Första testet: Kia Sportspace, futuristiska familjen

Första testet: Kia Sportspace, futuristiska familjen

Vi har kunnat driva den nya Kia Sportspace, ett begrepp som föregriper den framtida utformningen av Kia-modeller. Sportighet och estetik i överflöd är dess kännetecken.

Första testet: Kia Sportspace, futuristiska familjen

Första testet: Kia Sportspace, futuristiska familjen

Första testet: Kia Sportspace, futuristiska familjen

Första testet: Kia Sportspace, futuristiska familjen

Den nya generationen Kia Optima, som kommer att drabba återförsäljare i september, och har funktioner i begreppet Kia Sportspace. och framtiden familjär variant som kommer sent 2016. Det är uppkomsten av det nya språket av varumärket som vi har, exklusivt, körning i den tyska staden Frankfurt.

Tio på morgonen. Anna och Vladislav ansvarig för kommunikation Kia Europa får mig. Vi gick ner till spårområdet som gränsar till mässområdet där Motor Show, organiserade en perfekt plats för att filma en konceptbil. Det är inte registrerad och kan inte gå för trafik. Vi går ett par meter till mötesplatsen. Det väntar på mig, med det röda så mycket uppmärksamhet, Kia Sportspace.

Torsten Göckeritz, chef för planering, Jag föreslår att du först följa med honom på en kort turné för att bekanta mig med kontrollerna. “Självklart, jag säger, jag skulle inte ha en sådan känslig bit drabbats minsta bakslag.” Med automatisk växellåda, är det första steget på bromspedalen. Tryck och håll på startknappen och slutligen, genom ljus berör växelspaken, välja läget: P, R, N eller D. “Kom ihåg, förklarar han, har ingen servostyrning och ingen fjädring och säkerhetsbälten.” Det är en designstudio och är mycket begränsad men vem vill bekvämligheter om priset är i stånd att driva denna unika och exklusiva bit! Konceptet har en hybridmotor (170 hk diesel-elektriska), samma märke visade optimal T-Hybrid, en prototyp frammatning av hybridteknik terminer sydkoreanska märket.

körtid

Kia SportspaceJag känner att deras befälhavare och är bekväm i kolfibersätet, men jag tycker att ingenjörer och designers De har skapat konceptet för tyska storlekar. Med min längd 1,69 var jag inte ens på tå för att pedalerna. Bänken glider inte och den enda lösningen är inte dröja framåt och ryggstöd på sätet. Släpp bromspedalen och bilen upp samtal. Du kan inte köra fortare än 40 km / t på mässan för säkerheten, men den Sportspace ser kul. Rak och tog en skarp sväng. Otroligt kraft som krävs för att flytta ratten. Under tiden i instrumentpanelen en myriad av data och information. Alla mycket konceptuella.

Den generösa centrala displayen är inte förlorat. Från förarplatsen vänder jag på huvudet och kontrollera amplitud Sportspace, två individuella baksäten (otänkbart denna konfiguration i framtiden familj) och spektakulär panoramataket. Stammen kännetecknas av sin sinnrikt system av bollar (Det finns 28 totalt) som stiger när införliva paket för att underlätta bättre rullning och återgå till sitt ursprungliga läge för att hålla last och inte rör sig under resan. Denna lösning har styrts ta tid till produktion av de höga kostnaderna inblandade.

Så den nya Kia Optima kommer att vara bekant? Inte exakt samma, naturligtvis, men mycket likt, märkte jag Gregory Guillaume, Kia Design Director Europe. Bland dess funktioner, bakrutan, liten, den krom linje som omger hela glasytan i sidled till den bakre staget och den centrala delen av nätet som är grunden för alla nya varumärke modeller kommer att lösa. Kan ni föreställa er nu vad kommer det att se? Jag gör.

Adblock
detector