2017 Subaru BRZ: Priserna testning och en sport "billig"

2017 Subaru BRZ: Priserna testning och en sport “billig”

Ljus kosmetiska ändringar Subaru BRZ 2017 en startpunkt och trimmad till en komplett förändringar utrustning definierar en av de mest eftertraktade små sportmarknaden.

Subaru BRZ uppdateras

Subaru BRZ uppdateras

Subaru BRZ uppdateras

Subaru BRZ uppdateras

Det har redan tillbringat fem år i 2012 Toyota och Subaru terminasen att täta deras allians 2005 med denna unika 2 + 2 coupe, under namnet GT86 för den första och BRZ för den andra. en lättvikts bakhjul med diffbroms conceived för purister söker stor körglädje, förmedlar det många känslor och därför konfigurationen av ram som den tillgängliga kraften tillåts att utforska sin potential utan att vara en fulländad specialist. Det är i absoluta termer, prisvärda sport, därför deras anskaffningsvärde, underhåll och så frågar han sin chaufför för att få maximal nytta. Hence en effekt relativt innehöll, med 200 hk, extraheras från en motor med ett maximalt vridmoment på 20,9 mkg vid en relativt hög hastighet och mycket progressiv respons, eller 17 “hjul 215/45 däck med tillräcklig vidhäftning och en relativt progressiv respons till gränsen. Lyckligtvis har inget av detta förändrats, men även om inte en massa modell avsedd att bli en “Youngtimer ‘som inte längre uppstå om vissa avsnitt har förbättrats för att hålla marknaden med full kraft.

den kosmetiska förändringar De är vid första anblicken mest uppmärksamhet i Subaru BRZ 2017, med LED-strålkastare för alla dess funktioner, inklusive belysning och bakljus. De har också varit omgjorda den paragolpes, den gälar av frambenen, den bakre diffusorn och 17 “hjul 10 ekrar. På bakluckan vilar nu ett skevroder större andelar öka effektiviteten i luftflödet, och genererar mer downforce görs aluminium plast istället för hans föregångare.

Subaru BRZ testetden inuti Subaru BRZ 2017 välkomnar oss med en multifunktionsratten sportigare utseende, och inte bara för sin mindre diameter -3 mm- den BRZ logo broderad på ryggen på något lägre och nya tapicerías- -situados framsäten, instrumentpanelen framför passageraren klädd i Alcantara eller kapell instrumentering läder med röda sömmar, som de flesta sömmar i alla delar av interiören. Men den mest attraktiva “gadget” för purister representerar höger klocka instrumentering. Således, om de centrala reserver till cuentavueltas och vänster hastighetsmätare, detta som en multifunktionsdisplay, en display TFT 4,2 “ väljer information såsom dator resa, men också mellan parametrar som en indikator på G-krafter, ritningskurvor effekt och vridmoment, en trippel meter med information om vattentemperatur, olja och spänning eller kronometer att mäta vår varvtid om vi använder den i kretsen.

den Pekskärm 6,2 “mittkonsolen nu den innefattar system “Subaru Starlink” med bred anslutning med smartphone, vilket har lett till inte erbjuda valfri webbläsare, som kan replikera order och visa vår mobila karta på skärmen.

BRZ, Subaru verkligen

i dess genes, den utformning, både yttre som interiör, Han föll på Toyota och teknikutveckling i Subaru. Det fördelades AWD symmetrisk standard brand, men inte boxermotor bensin direkt / indirekt insprutning; Ström ljusare av Toyota, även om projektet i slutet hamnade arbeta tillsammans ingenjörer från båda märkena. Siffrorna i denna 2,0, som utvecklar 200 hk vid 7000 varv per minut, De behöver inte variera, men innehåller några modifieringar vevaxel, ventiler och behandling av cylinderfoder. Förändringar något förbättra både svar och hållbarhet, som sin föregångare och följs reglerna för Euro 6. En propeller tillstånd för utsläpp mycket låg tyngdpunkt, med dess massa endast 46 cm jord.

i Subaru BRZ 2016 chassi hittade mest anmärkningsvärda förändringar. Den bibehåller samma struktur suspension oberoende med McPherson fram och multi bak, men har förstärkta ankare dämpnings för att öka vridstyvheten. Med en dämpning svar något fastare, som bevis på isiga och snöiga kretsar har inte funnit det att anta en förlust av komfort, som fortsätter som undertecknats av Showa. Men den mest praktiska för användaren är ankomsten av en stabilitetskontroll med nya funktioner, ersätter det mellanliggande, som faller mellan normal och helt frånkopplad, tidigare kallad Sport och nu Spåra, med fyra nivåer av intervention. I sportläget kan passera utan att gå i konkurs stor, vilket resulterar i en hög grad av kul med försäkran om att systemet finns latent om du gör ett misstag och den situation vi är ur hand förutsatt att ingen vi har varit alltför optimistiska.

Subaru BRZInga förändringar i riktning, Snabb och korrekt, bromsar eller förändring, med en sex-växlad manuell växellåda, också snabbt och korrekt, med rutter relativt kort hävarm eller momentomvandlare automatisk med samma antal växlar bands av 1.500 euro vinnande komfort men förlorar effektivitet.

För många är den bästa nyheten att inte bara inte höja pris, men den nuvarande reklamkampanj släppa i 1,250 euro för manuell växellåda versioner och 1750 för automatisk. Priser på deras tillgång steg låter dig ligga under 3,340 euro Toyota GT86, för tillfället inte officiellt meddelat någon rabatt.

Priser Subaru BRZ 2017

Subaru BRZ 2,0 Sport: 29.650 €

Subaru BRZ 2,0 Executive: 31,150 €

Subaru BRZ 6AT 2,0 Executive: 32,650 €

Du kan också vara intresserad

2017 Toyota GT86

Subaru BRZ TS, bara för att Japan

Jämförelse Mazda MX-5, Nissan 370Z Nismo och Toyota GT86

Adblock
detector