Kontakt: Aston Martin Rapide S, den sportig saloon

Gör en bil med fyra dörrar och det sport är inte lätt. Aston Martin Rapide försökte med henne, men nu har jag konsumeras verkligen med förnyad omtolkning omdöpt Rapide S. Mer kraft, prestanda, och även om det verkar omöjligt, trevligare fortfarande.

Kontakt: Aston Martin Rapide

Kontakt: Aston Martin Rapide

Kontakt: Aston Martin Rapide

Kontakt: Aston Martin Rapide

i Aston Martin De gav många varv tills kulminerade ett konstverk som Rapide. Han talade i fyra år satte Gaydon fast, men var snabb över kontot. Den första prototypen såg det inte förrän Detroit Auto Show 2006, men det tog nästan fyra år fram till Rapide -name som kommer från Lagonda Rapide i början av ’60 han använde plattformen och mekanik DB4- nådde gatan. Den baserades på DB9 och vi måste inse att de gjorde ett bra jobb. Det är utan tvekan den vackraste och spektakulära sportsedan marknaden och inte Porsche Panamera och Maserati Quattroporte De kan överskugga honom i detta avseende.

Kontakt: Aston Martin Rapide S, den sportig saloonmen i Aston Martin De behövde göra några “reformer” i sin Rapide och de har utnyttjat situationen för att öka sin makt, prestanda och Tato, sina känslor. Funderar den nordamerikanska marknaden med hårda säkerhetsföreskrifter och europeiska konkurrens kommer även stark i det brittiska företaget var tvungen att förbättra fotgängare kollisionssystem. De har omgjorda den främre något mer bula på motorhuven, som vid första anblicken knappast Anmärkning-och motorn har förflyttats 19 mm längre ned, fördröja det lite mer, så att mer luft kammaren lämnas mellan de två element och i händelse av att slå huvudet av en fotgängare, eftersom det lider minst skada. Dessutom har grillen också flyttas något för att rädda användningen av metall i det. Eftersom de annars skulle ha haft att använda plast och Aston Martin som skulle ha varit en villfarelse. Som sagt designchef Marek Reichman märket ‘Om något verkar vara aluminium är att aluminium; Om detta ser ut som kolfiber, är det så att det är kolfiber. Inga ädla material och plast är simulerade. Aston Martin allt är sant och äkta.»

Mekaniskt visste också att han var tvungen att förbättra lite, eftersom konkurrensen pressar hårt. Så för den nya rapide S, som nu döpts om till passen förnyad sedan varumärke, ökar effekt imponerande 6-liters V12 av sin föregångare 477-558 hk… nästan ingenting! Och att de gör god mekanisk prestanda men något daterad genom sin användning av indirekt bränsleinsprutning, när modern direktinsprutning ger fler möjligheter.

Naturligtvis förmåner har förbättrats, med 3/10 i 0 till 100 km / t och 11 km / t vid maximal hastighet. Även om kanske där det har tagit resten har avbrutits. Ramen har arbetat hårt för att tillgodogöra sig effektökning. De kunde inte lämna saker som de var, eftersom ökade 15% mekaniska prestanda är inte tas på allvar. den rapide S körs mer än Rapide ovan och måste vidta lämpliga dämpning elektronisk styrning gör tre program beteende åtgärder: Normal, Sport och Track. Dessutom stabiliseras men bara tillräckligt för att lämna ganska bekvämt är tjockare och hårdare hamnen. Detta alltid hänvisar till en normal position som Sport och särskilt spår, är inte längre så bekväm.

För vardagen är det alltid bäst att ta det i normalläge som lotsade dämpningen är ansvarig för att driva beter korrekt som vi gör. Intressant inte ser ut som en bil som kan väga 2,2 eller 2,3 ton beroende på de fyra åkande. Det verkar lättare än det är och dess beteende är en sann sport. Det är inte en Vanquish, men kommer inte att gå bort. Kraftbromsar är också utmärkt, även om frågan om något vi inte kunde checka in i vårt besluts kontakt- vi har tagit slut; överraskande, keramiska bromsar, vilket skulle garantera större livslängd och uthållighet erbjuds inte något av alternativen.

Kontakt: Aston Martin Rapide S, den sportig saloonEn annan detalj är att lådan inte är dubbelkoppling, men automatiskt kopplad till en bakre enhet. Det är inte den mest tekniskt avancerade men är mycket effektiv. Missa inte eftersom förändringar är mycket snabb och hantering med paddlar bakom ratten är perfekt. Uppmärksammar robusta kontroller lägesknappar på instrumentbrädan för att välja läge förändringsarbetet. Eftersom allt i Aston är högsta kvalitet och inredningen är oklanderligt räkningen. Svårt att matcha och framför allt, en klass som ingen vågar argumentera. Även sitter i baksätet visar sig vara en mycket speciell salong. Sätena är som front, Baquet individuell typ placeras mycket låg. Det är mycket bekvämt och personer upp till 1,95 m kan gå utan att röra huvudet på taket och ben på baksidan av framsätet.

Kort sagt, den rapide S Han har förbättrat sin föregångare inte bara i kraft och prestanda, men i en mycket bättre ram trimmad. Estetiskt de ändra några detaljer, men vi måste inse att en silhuett som är mycket svårt att förbättra. Elegansen i en Aston Martin tar sitt bästa i denna fyrdörrars, fyrsitsig … och en bra start. eftersom rapide S Det visar att det finns ingen anledning att ge upp något.

Aston Martin Rapide Pris: € 223.753.
Maxhastighet: 306 km / t.
Acceleration från 0 till 100 km / t: 4,9 s.