VW Tiguan 2.0 TSI 4Motion: exklusiv tester och mätningar

VW Tiguan 2.0 TSI 4Motion: exklusiv tester och mätningar

Den nya Volkswagen Tiguan är nästan en maxi Golf: enkel, säker, rymliga, praktiskt och enkelt, men stora och höga format ut av SUV. Vi testade 2,0 TSI 180 hk.

Vi testade Volkswagen Tiguan 2.0 TSI 4Motion: super SUV!

Vi testade Volkswagen Tiguan 2.0 TSI 4Motion: super SUV!

Vi testade Volkswagen Tiguan 2.0 TSI 4Motion: super SUV!

Vi testade Volkswagen Tiguan 2.0 TSI 4Motion: super SUV!

En god vän, ungefär ett år sedan, Jag undrar om du skulle göra klokt i att köpa Det är en Volkswagen Tiguan företag säga en bra pris- att ha det senare som Family Car. Sanningen är att det fanns mer argument mot eventuell devalvering när han fick detta andra generationen Tiguan. Andra SUV kategorin växte i storlek och layout och presentations rivaler som hade framkommit var mer försiktig, men utgående Volkswagen Tiguan kan fortfarande skryter dygder för dagen. Var jag fel?

I allmänhet, som du förstår köparen betalar mer endast om bilen är större. Kanske vissa barn behöver inte mycket utrymme, kan du komplicera parkering, men Volkswagen Tiguan följer att "logik" tillväxt. Om du får i baksätet du tror på en limousine. Inga krusiduller, men praktiska, egen luftkonditionering, stora luckor på dörrarna och känsla av rymd. Hjulbasen har vuxit 7,7 centimeter och som tidigare dumpats i rymden inte längre behövs för knäna, som nu ger enligt våra mätningar 77 cm utrymme. Föreställ dig en Audi Q7: Tiguan bara förlorat en centimeter, inte kommer att förbli små, även om dina äldre barn bestämmer att de inte lämna hemmet. Och om du undrar om Det driver hög, berätta VW har gått längre höftpunkt föregående har vi nu mätt vid 65 cm från marken. Enkel åtkomst allt på plats … även den enorma handskfacket utan att röra benen öppna.

Betyg din bil gratisBara bara föll i mina händer Information New Mazda CX-4, med tanke på hur mycket överskotts utrymme behöver för att må bra i en bil, integrerad och identifieras med exakt reflektion som hade uppstått i Volkswagen Tiguan oss. Det har också vuxit som sex centimeter i längd (Totalt 4,49 meter) Plus kompaktering element har använt den nu berömda MQB modulära plattform (Att av alla kompakta VW Group), visar sig också vara en talang i bagageutrymmet, även stora fyrhjulsdrift version har vi nu till hands: cubicamos inte mindre än 520 liter last. Naturligtvis pratade vi om att inte bära reservhjul, eftersom detta Sport finish, med ett hjul 235 avsnitt och 18 inches, det finns ingen reservhjul eller punktering kit. Fördel eller risk? Dessutom att två praktiska handtag på toppen av stammen lätt tillåter vikning av ryggstöden expandera det användbara utrymmet. Laddningen porten är endast 73 cm.

Volkswagen Tiguan 2,0 TSI motor

Vi vet inte om antidiesel feber eller om, liksom nästan alla tillverkare ville vår första intryck var den mest kraftfulla versionen, men den första Volkswagen Tiguan bensin finns har varit, den mest utrustade versionen för tillfället. Och dyrare: nästan 900 euro mer än 2,0 TDI-motor med 150 hk. Vidareutveckling av året kommer att nå 2,0 TDI varianter också 190 och 240 hk och makt. så, fullt malström "downsizing"Den 180 hästkrafter av denna Volkswagen Tiguan andra mekanisk dragning av 1,6 liter, men VW satsa på 2,0 TSI, på samma sätt som anlita två liter 115 hk diesel version.

VW Tiguan 2016den initial känsla med denna Volkswagen Tiguan 2.0 TSI 180 hk är tung bil (Eye är med automatisk DSG och 4Motion fyrhjulsdrift) och du tror på dig själv det är därför dessa motorer komma till hands "förskjutning"Med god bas. Men lika utrustning, Volkswagen förklarar 50 kilo Lightening i den nya generationen. därmed få fart check suveränitet, smidig och lätt, och som du gör, är konversationen upprätthålls utan att höja ett dugg röst. När du upptäcker att speglarna bli bullriga, med en tråkig och inget störande buller, visa och markera rutan som already’ll egen takt krets där vi är. Denna enhet har vi accelereras från 0 till 100 km / t på 8,1 sekunder, före 80 till 120 km / t på 6,2 sekunder, två mycket bra värden.

I avsaknad av att vara en snabb förändring i mycket krävande körning, är omärkliga steg upp till detta DSG automatisk dubbla kopplingar 7 hastighet. Körbarhet återupplivar värdet av bensin. Ja, eftersom denna kombination med TSI-motorn är dyrare och förlorar 1,5 l / 100 km i förbrukningen godkänts mot den mest kraftfulla av TDI, men det gör du frågar dig själv att extra kostnad. Ja, mätte vi förbrukningen relativt hög (9,3 l / 100 km genomsnittliga verkliga), Men Tiguan utrustad butt har varit mer nära på skalan av 1,700 kg än 1,600 kg. Åtminstone överstiga 10 l / 100 km endast inträffar vid körning en avgjort livlig praxis.

Volkswagen Tiguan 2.0 TSI: Beteende

den stabiliteten i det nya Volkswagen Tiguan är imponerande snabb takt, även om zarandeas inventándote en osynlig fara framför dig. Även när ESP beslutar att ingripa känna bilen går sönder ger en skrämma att lägga till det ögonblicket av spänning samtidigt tvingar understyrning vid kurvtagning, med överdriven optimism med gaspedalen, bromskänsla subtila detaljer som gör du ritar kurvan utan att separera sig från linjen. Nej, det är inte roligt, men enkelt och effektivt, totalt denna nya Tiguan.

Volkswagen Tiguanden nya Volkswagen Tiguan är också funktionell. Kontrollerna inte överväldiga, men ratten flera naturligt att användare av andra moderna VW, men mindre intuitiv än små knappar mittkonsolen publik. den vred för val av drivsätt-a Haldex, även om detta namn har försvunnit från all information officiellt blir det tydligt av piktogram, kanske inte original, men liksom allt i bilen, förstås. Snö lägen, väg eller fält, plus "enskild" som låter dig ställa in graden av sportighet (läs hårdhet eller hastighetskontroller) i ett personligt sätt.

den bästa talangerna i suspensionen av den nya Volkswagen Tiguan är att komfort är alltid närvarande, utan att kompromissa beteende. kraftfulla bromsar, välbesökta deras däck vi kräver enorma ögat, men upp sådana skor inte väga dig suspensioner, gör de sitt jobb mycket bra. De ger inte en så hög grepp inbjuder dig skymta de mindre sport. Vi kunde ändå vara blöt, mycket våta golv, och den lätthet och förtroende som ger andra generationens VW Tiguan är överväldigande. och bromsning mycket bra: bara 70 meter krävs för att stoppa från 140 km / t. AWD-systemet kicks mycket gradvis och även känner dras till stöd för att skicka tillbaka till utgångsmomentkurvor. Och om din idé är att gå ut ibland vägar, kan du lägga till en täckplåt av höljet (som ger några prydnads bilaga). och Det är inte bara en SUV asfalt: Dess drivsystem är det bästa och har Descent Control.

Jag skulle rekommendera till min vän den gamla Volkswagen Tiguan har köpt. Det har inte förbättrats detta? Naturligtvis ja. Det har höjt ribban i många avseenden, Han har lagt lite mark mellan den nya konkurrensen uppstod. Kanske inte lika mycket som han fick den första utbetalningen. Och som jag en gång läst en pensionerad direktör för Toyota, du kan också förstå att engagera sig i förväg vad som redan framstående ledare är ett slöseri. hans Framstegen är dock anmärkningsvärda aspekter av anslutningsmöjligheter och säkerhet, Pedestrian Detection och intelligenta belysningssystem, men en stor del av de säkerhets attraktiva landar på VW Tiguan inte friendly. Om frågor som superlativ utrymme är din oro (men inte erbjuda möjligheten av 7 platser … ännu) i en SUV på 4,5 meter, kommer Tiguan passar dig, ännu fler anledningar.

Du kanske också är intresserad av:

Vi kör den nya VW Tiguan i snö

Det är Volkswagen Tiguan 2016

Volkswagen Polo SUV: En mini Tiguan 2018

Adblock
detector