne: Audi RS2 (full original test)

Bilar till minne: Audi RS2 (full original test)

Audi RS2 var en av de mest fantastiska och fängslande skapelser genom tiderna. Med sigill Porsche vann en hel generation. Missa inte vår 1994 test.

Audi RS2 testa en legendarisk sport

Audi RS2 testa en legendarisk sport

Audi RS2 testa en legendarisk sport

Audi RS2 testa en legendarisk sport

Vi fortsätter att göra en vecka översyn av bästa bilarna i historien och på samma gång, den bästa testresultat gjorda av tidningar vår publicering Motorpress Ibérica. I det här fallet går vi tillbaka idag Oktober 1994. Det var där för första gången när vi kunde testa den nya Audi RS2. Under hans kropp ofarliga och funktionella paus dölja alla nödvändiga maskiner för att sätta kryper till kallare dödliga: 315 hk turbomotor och en trimmad AWD Porsche tätningsramen. Kanske var det aldrig bättre, världens största sport. Detta var den fullständiga testet publiceras i Bil nummer 201.

“Vem skulle säga att en familjebil kan höja så mycket passion bland allmänheten idrotts? Sanningen är att gå utanför de vanliga mönstren alltid ger minst överraskande konsekvenser. Och med RS2 har Audi brutit alla formarna, att föda en extraordinär med prestanda och dynamiska egenskaper riktiga fullblod. Inte överraskande, för färdigställande, signering Ingolstadt har inte gått igenom grenarna och har sökt Samverkan försäkringsvärde: Porsche.

Därför, i detta fall, katalogiseras som bryta världens snabbaste Det är inte den viktigaste. De riktigt imponerande börjar jämfört med mest radikala sport på planeten. Ja, vi talar om Porsche, Ferrari och andra som använder ett uttryck schackspelare, lämnar i schack och i vissa fall, schackmatt.

I princip kan det vara meningslöst att blanda den mest prestigefyllda idrottsmarknaden med en bekant modell. Men RS2 har familjen kroppen, eftersom resten är alla en konkurrens ingenjörsarbete. Eftersom under hud av denna Audi 80 Avant en avstämd chassi och en motor med en förödande effekt ligger.

Audi RS2Även om det finns flera aspekter där Audi RS2 ut ljust, är kanske den motor som förtjänar ett särskilt omnämnande. Basen motsvarar propeller Audi S2, men bekvämt retuscherade Stuttgart anläggningar. Tja, bättre än bekvämt drastiskt retuscherade Det ska stå brutalise. detta fem-cylindrig turboladdad, i S2 ger 230 hk, passerar erbjudande svindlande 315 i RS2. Men mest överraskande är att detta inte har ansetts alls öka förskjutningen. Varför denna motor erbjuder samma 2,2 liters Audi S2, med dimensioner identiska diameter av stroke cylindrar och vevaxeln. Detta innebär att den specifika effekten är en stor marknad, med mer än 140 hk / liter.

Utvecklingen av effekten uppnås med en turboladdare och en mellankylare större och några insugnings- och avgas modifieras. Elektronisk styrning och gapet mellan insugs- och avgasventilerna har också en ny regering lag. I grund och botten kan motorn i RS2 ses som en uppdaterad version av den framgångsrika 2,1-liters 306 hk som ledde vid den tidpunkt då Audi Sport Quattro, en propeller som gav varumärket med de fyra ringarna många storhetstid i VM möten.

Hur som helst, så stark tekniska lösningar De bär flera konsekvenser. Å ena sidan, är kraftmatnings radikaliseras till extrema längder, med en fördröjning i ingångs turbo betydande. Men när övergödning slag vid full belastning du kommer att tänka som rullas ombord på en raket från Cape Canaveral. Från 2800 rpm, och nästan 5000 tillhandahåller femcylindrig motor mer än 40 mkg vridmoment. Sådana kraft orsaker skjuta så vild som kommer att verka som inom ramen för systemet motor nästan obefintlig. I motsats, till de ändringar som gjorts i fördelningen möjligt uppnå överraskande twist regimer att vara en turbo propeller, vilket förklarar den maximala effekten nås vid 6500 rpm, Stretching skärning till inte mindre än 7000 varv.

Visst skulle en motor som detta vara ett problem för någon överföring, men inte för Audi Avant RS2. Den omfattande erfarenhet av varumärket i inställningarna system permanenta fyrhjulsdriften för sport salonger Quattro namn Det känns positivt. Den RS2 har en av de mest komplexa system och effektiv överföring av världen med en Central Torsen säkerställa god fördelning av makt mellan de båda axlarna vid alla tillfällen. Också det har en bakre differential med möjlighet att låsas manuellt att starta med låg grepp förhållanden och kopplar automatiskt när du överskrider 25 km / t. Detta resulterar i en utmärkta motorik, oavsett tillståndet i trottoaren eller vad missbruk vi gör gas.

Inredning Audi RS2Till detta måste läggas en manuell växellåda sex relationer väl stapplade, vilket gör att du kan maximera häftigt potentiell motor. Stoppuret bekräftas av siffror som gör rodna många sport klockor. Till exempel, för att passera från 0 till 100 km / t, investerar RS2, Enligt våra mätningar 5,29 sekunder, dvs halv en andra mindre än en hel Honda NSX, och 30 hundradelar mindre än bilen av mode, BMW M3, eller den nya Porsche 911 Carrera. För att slutföra spela, RS2 överskrider löst 260 km / t hastighet, bli den modell Familj snabbast på marknaden. Även om det inte vore för tipset är självbegränsande, säkerligen RS2 Avant kunde köra lite längre. Återvinningarna lämnar också stolthet många sport spillror: i 5: e och går på 50 km / t, den RS2 når de första 1000 meter på drygt 31 sekunder, det vill säga fem mindre än terror av rallyn i världen, Ford Escort Cosworth.

Allt detta har fortfarande mycket meriterande om vi anser att RS2 Avant kraftfull är inte särskilt ljus. Mycket teknisk förfining och utrustning som inte har sparat ingenting kan vara kostsamt på skalan. eftersom vår enhet har nått 1.650 kilo. Men det värsta av denna vikt är dess cast, som 1000 kilo faller nästan på framaxeln. Detta påverkar beteendet, eftersom det i extrema situationer och snäva svängar, ibland svårt att registrera näsan i rotation. Detta är dock den Endast fel vi kan skylla. Den RS2 är chef för tåget bilar, det vill säga de som går på räls. resultat praktiskt taget omöjligt att urskilja vägen som bestäms av ratten. den kurvtagning hastighet är imponerande och påskynda bör alltid ta dem till AWD-systemet fungerar med full kapacitet, vilket innebär att grepp är oklanderlig. Endast den absoluta gränsen kurvor eller ta itu med medium eller fast radio rasande takt det kan leda till alla fyra hjulen. Och detta är något som förändrar pulsen på någon, trots säkerhet och balans som ger bilen.

den underreden har ställts in i Porsche anläggningar, i Stuttgart. För detta använde vi en sänkt fjädring och ryck Fjäderdämpar avsevärt segare än någon annan modell av Audi, inklusive S2 varianter. Därför är det inte den mest lämpliga för körning på dåliga vägar, där mer än en bil kommer släppa fyllningar. Tvärtom, effektivitet och balans mellan komfort och stabilitet med bra golv layouter är oslagbar.

Audi RS2 Avantden Hjul och bromsar lag är en aspekt mest slående egenskap hos RS2. Från 911, fälgar med 17 tums diameter och 7 i halsen, inte kan dölja de stora diskar. Kraftfull klor på dem en fyra bowlers inredda i en slående röd och stämplas av den legendariska tyska sport varumärke finns. Naturligtvis, slå prisa bromseffekten för denna apparat AudiVarken vikt eller hastigheten, men hög kan det vara, höja det minsta problem när stoppa bilen. Även trötta bromsen verkar omöjligt uppdrag.

den interiör, Samtidigt inte krockar alls. den sportig beröring vissa detaljer passar perfekt in i en lyxig interiör och utsökt toppade. Den magnifika platser Recaro De är klädda i läder i sidorna, medan centrum samt dörrpaneler, har en typ klädsel Alcantara, samma färg som kroppen när det är blå RS (som i vårt fall) eller metallisk grå. Om du inte kan välja en läder han vägrade. Full instrumentering, inklusive de tre indikatorer voltmeter, tryck och oljetemperatur ligger i den centrala kontokonsol med vit bakgrund, mycket attraktivt och spektakulära på natten med sina lampor, men den dagen blända lite om det tar emot ljus direkt.

När det gäller standardutrustning, det räcker med att säga att vi står inför en modell som överstiger tio miljoner pesetas. Detta innebär att det tar nästan allt, från en kraftfull och effektiv automatisk klimatkontroll till krockkuddar för förare eller ABS. Kanske det enda element måste betalas till en del är den främre passagerarkrockkudde. De andra alternativen fokusera på mer överflödiga komponenter, beroende på smak och behov för varje användare. Sanningen är att för detta pris det befintliga utbudet på marknaden är mycket bred. Med dessa pengar kan du köpa, från en ren sport två kraftfulla kombi eller en stor lyx sedan, eller, varför inte, en sport bra och enkel, lösa familje modell eller … Kort sagt, kan du göra tusentals kombinationer . Men ingen har charmen i RS2, som perfekt kombinerar radikal prestanda med en rymlig interiör full av dygder. Dessutom, Endast denna bil kan du ge stor glädje att lämna med munnen öppen för alla som kommer fram på vägen (Som är många), och kan nå någonstans har den snabbaste på marknaden eller något så speciellt som världens största atletisk, varken mer eller mindre “break.

Du kanske också är intresserad av:

De bästa bilarna i 80-talet

Mitsubishi Evo vs Subaru Impreza

Ford Sierra RS Cosworth

Adblock
detector