Toyota Mirai, väte-driven

Toyota Mirai, väte-driven

Toyota Mirai är den snabbaste elbil som laddar på tre minuter, som tar att tanka två vätetankar. Med sin bränslecell, inte Toyota Mirai inte förorena det inte avger CO2, endast vatten ur avgaserna.

Toyota Mirai, kommer att analysera hur den första väte bil serien

Toyota Mirai, kommer att analysera hur den första väte bil serien

Toyota Mirai, kommer att analysera hur den första väte bil serien

Toyota Mirai, kommer att analysera hur den första väte bil serien

Inte en Tesla, haren i fabeln, trots sin tankning tjugo minuter vid 100 kW i sina laddare. Toyota Mirai är sköldpaddan i fabeln, som vinner loppet, eftersom du tre minuter är tillräckligt för att ladda. Det är därför Toyota tänkt som en teknik för framtidens långa pendlar … ren. Toyota Mirai batteri är relativt liten, samma av NiMH (nickelmetallhydrid) Toyota camry hybrid, men konstant källa el för framdrivning tillhandahålls av en bränslecell. Battery, som Toyota Prius och andra Toyota hybrider, tjänar till att återställa strömmen för att behålla eller inbromsning, men också Mirai batteri tjänar till att initiera rörelse av fordonet eller stödja extra kraft vid acceleration stark, medan bränslecellen är inställd på att köras vid systemet och leverera ström.

Enligt fadern av Mirai, Yoshikazu Tanaka projektet, tar bränslecellen lite att vakna Mirai, ca 0,7 sek eftersom kompressorn ger tryckluften med syre som är nödvändigt för att rekombinera med vätet. Bränslecellen är i stånd att i sin drift 114 kW elektrisk effekt, tillräcklig för att driva 113 kW elektrisk motor som driver framhjulen Toyota Mirai. Om du öppnar huven, kommer du inte se denna elmotor från Lexus RX 450h, dold av elektronik. Det tar inte växel, vilket begränsar dess maximala hastighet till 178 km / t, eftersom energiförluster är mycket höga. Men på vår första turné i tyska motorvägarna (redan testats med specifikationer för US) kunde vi se ihållande hastighet, både utför och branta backar ljus över 180 km / t utan problem och en otrolig tystnad. lanserar konsumtion 0,7 kilo väte per 100 kilometer. Ett mycket lågt värde, resultatet av en nominell utsignal från bränslecellen omkring 85 procent. Förbehållet är att väte kostar ca 10 euro per kilogram och den virtuella frånvaron av matningspunkter. Detta är syftet med Toyota Mirai, satte flera tusen bilar i omlopp, elbilen visar att vätgas är livskraftig och uppmuntra staterna att främja installation av "hidrogeneras". Med samma mål Toyota har släppt 5.680 patent fram till slutet av 2020, så att andra tillverkare kan läggas till projektet. Enligt uppskattningar från Toyota i världs väte produceras som att cirkulera 250 miljoner Mirai vid 20.000 årliga kilóometros. Jag måste säga, det är mycket billigare Industriell väte, inget väte erhålles genom elektrolys av vatten under användning av förnyelsebar energi, 9,5 eller 9,99 euro per liter.

Tystnad och styrka i Toyota Mirai

Toyota MiraiInte accelerera som en Tesla imponera på dig eller BMW i3, men Toyota Mirai kan officiellt förlorar 10 sekunder, betydligt snabbare än en VW e-Golf. Så även om Mirai kan tyckas tungt, med 1850 kilo och skjuta så mjuk att det verkar att köra mycket. Tanaka är ansvarig för en prestation, eftersom de har lyckats sänka 100 kilo i vikt målet för projektet. Dessutom är dess externa linjer kamouflerar Toyota Mirai är en stor bil, eftersom Den mäter 4,89 meter lång, något mindre än Audi A6, till exempel, även ett avstånd mellan lillaxlar. Hablarn mekanisk kraft 335 Nm i vridmoment, som uppträder vid den tidpunkt då motorn börjar röra sig. Detta innebär att på våta vägar, har antispinnsystemet tillräckligt med arbete för att förebygga hjulspinn om du använder gaspedalen generöst. Inget störande, eftersom som föraren av Toyota Mirai bara uppfatta mjukhet och lätthet. Tystnad presiderar rulla Toyota Mirai, en otrolig tystnad rullande 100 km / t Du har känslan av att köra vid 80 km / t eller mindre. Allt i denna speciella bil är ansvarig för detta dämpar från aerodynamik till de dubbla sidorutorna eller utbyggnaden av isolering. Till skillnad från andra elektriska, det är det hög ton inverteraren själv, för att mata motorn. I Toyota Mirai inte höra eller luftkonditionering fläkt. Att säga att det mest slående i den akustiska delen är rena när du når slutet av resor … bara hört, trampa på en inte särskilt hög, akustiskt, men knappast att känna igen som kompressor buller, (Åtminstone är det vad säger den logik som bör arbeta mer än vanligt).

Den Mirai är maximal komfort

Vid ratten i Mirai eller som en kamrat, känner man otroligt bekväm under någon rörelse. Ramen av bilen är Toyota Prius +, förstärkt allt som ses passform. Och för Mirai har tagit vila, till exempel, osynlig bakom deras låg helt sluten (Eftersom det inte finns något behov av att driva ut värme från avgas) det finns ett lock kolfiber för att skydda bränslecellen. Avstängningar söker filtrera allt, bilen trappsteg väl och endast asfalterad område som vi märker "grov" det buller som kommer ut, som om den hyper stel kropp, påminna superdeportivos kolfiber. Den här gången bilen levereras med uppställningar för den europeiska föraren. Du kan svänga, men föraren ger en mild elektrisk styrning, bra touch, medan bromspedalen inte känner broms rebound typisk för de flesta elektriska och hybrid. Enkelt uttryckt, övergången mellan mekaniska och elektriska bromsen inte känner, bara så du inte känner när batteriet driver och när ger stafettpinnen till bränslecellen för el till motorn. det är I lätt att beskriva driften av framdrivningssystemet Toyota Mirai: Föreläsning.

du har "buts" Toyota Mirai

Nackdelarna med Toyota Mirai är Toyota själv har försökt medvetet. De kunde ha gjort en SUV, så på modet, men de ville inte göra en bil kommersiell … för nu. De gjorde en sedan kropp, tre volymer, på grund av dess fördelar när det gäller aerodynamik, så viktigt i en elbil. En kropp av tre volymer avsedda för ingenjörer en utmaning, som krävde maximala miniatyrisera komponenterna. Varför de är stolta, men beboelighet är inte din forte, Han går som en handske, men reservutrymme eller passagerar fot bak (under sätet är bränslecellen) eller deras huvuden. Dessutom är det bara fyra platser och stammen är mer typiska för en Toyota Auris Toyota Avensis att en dimensioner.

Toyota MiraiI många avseenden Toyota Mirai inte tillräckligt i jämförelse med sin bror "liten" Avensis. Knoppar och handtag får inte röra eller material på detta, även om det är sant att presentationen av Mirai förarplats är innovativa och attraktiva. Titta ingen elektrisk parkeringsbroms, till exempel. Splurging på teknik, även om de har minskat kostnaderna med 20 gånger jämfört med de första prototyperna sålde Toyota Mirai ca 66.000 euro på de europeiska marknaderna (nu i Tyskland, Danmark, Storbritannien och Belgien, till exempel Spanien är ännu inte definierad ankomst). kanske köparen av en bil som Mirai, mycket mer exklusivt än en Lexus, kunde förvänta sig en mer bländande utrustning, även om därigenom öka räkningen. På så sätt kanske Toyota inte vill att klienten despistase med de tekniska aspekterna av Mirai "vulgär". Eller att inte vettigt för Toyota dyra detta experiment på en gigantisk skala, eftersom det i verkligheten De försöker all försäljning är för leasing, för omkring 1000 euro per månad, för att återhämta bilen efter fyra år och noggrant studera resultat. Toyota Mirai kommer att tillverkas vid en mild takt (tre bränsleceller per dag görs), eftersom det bara är att göra perfekta bilar, utan att misslyckas, att lägga grunden för en cell bil tillförlitlig, pålitlig och ofelbar bränsle. Efter det hoppas de att besannas massproduktion under den nya arkitekturen och tillverkning av Toyota tnga som öppnar den nya Toyota Prius.

För alla ovanstående valts för Mirai erfarna veteraner och NiMH-batterier. Så hans makt kan tyckas rimligt att den vikt du har. Avsikten är att bränslecellen varar så någon ström förbränningsmotor utan att förlora makt över tid och inga problem under sin livstid, med fem års garanti för alla elektriska delen och tre år för bilen. Välkommen till bilen i framtiden, eftersom framtiden innebär Mirai på japanska. Toyota har visat sin avsikt att 2050 producerar inga andra bilar som som har någon elektrisk motor. Mirai varför detta är bara den första i en vision om en mer hållbar värld (nyligen presenterades vid Toyota Challenge 2050), börjar visa att vätgas bilen är nu tillgänglig. Vad? Skulle lägre kostnader som alltid har varit en specialitet för Toyota och bränslecells bilen inte behöver vara ett undantag …

Toyota Mirai

motor

elektriska

Effekt: 113 kW (154 hk)

Maximalt vridmoment: 335 Nm (34,2 MKG)

överföring

Drive: Front

Förändring: monomarcha

yttre dimensioner

Längd: 4,890 mm

Bredd: 1,815 mm

Höjd: 1,535 mm

Axelavstånd: 2780 mm

Porter: 361 liter

officiell prestanda

Acceleration 0-100 km / t: 9,6 sekunder

Maxhastighet: 173 km / t

officiell konsumtion

Urban / extraurbano / medium (kg / 100 km): 0,69 / 0,8 / 0,76

Autonomi: Över 600 km

Adblock
detector