Test: BMW 220i, ren passion

Den andra generationen av kompakta coupe BMW behåller sin filosofi, med det estetiska nick till det förflutna som gör honom till en annan modell, med fokus på passion som definierat sportig versionerna.

Test: BMW 220i, ren passion

Test: BMW 220i, ren passion

Test: BMW 220i, ren passion

Test: BMW 220i, ren passion

Den andra generationen BMW compact coupe Den har vuxit i storlek, men det behåller sin identitet som gör att du en unik modell på marknaden mot bilar av den här typen av storlek och segment med konkurrerar. Denna tredje volym kort motivet inte alla faller från taket, två dörrar med ramlösa fönster och en långsträckt fronthuven bak definiera sin personlighet som avspeglas i den tidigare modellen. En nick till en annan epok där passionen definierade sportig versionerna.

BMW 220ianvänder samma plattform som den nuvarande 1-serien, sju centimeter lång (tre cm mer hjulbas) och två bredare vid dess kropp över sin föregångare, öka livsrum avsevärt och bagage kapacitet, men utan att ge upp hans filosofi, eller den dynamiska etiketten tillkännage hans stil. De hjulhusen är mer framträdande för att rymma respektive axlar, fyra centimeter bredare, stylizing bilden. Ett steg framåt för att göra det mer funktionell och användbar, som manifesterar något i dimensionerna i passagerarutrymmet och en trunk 20 liter mer kapabla.

Från 184 hk

Den nuvarande 1-serien tar motorprogrammet, ger upp de grundläggande varianterna, den 1,6 både bensin och diesel. sålunda, motorer tillgång till intervallet kommer att vara två separata två liter, 143 hk och 184 hk Om dieselvarianter, och samma mängd ström Slutligen testas här bensin. Det är bara att sälja 228i med 245 hk på samma block och lämnar spetsen för exklusiva M235i 6-cylindrig och 326 hk, som nu också fås med fyrhjulsdrift. All twin-scroll turbo, direktinsprutning, med variabla träd dubbel VANOS kammar och Valvetronic distributionssystem.

2,0 motor med Twinpower Turbo-teknik, är ett resultat av politiska modulära motor varumärke de maximala delnings delar och komponenter mellan olika block som används i intervallet, inklusive dieselvarianter. En högpresterande motor, i vår Dyno det visade en siffra mycket högre än den officiella och nådde 193 hk, väl över 180 HP meddelade och i högre takt, medan moment siffra något överstiger den aviserade.

erbjudanden leverans mer linjära effekt från lägre varvtal än 1,6 som använder Series 1, mer "full", även med en liknande känsla, och som driver överlägsen prestanda. Och dessutom, konsumtion är lägre halv liter per 100 km. Perfekt för resor, men också för att försvara oss i stadstrafik. Den testade versionen Det är det mest ekonomiska förvärv, med en 6-växlad manuell växellåda i stället för de automatiska 8 relationerna, valfritt, vilket innebär en extra utlägg av 2500 euro.

Balanskomfortutrustning

BMW 220iSerie 2 har identiska arkitektur suspensioner saloon, McPherson oberoende framför och bakom deformerbar parallellogram, med möjlighet att montera en sportigare tåg, idioter hårdare. Series, har anpassade inställningen, med tre lägen: Comfort, Sport och EcoPro Sport + förutom om du väljer ett antal valfria element Utrustning-, att agera på olika parametrar anpassa köra hela tiden. Något mer levande reaktioner en serie, Det ger exakt styrning och bromsar för att svara genom beröring och intensitet, vilket resulterar mycket smidig i områden med kurvor och leka med växlarna för att ta höga motor vänder, drar fördel av balansvikter och kör till bakhjulen så att de öppnar vägen till vår vilja, i synnerhet om vi lämnar traction control i mellan så det befriar dem precis tillräckligt för att hitta en annan linje och hitta sensationer om situationen tillåter. Med en mycket solid känsla att komprimera suspensionen, bryta komfort på fast något oregelbunden och ljusare i förlängningen ger utökad support på mer öppna vägar inte erbjuda den perfekta balansen som låter dig söka linjer dragna naturligtvis tvingar små rörelser ratten för att söka regelbundet stöd. Men i alla fall, sänder den absoluta förtroende, och den är lämplig för alla ledningsnivåer, med fullt stöd av elektroniska hjälpmedel som styr någon rationell överskott.

fyrsitsiga

BMW 220iKonfigureras som två + två, den större yttre storleken på den nya coupe och hjulbasen noteras i det inre utrymmet, men vinsten är inte signifikant. Kroppen, är emellertid nu 5 mm lägre, men vunnit i invändig höjd, även en cm bakom. Baksätena förblir begränsad för två vuxna som överstiger 1,75 m hög på den här nivån, och benutrymme inte generösa. Lämpar sig för barn, även om de är "vuxit upp" och förskjutningen av framsätena och bredden av dörren lämnar gott om utrymme för tillgång till vara tillräckligt bekväm. Framsätena själva är rymliga, och förarplatsen är optimal för alla storlekar, med säten som håller tillbaka bra och är bekväma.

Det finns uppenbara förändringar i instrumentbrädan design, men ändå, det verkar som om vi är i sista vagnen på din lilla stilist paus. Alla reglage är inom räckhåll, med MMI förenklar ledningsfunktioner med en välplacerad skärm få tillgång till information. Läsa klockor är dock inte den ideala, med graderad hastighetsmätare till 260 km / t, så att siffrorna är för brokig, med tanke på storleken, för optimal läsning. Den breda mittkonsolen skjuter pedalerna något till vänster för att föraren, men man vänjer smidigt och ett nöje att hitta en väl positionerad broms och accelerator och en idealisk storlek för toe-heel manöver i denna handbok version. Även för purister, spårning räknar med en handbromsspak och agerar endast på bakhjulen, är det välkommet, även om det upptar mer utrymme än en elektrisk knapp.

BMW 220iStammen har vunnit 20 liter till 395 liter volym, som det är inte dåligt, och brunnen är nu något större än sin föregångare, men fortfarande begränsad. Det bakre stödet kan eventuellt vikas i tre oberoende halvor (40/20/40).

Tre efterbehandling linjer

Standardutrustningen är ogenerös för en bil av dess pris. Endast klimatkontroll, regnsensor och ljus, läderratt och växelspaksknopp och 17 "hjul, täcka förväntningar på en bil av dess pris och positionering, plus säkerhetsutrustning, med 8 krockkuddar. Även den vikbara system av speglar, mittarmstöd och mugghållare är valfria. De tre avslutande linjer Modern, Sport och M-paketet, lansering marknadsföring (990 €), De omfattar särskiljande beståndsdelar som ger en annorlunda, mer distinkt, raffinerade eller sportig atmosfär. Men för den stora samlingen erbjuds inklusive listan över alternativ, måste du betala som vanligt i varumärket. Förutom föremål som kan köpas individuellt, erbjuder många förpackningar: säkerhetssystem som Driving Assistant (616 €); synlighet (2155 €); bi-xenonstrålkastare (1,115 €), telefon eller navigering (356-2551 €); Anpassning (M Sportpaket) ...

En BMW produkt för alla som vill en annan coupé med en mycket stark personlighet, men funktionella och mycket användbar med denna motor, utmärkta prestanda, bra prestanda och måttlig konsumtion. En annan bil, ett alternativ till den vanliga konceptet coupe.

Adblock
detector