Jämförelse: Audi A3 Sportback 2.0 TDI vs BMW 118d och Mercedes A 200 CDI

Har aldrig tänkt den nya Mercedes A- spänd rivalitet mer så anger de tre tyska premiummärken. Kvalitet och teknik är vanligt i sina modeller, men varje hävdar sin egen personlighet.

Jämförelse: Audi A3 Sportback 2.0 TDI vs BMW 118d och Mercedes A 200 CDI BE

Jämförelse: Audi A3 Sportback 2.0 TDI vs BMW 118d och Mercedes A 200 CDI BE

Jämförelse: Audi A3 Sportback 2.0 TDI vs BMW 118d och Mercedes A 200 CDI BE

Jämförelse: Audi A3 Sportback 2.0 TDI vs BMW 118d och Mercedes A 200 CDI BE

upp "i går"I kompaktsegmentet, Audi, BMW och Mercedes De har varit mindre rivaler, inklusive vad man skulle förvänta sig för så vitt skilda synpunkter. den bakhjulsdrift innehåll och storleken på den första serie 1, Vi placerade sports på andra frågor, att offra utrymme och funktionalitet för vadslagning Mercedes formatet minibuss och mekanik ad hoc av deras First Class. Mellan, det A3 Sportback, en kompakt konventionell i dess variant 5 dörr, Det lämpar sig för att ge större innerutrymmen och bagageutrymmet utan att störa "sports" kropps dynamiken i tre.

Jämförelse: Audi A3 Sportback 2.0 TDI vs BMW 118d och Mercedes A 200 CDIIdag skillnaderna inte hoppa till ögat. Alla tre modellerna har kommit väldigt nära varandra, eller kanske vi borde säga att BMW och Mercedes De har närmat sig standard Audi. I andra generationen, serie 1 har vuxit och förbättrat livability och bål, men efter trogen längsgående motor och exklusiva RWD, egen alla BMW. den Mercedes Class A Det är nu en kompakt stil mer traditionella, storlek av innehåll med tvärställd motor och framhjulsdrift och en överraskande dynamisk ram. Samtidigt Nya Audi A3 Sportback Han förblir trogen sina principer och skördetröskor funktionell 5-dörrkroppen med en ram, som sina konkurrenter, kan du välja olika inställningar för komfort vård eller upphöja dynamik.

Audi, vinnare i rymden

När det gäller versioner 5 dörr, kanske den mest funktionella aspekten av sina kroppar intressera dig. Och här Audi är den bäst. Om mätaren inte motivera sitt överlägsenhet, är själv den subjektiva känslan av rymd vida överlägsen sina konkurrenter, kanske helt enkelt eftersom arket / glas förhållande. främst, i baksätet av serie 1 och klass du känner bur. den porterage också markera viktiga skillnader: mycket bra 370 liter av A3 Sportback, upp till 295 Klass A, Det finns en enorm skillnad. Dessutom, gate den Audi utgåvor större lastnings mun.

Det sätter igång en dynamik som kan nå slutsatser beror mycket på den slutliga utformningen av ram du har tillgängligt på varje modell. den kombinationer Dessa märken erbjuder dig (Hjul, däck, fjädring, växellådor, fjädrar, adress osv) de är ändlös och i vårt fall har vi stött enheter av olika profiler. I varje fall är det mest överraskande att Serial basis Klass A, som gör touch-up i den sportigaste bilen Lot. Det övergripande fasthet ger en svävande dynamik, arbetar mycket lite om riktningen. mycket platt och snabba svängar, vid minsta antydan med en mycket effektivt främre ände för styrning och dragkraft, som verkar oöverstigliga sidogrepp och dragkraft. mellan kurvorna, serien är förmodligen den bil som du kommer att känna säkrare att gå mycket snabbt. Ganska kontrast mot serie 1.

Jämförelse: Audi A3 Sportback 2.0 TDI vs BMW 118d och Mercedes A 200 CDIDet är lustigt hur BMW Under de senaste åren har han förändrat utvecklingen av deras suspensioner. den minimum "toleranser" från förr, Vi har flyttat till mer flexibla suspensioner, som gör BMW och specifikt här serie 1 alltid sitter några millimeter löst buffert. Enligt min mening har han förlorade känsla av balans och beröra en del information in kurvan för bättre filtrering, men BMW amatör inte övertyga mig först. Jag har inte haft möjlighet att prova en serie 1 med piloted dämpning, men de har berättat för mig som är lösningen att innehålla dessa vertikala rörelser som kommer att vara korrekt. Det är sant att jag tycker det är mer en fråga om takt, att inlopps böja och styra serie 1 detta är så snabbt du kan förvänta dig. Först när du börjar gå mycket snabbt, verkligen saknas större inneslutning av rörelse. Genom sin effektnivå är mycket ren kurva och inte på gott och ont din framdrivning med bra väder tycks påverka dess dynamik. den kontrast mot Mercedes också visas i åkkomfort. Men här, i jämförelse, Serie 1 är mer smidig och raffinerad en Klass En något grov och porlande valsning och i vissa faser av bacheo verkar inte "Mercedes".

den balans Det är återigen utgångspunkten A3 Sportback. Vi har försökt med sport fjädring Serial yta ambition, En suspension når inte Klass obehag eller "löshet" en serie, med resultaten av dynamik, körbarhet och komfort idealisk för alla typer av vägar.

Omkring 150 CV

den teknologisk rikedom av dessa märken också sätter dig på bordet många mekaniska kombinationer. på dieselblock av varje märke, A3 särdrag 150 hk, 143 och 136 hk den 118d CDI 200. I samtliga fall kan du räkna med manuella eller automatiska växellådor. här A3 hade manuell växellåda och den andra med respektive automatisk utmärkta prestanda som gjort oss komma ihåg S-tronic Audi.

Jämförelse: Audi A3 Sportback 2.0 TDI vs BMW 118d och Mercedes A 200 CDIden tre motorer uppfylla alla de egenskaper som krävs för att lysa på alla sätt. Skamlöst skjutas lätt från mycket låga varvtal, de är Smidig, progressiv och mycket snabb i acceleration. Med stor utveckling, men bara 6 hastighet jämfört med 7 Mercedes och BMW 8, A3 ser ingen anledning så mycket och dess konkurrenter använder sina växellådor för lika förmåner. Men i alla fall, A3 2,0 TDI Den visar en absolut solvens. Dess operativsystem är fantastiskt, så mycket att trycka knappt översteg 1000 rpm och hur upp till 5000 read.

byta Mercedes det är dubbelkoppling och har en mycket bra prestanda som förbättrar motorns respons på. På papper, den 1,8 CDI inte så stark vid ändarna som 2,0 TDI, Det kan tyckas långsammare, men titta på våra mätningar och kommer att förvåna dig. Vid manuell drift åtar också förändringar mycket snabb och smidig, från vägar ratt paddlar. Fäster uppmärksamhet vid den lilla huvudspaken förankrat bakom ratten, som enkelt nås med fingrarna.

den BMW Steptronic genom momentomvandlaren är lika fantastiska för hastighet och jämnhet, men betonar främst för dess 8: e marsch, som låter dig llanear mycket låga motorhastigheter. Kombinationen av 118d Steptronic Det är också en källa till dynamik och komfort. Det är mycket snabb, skjuter väl underifrån och stiger smidigt upp till 4800 rpm. Nu är det din tur att välja bilen och ställ in den för att passa.

Adblock
detector