Test: Renault Clio 0,9 TCE, bättre design

Test: Renault Clio 0,9 TCE, bättre design

Clio överraskade nu, du gå tillbaka till sitt steg. Framgångsrik design som sträcker dörrar föra friskhet till helheten. Men som alltid i Clio, är bäst att inte i sikte: effektiv räckvidd genom mekanisk om du köper rätt motor, dynamisk och rullande kvalitet och beteende men också i anpassningsbarhet och utrustning, allt kryddat med den punkten beständighet som redan finns i den senaste generationen Clio.

Test: Renault Clio 0,9 TCE, bättre design

Test: Renault Clio 0,9 TCE, bättre design

Test: Renault Clio 0,9 TCE, bättre design

Test: Renault Clio 0,9 TCE, bättre design

Hur mycket omsorg verkar ligga bakom detta Clio, verkliga och märk även när några av de löften som förkunnar varumärket, tunnelbana och skalor i hand, har inte besannats. Först denna nya generation av Clio avtryck allvarlig design som lyfter och oinspirerande: Den ‘konceptet’ Dezir, som härleder deras egenskaper-och mycket av de stora små detaljer carrocería- har varit avgörande för att vitalisera den franska nytta och framtida modeller som härrör från det. Av andra, eftersom Om tidigare Renault Clio och var en stor representativ för "bil för alla"Den nya tillägg till den vanliga industri jonglerade förbättra sin utrustning och utjämna pågående mål, som att trycka på din elektrisk styrning, medan föreslå motorer ingen mer kraftfulla, men med bättre utsläpps- och förbrukningssiffrorna.

Test: Renault Clio 0,9 TCE, bättre designLängs vägen, även om de har förenklats bakre trummor för att utrusta alla versioner med den logiska undantag för de nya Clio RS bromsar. Och det har blivit värre bakåtsikt, men tydligen bakluckan glaset inte verkar så liten. Anledningen till detta är att Clio säljs med två möjliga startgrindar, en inte plast som säljs i Spanien och annat stålplåt, båda med samma design. För att uppnå den nödvändiga styvheten som är gjord av plast, är strukturen tjockare än vad som skulle ha varit nödvändigt i arket, så att det ihåliga inre av kristallen är klart mindre än den yttre kontur vad dölja svart- .

Vad som står klart är som globalt denna Clio har bättre säkerhet och körkänsla än den tidigare generationen och inte bara det, democratizes det också trygghet och andra ämnen som mest fashionabla blir medan kapaciteten personalisering och multimedia utrustning, där Clio är framstående erbjudande Serie webbläsare med pekskärm, ljud och extraanslutningar funktion streqming i tillägg till en god nivå av aktiva och passiva säkerhet och komfort element, som lämnar det egendom valet R-Link, med mer avancerad navigationssystem och kan även simulera bilens högtalare för olika typer av mekanik.

I denna nya generation Clio avbryts 3-dörrars version Ja håller bekant kroppen, kallas, som tidigare, Great Tour-. Vi kan tala om en klart större Clio, eftersom dess längd har ökat med 4 cm, dess bredd den har i andra 2 cm, medan strukturellt 1,4 cm längre hjulbas och är ca 3,5 cm över spårvidd. Men sanningen är att det också Vi förväntade oss att ökningen av externa proportioner kommer att resultera i större bredd och avsluta huvud svagheten i Clio, dess bredd i baksätet, när verkligheten är att det har suddig några andra centimeter i alla riktningar. I gengäld, att bra känga som också växer bra i 5 liter-ca 12 prometidos- nå en total volym av 330 liter av användbara former.

Test: Renault Clio 0,9 TCE, bättre designUpp till hundra kilo hon säger Renault har tagit fart men inte lägga upp efter vår skala stud: med en cylinder är mindre än 1,2 TCE det ovan angivna intervallet Det är ett derivat av motorn som nu bara erbjuda sortimentet med EDC dubbla kopplingar-change, Denna 0,9 TCE har uppvägt den versionen -eller samma som en Seat Ibiza 1,2 TSi med järn blocket fyra cylinders-, Precis som 1.5 dCi 90 hk-versionen är också lättare än tidigare, men tio kilo tyngre.

Kilo de ger säkert, fler parabienes globala kvalitets övervägande i effektivitet och konsumtion beteende, eftersom dynamiken i Clio är fortfarande lika bra som någonsin. Det är den låga bullret från den här utgåvan Mycket bättre än för diesel förresten, även om det är sant att den nya trecylindriga som har nått marknaden idag kastar klart bättre värden än de flesta fyrcylindriga likvärdigt, eller den allmänna isolering av bilen, inte bara mekaniskt. Där det inte finns någon öga, det finns också omsorg och uppmärksamhet på detaljer i detta Clio som upplevs till den grad att köra har lite att avundas de större Mégane.

Inte i dess dynamiska utveckling där mycket uppskattning -Great den saliente- generationen Clio, och med undantag också citerade förbättrad styrning … Un värld av lärande har också extrapoleras till andra modeller i huset. Detta leder oss därför att Clio likställs med de bästa av de bästa, läs Seat Ibiza belyser Volkswagen Polo och Peugeot 208 som tydligt stöttor. Dess utmärkt kompromiss komfort / beteende gör Clio är en bil mycket trevligt i staden och ger en hög känsla av trafiksäkerhet.

Test: Renault Clio 0,9 TCE, bättre designÅ ena sidan, tilll motorn i antal cylindrar och förskjutning .. För sent, förbrukningen -Appearance verkligen mer framträdande med tiden corren- åtstramnings, men också tvinga dig till en förmån något lägre. Det fanns en Nissan motor med tre cylindrar som dragkraft -1,2 DiG används, till exempel, i Micra-, men Renault har åtagit sig att en del av 1,2 TCE, lämnar sin makt i 90 CV. Svårt, efter Ford EcoBoost, hitta en trecylindrig verkar inte. Och det är sant att Renault är inte för att du känner en viss nivå av vibrationer typiska tre cilnidros arkitekturer samt en märklig ljud vid fullgas, men Jag försäkrar er re inte leda en inconfortable motor i detta avseende.

Ja, det är en motor "liten" och låg kapacitet, och även om dess tomma turbo laster mellan 1500 och 4000 varv per minut för att återvinna värdighet hastighet, är agility reaktioner inte deras starka. Försumma inte den låga regimskifte eller ladda ni insisterar på varv för att sedan erbjuda sina bästa kvalitet, låg förbrukning. Media under sex liter i verkliga användningsförhållanden inte är inom räckhåll för många bensinbilar av dess storlek, men i universum av Renault Det finns en motor som kan ge dig mycket mer tillfredsställelse i prestacional plan och även med en lägre förbrukning: 1,5 dCi / 90, finns i samma utföranden som TCE, men du bör lägga på bordet 1.650 euro.


Har uttryck eller Dynamique?
När det gäller utrustning, är skillnaden mellan 750 euro, för mig, liten för mängden ytterligare element är standard eller kan montera Clio Dynamique. De största skillnaderna är dessa. den ljus och tändsystem och keyless tillgång och De är standard medan Expression uppnås genom ett paket för 200 euro och 500 euro, respektive. den klimatkontroll Den finns i Dynamique i en förpackning med 150 euro jämfört med 500 Expression. Den mest utrustade kan leda bakre elektriska fönsterhissarna -250 euro, elektriska fällbara yttre backspeglar -250 euro eller genomskinliga taket -550 euro, optioner kan inte montera Expression finish. och legering Dynamique måste betala 350 euro i uttrycket.

Adblock
detector