Skoda Octavia 2017: vi försöker de mest tekniskt Octavia

Skoda Octavia 2017: vi försöker de mest tekniskt Octavia

Skoda Octavia får en estetisk uppdatering och djup uppdatering inom teknik, som ger större mervärde. Vi har redan försökt.

Skoda Octavia 2017, bilder på vår första testet

Skoda Octavia 2017, bilder på vår första testet

Skoda Octavia 2017, bilder på vår första testet

Skoda Octavia 2017, bilder på vår första testet

Fyra år efter kommersiell lansering, eftersom de skicka dessa oskrivna kanoner och många tillverkare tar brevet, tredje generationens Skoda Octavia emot vad talesmän för varumärket “är mer än bara en ansiktslyftning” eller uppgradera. En del av det kan förstås att det om vi anser att bortsett från små att ändra sin kropp, vilket är den mest sålda historia av märket (van 5 miljoner enheter sedan lanseringen 1996) Skoda innehåller en lång lista med förbättringar inom utrustning, främst.

Fokusera på vad som ses med blotta ögat, essensen av Skoda Octavia 2017 i den estetiska kapitlet är substitution framför de stora strålkastare, som uppfyllde alla ljusfunktioner förutom dimman, två mindre. Den närmaste grillad (på stil och Laurin & Klement, målade blanka svarta staplar) i varje par tjänar som balk och utsidan av korsningen. Samtidig belysning av de fyra ger ljus burst.

Alla ljusfunktioner kan strålkastare och LED-teknik strålkastare, utanför dagsljus som alltid använder tekniken. De är standard på de två högsta nivåerna, och L Style&K och valfritt för Ambition och som: kan vara värt mellan 995 och 1035 de euro som kostar, enligt vilka motorer för det ljus de ger, även eftersom de införliva kurvljusfunktion.

Skoda Octavia 2017I den bakre, beroende på trim nivå, är alla funktioner anordnade lysdioder (L&K-serien och frivilligt för resten) eller uteslutande sådan belysning för bromsen och backväxeln används.

Skoda Octavia 2017 motorprogram

Motorprogrammet varierar lite i förhållande till Skoda Octavia räknas sedan starten 2013, och redan reviderat mitten av förra året. Formulär sex motorer, av vilka tre är bensin, en gas och två diesel.

Den lägre effekt, och den enda trecylindriga hela familjen, är det 1,0 TSI 115 hk-version, en motor med en rimlig fastnat i mitten av varvräknaren och att trots vad som kan förväntas genom sin ringa förskjutning, passar väl in i en salong, å andra sidan, är lätt att mäta 4,67 m. Den här gången kunde vi köra den i kombination med manuell sexväxlad växellåda. Den andra överförings för denna motor är en dubbelkoppling sjuväxlade DSG.

Nästa steg i bensin makten innehas av 1,4 TSI, även med samma kombinationer av växellådor. Den har 150 HP. Denna motor säljs en anpassade för att fungera med naturgas version och 110 hk. I botten av stammen, där i andra Skoda skulle kunna vara ett reservhjul liknar andra dimensioner, dessa Octavia CNG (även identifierat olikt som G-TEC) har en avfallstank gas upp till 15 kg: genom konsumtion erhållna vår kontakt, tillräckligt för att täcka mer än 300 km, med en hastighet av 4,7 kg / 100 km. Deras närvaro minskar startkapaciteten, enligt uppgifter från Skoda i 150 liter men det finns en modell som kan ge marknaden just denna Octavia, som i sin fem dörrar versionen och de andra motorerna tillgängliga av verkligen enorm kapacitet: 610 liter. Octavia 1,4 TSI CNG behåller även 50-liters tank, som i de andra modellerna, så att när gasen är slut kan fortsätta att arbeta med bensin i den.

Skoda Octavia 2017Denna motor är inte särskilt livlig, men svarar bra när klart överstiger 1500 rpm och under förutsättning att han inte krävs vid mycket höga hastigheter.

Skoda vill satsa på detta kan röra sig med dual fuel version, i den utsträckning som Han kommer att sälja, en gång genomfört kampanjerbjudanden för 16.800 euro: Samma pris som marknadsför 1,0 TSI 115 hk, båda med Active utföranden.

Den mest kraftfulla motorn i intervallet bensin, i väntan på restyling också nå RS versioner är 1,8 TSI 180 hk, en motor som gör Skoda Octavia mycket snabbt i alla förhållanden och i synnerhet med de sju-växlad automatlåda (med plats för manuell sex) är det också mycket trevligt.

diesel, 1,6 TDI är nu 115 hk. Det är den enda motor med fem-växlad manuell växellåda, medan den automatiska finns också sju-hastighet. Detta är särskilt lämpligt för denna motor eftersom bättre maskerar sin dragkraft på en mycket låg hastighet utanför femväxlad har längre utvecklingen i slutet av mars och därmed också mer öppna när det gäller relationerna mellan automatiskt. Det är i intervallet, motorn som godkänner den lägsta förbrukningen: standardiserar 4,1 l / 100 km med den manuella växellådan och 3,9 med automatisk, dvs 0,2 l / 100 km mer än fick Skoda Octavia 1.6 TDI som såldes fram till för några dagar sedan, utan restyling. Anledningen till denna ökning, som också registreras i andra motorer (i vissa fall, såsom 1,0 TSI och 2,0 TDI med en hastighet av 0,3 liter / 100 km, eller i de andra två TSI, 0,1) och inte svarar eller en viktökning eller förändringar i utvecklingen, till exempel, är en översyn av samma med Skoda för att approximera de faktiska utgifterna som kan få en kund.

den 2,0 TDI-motorn är 150 hk och endast i den manuella och automatiska (dubbelkoppling, DSG, liksom på andra ställen) har samma antal växlar: sex. Nyfiket, är något längre än maskin utvecklingen av handboken: på högsta växeln, 58 km / t per 1000 rpm jämfört med 56 av DSG.

Skoda Octavia 2017den 2,0 TDI 150 hk med automatisk och allhjulsdrift (när den har den välbekanta kroppen, Combi) tillhandahåller nu en ny kombination inom området: den Octavia första hjulenheten med 7-växlad DSG.

Skoda Octavia 2017: kör hjälpmedel

Chassi, de viktigaste förändringarna är två: expandera bredden av den bakre spåret 2 till 3 cm, beroende på vilken version; och möjligheten att montera den variabla dämpningen hårdhet, DCC, kopplad till driv lägesomkopplaren. Denna buffert är valfri i versioner av Skoda Octavia med motorer över 150 hk och kostnader mellan 985 och 1,025 euro.

den skillnad mellan nivå hårdare dämpning och bekväm detta är mycket tydligt, medan särskilt i Combi gör bakaxeln du känner dig mer rustat dramatiskt utan att påverka åkkomfort, annars tillräcklig, men skulle förbättra för att nå kabinen mindre aerodynamiskt buller. Vi kommer att kontrollera detta när vi har en möjlighet att leda vår testbana med olika versioner.

Bland de hjälpsystem föraren inkluderar uppkomsten av en anordning automatisk bromsning vid risk för kollision och en del av det främre Assist (pris varierar från 300 till 310 euro) detektor fordon i den döda vinkeln (750 till 790 euro), en av drivande hjälp vända trailer som detekterar hinder och automatiskt bromsar eller Två kontroller kryssning RADAR, som har sin maximala driftshastighet på 160 km / t (lutning mellan 580 och 600 euro) och en annan når 210 km / t (915 till 950 euro). Bogserade kan också reglera rotationen av den senare hjälp av manöverratten speglar.

Skoda Octavia 2017Skoda Octavia 2017: Inside

i inuti Octavia förändringar fokusera på framstolarna. det finns en uppvärmd ratt och en nyckel som kan lagra tre användarpreferenser, men också Simply Clever nya praktiska lösningar, som de centrala posabotes Öppning flaskor med en hand för att låsa rotationen därav eller ficklampa bär Combi och kan hämtas från boot sidan och fästs med sin magnet på någon metall motor.

systemet skoda Connect Det hade premiär på Kodiaq SUV är också monterad på Skoda Octavia, erbjudande infotainmenttjänster på nätet uppgifter om bränslepriserna i närheten av bilen, parkeringsplatser, omvägar för att undvika trafik, väder … eller nödsamtal och information.

Fyra lag kommer att finnas tillgängliga ljud, en basisk, Swing är universellt standard och stöder anslutning till en smartphone i miljöer carplay Apple, Android, Mirror eller SmartGate; den Bolero är standard på Style och redan har en skärm 8″ Amundsen införts av webbläsaren på föregående dator och mest sofistikerade av allt, Columbus. I den här skärmen är 9,2 “och kan skapa en Wi-Fi-nätverk, samt tillhandahåller tjänster som Google Street View och Google Earth. Det fungerar ansluten till smartphone användaren (liksom Columbus) eller integreras i bilen SIM-kortet.

Dessutom, Skoda Connect ansökan, ägaren av Skoda Octavia kan veta inte bara om bilen finns, men om det har använts i en snabbare takt än den valda, om den används utan tillstånd eller överföring färdplaner i tabletten, telefon eller dator till bilen och, även kombinera det med agendan navigations användaren att ställa in tid för ankomst till utnämningen.

Adblock
detector