2016 Ford Focus RS, mer kraftfull och radikal än någonsin

2016 Ford Focus RS, mer kraftfull och radikal än någonsin

Iscensättningen av nya Ford Focus RS 2016 kan knappast vara mer imponerande. Och nej, det stannar inte vid det som aggressivt utseende, men går långt utanför.

Ford Focus RS 2016 testade

Ford Focus RS 2016 testade

Ford Focus RS 2016 testade

Ford Focus RS 2016 testade

De är ett dussin nya Ford högpresterande varumärke gör tillgängliga för sina kunder här för de kommande tre åren. Denna process av “deportivizar ‘range börjar med carknadsföring den Ford Focus RS, den tredje av sitt namn, men 30 modell av varumärket med den distinkta (Rallye Sport, betydelse) som pekar på det mest kraftfulla och modiga.

den Ford Focus RS är mycket mer kraftfull hans två föregångare. Medan den första generationen Ford Focus RS, av 2002, tillgängligt en fyrcylindrig 2,0 liter och 215 CV något mindre än 250 hk som i dag grund av en “Simple” Ford Focus ST och nästa, 2009 och med hoppet till femcylindriga, skröt en 2,5, som börjar sin resa på marknaden gör med 305 hk 350 hk. Det är en sådan kraft som uppnås den mest speciella Ford Focus RS500 baserat på den tidigare generationen till detta pentacilíndrico, fastän med olika luftfilter, laddluftkylare, avgasgrenrör, bränslepump och slutligen specifik elektronisk förvaltning; även med en turbo variera dess arbetstryck en aning.

Långt ifrån att dela 2,5 med att den nya 2016 Ford Focus RS Ta tag i en av sina senaste motorer att nå organbank industriella Grupp: 2,3 EcoBoost som har varit ansvarig varumärke, åtminstone för Spanien, Ford Mustang, men version av 310 hk. USA Det är under motorhuven i Lincoln MKC och Ford Explorer. Det är en fyrcylindrig, direktinsprutning, variabel ventilstyrning och en turbo dubbel bokföring.

2016 Ford Focus RS-testFord Focus RS, sina konkurrenter

med 350 hk Denna motor, som erhölls efter modifieringar turbo intercooler, förutom en omkonstruktion av inlopps- och utlopps, den nya Ford Focus RS 2016 Den mäts med bilar som BMW M135i, Mercedes A45 AMG, Audi RS3 Sporback och Honda Civic Type R. Alla har gemensamt en effekt större än 300 hk, gränsen som är den Volkswagen Golf R.

Följaktligen Nya Ford Focus RS också verkligen det går mycket. Dess prestanda är mycket mer än snabb för en kompakt turism eftersom ned från 5 sekunder för att accelerera från 0 till 100 km / t Det är inte något som är inom räckhåll för många bilar på marknaden, vare sig kompakt eller ej: A Porsche 911 Carrera, en inte misstänks vara sportig bil accelererar på samma sätt som Ford Focus RS. Tro mig när jag säger att, vid acceleration hårt, tillbaka till sina sportstolar är bokstavligen fastnat för några sekunder. Förresten, det finns en frivillig som fortsätter, som de gjorde tidigare, märket Recaro. Standard säten känner fastare än i andra sporter, stora och mycket bra sidostöd bilar. Bil perfekt för promenader och kan ge mycket sidoacceleration som denna Ford Focus RS.

Ford Focus RS, någon hemlig teknik

Av äran för det accelererar som det gör är motorn i dess allhjulsdrift (ja, för första gången Ford Focus RS du har fyrhjulsdrift) Och naturligtvis har också det sätter sin Launch control slits Kontroll: Välj bara läget på menyn, sätta första steg på gasen och släpper kopplingen för att uppnå oberoende av tillståndet i vägbanan, det högsta möjliga acceleration. För att ändra i rätt tid före leverans (fält är alltid en manuell sexväxlad noggrann och snabb operation, men alltför långa sträckor), berättar en ljus föraren Ford Focus RS som närmar sig 5.900 varv, blinkar om det 6800 rpm. Injektionen cut är cirka 300 varv senare än den version av samma motor som använder Ford Mustang.

detta motor Det är mycket elastisk, med mycket starkt från låga varv, även med en overboost (en övergående ökning av laddtrycket) under omkring 15 sekunder, enligt Ford, som ökar nästan 10 procent av även om det är med full gas.

2016 Ford Focus RS-testBåde skjuta och under många varv, vilket resulterar inte bara i leveransen, acceleration och återvinningar, men också i körglädje: den Ford Focus RS kan inte bara vara extremt snabb på bergsvägar, motorvägar eller ens i kretsen, kan det också vara trevligt att köra för att komma runt staden. Den mest begränsande aspekt i detta scenario är din Reumatisk låg profil (235/35 R19), en start och automatisk motor stoppa Auto Start Stop i långa driftstopp som inte alltid fungerar som det ska och framför allt, hur lite tur, vilket gör manövreringen är inte lätt.

Ford Focus RS, med Michelin bundsförvant

Dessa å metallfälgar 19 “ specifika RS, är Michelin Pilot Super Sport Series, lämplig för dag till dag; även om de kan ersättas, eventuellt, av en av identiska dimensioner men idrotts egenskaper: Michelin Pilot Sport Cup 2.

den standarddäck och är i stor del ansvarig för den utmärkta dynamiska beteende, mycket torr grepp (vilket är hur vi funnit under vår test asfalt) och mycket bra respons. en suspension (Inte mindre än en tredjedel styvare än Ford Focus ST) Som främjar dess goda slitbanan under alla förhållanden, också en rimlig ritt kvalitet och fyrhjulsdrift Ford Performance med dynamisk moment split de är också medansvariga för den utmärkta start på asfalt Ford Focus RS.

Ensam förtjänar separat allhjulsdrift utrymme. Detta system bygger på en lamellkoppling som förbinder de båda axlarna och därmed anpassa sig till möjligheterna att överföra kraft till marken av varje, har också förmågan att justera vridmomentet mellan de två bakhjulen, vilket är särskilt värdefullt vid kurvtagning. Han kommer att fungera som en stabilitetskontroll, men i omvänd: i stället för att ingripa på bromsarna i ett hjul, vad den gör är att ge mer vridmoment på motsatsen, vilket eliminerar risken att bilen öppna långa vägen.

Hans prestation kunde gå obemärkt för föraren, men när klämma motor 2,3 i häftning områden det är att det inte ens är antydan om förlust av motoriska färdigheter, den har en bakaxel som handlingar aktivt driva och därmed kurvtagning är mycket snabb.

Tekniska egenheter överflöd för detta mycket speciell version av Ford Focus RS och bland dem, de är de som är knutna till driften av stabilitetskontroll. De berättar att deras upplägg har varit en av de aspekter där tekniska högpresterande avdelning –Ford Performance– de har investerat mer ansträngning. Resultatet är förmågan att räkna för honom med olika körlägen som låter dig justera dessutom som motor, styrning, stötdämpare eller avgasljud arbete. Dessutom, naturligtvis, all-wheel drive, detta element roterar runt mycket av differentiering Ford Focus RS om någon av sina konkurrenter.

2016 Ford Focus RS-testFord Focus RS, nu med olika körlägen

Tillsammans med Modes Normal, Sport och Track, Figur extra man står ovanligt. Faktum är att vi kommer ihåg att ingen annan bil införliva något liknande drift-läge. Detta hjälper föraren att göra kontrollerade överstyrning. Ford uppenbarligen prata som är utformad för endast kretsar …

Tanken är att få bakhjulen Ford Focus RS arbeta obehindrat elektronik efter att ha tryckt på knappen bredvid växelspaken, men Ford insisterar på att mycket om att få “kontrollerade medar”.

Ford Focus RS, pris

den Ford Focus RS den sålde 40,260 euro, ett pris mycket konkurrenskraftiga. alltid kropp femdörrars (Ovanstående Ford Focus RS var alltid tre dörrar), i sin standardutrustning inte bara Recaro säten del läderklädsel exklusiva lättmetallfälgar 19″, men också strålkastarna adaptiva bi-xenon, (tillval finns microfiber ingår) SYNC-systemet 2 för att styra ljudanläggningen, webbläsare, eller mobil luftkonditionering mm

Du kan också vara intresserad

– Mercedes-AMG 4 Matic A45, Bevis: sports blödning

– Audi RS3 Sportback testet, koncentrat av sports

– Jämförelse: BMW M235i vs Volkswagen Golf R

Adblock
detector