Opel Astra 1,4 Turbo, testade vi Astra högre kvalitet

Opel Astra 1,4 Turbo, testade vi Astra högre kvalitet

Om vikten av Opel Astra var ett drag, glöm det: den nya generationen är inte bara lättare, men också tekniskt överlägsna … framför allt med motor 1,4 Turbo 150 hk.

Opel Astra 1,4 Turbo 150 CV, bevis foton

Opel Astra 1,4 Turbo 150 CV, bevis foton

Opel Astra 1,4 Turbo 150 CV, bevis foton

Opel Astra 1,4 Turbo 150 CV, bevis foton

i dessa de senaste åren talk övervikt Opel i allmänhet, och särskilt kilo mer än någonsin De spelade på vår skala Opel Insignia och Opel Astra har varit mycket återkommande i våra tester och benchmarks. I en tid då tillverkare arbetat för att minska eller innehålla vikten vissa bilar blir större, utrustade och därmed tyngre, Opel visade ingen evolution i denna mening, men tvärtom. Det var något som ökar i dessa två modeller som nämnts, när samtidigt också bröt "fastställda regler" med en åtgärder egen kropp i båda fallen högre segment.

I själva verket är en av de stora argument aviserade varumärke föregående Astra (Här testet vi gjorde på den tiden) var hans stor. Sedan blev han en jättestor 17 centimeter, gick till en långa 4.42 meter Totalt … och vikt sköt i höjden i vissa fall upp till 250 kilo ovan konkurrenter ekvivalenter. Intressant, ingen för en sådan anläggning den Opel Astra var en referens eller beboelighet eller ännu mindre bagage kapacitet… och inte mindre nyfiken, oavsett vad det meddelade att skala, Opel Astra Han trampade ram och svarade med rundheten hos en Bra stor bil, inte tung. den en teoretisk vikt verkade ballast, när effektivitet och dynamik visade många fler förtjänster än brister. men alltid du funderat över hur man skulle kunna bli bra denna kompakta med dess ideal, lägre vikt.

Opel Astra 1,4 Turbo 150 CV: mycket lättare

Tja, har det kommit kontrollera tid. den nya Opel Astra är den först produkt av den tyska marken riktigt medveten med vikt. meddelade skär upp till 200 kilo, versioner. Att veta att dessa annonser är ofta också mer teoretiska eller motiveras i det verkliga mycket speciell version av Access, det första vi har gjort Det har tynger våra digitala skalor och jämför med föregående Astra motsvarande. Och ja, jag vidare: Vi har verifierat 1,296 kilo, exakt 183 mindre. Upprörande …

Opel Astra 1,4 TurboOpel säger idag har 77 kilo sänkt med det nya organet, 50 kg mellan andra komponenter och chassimaterial; till 11,5 kg i fälg / däcksenheterna … medan framsätena är lättare 10 kilo. Med mindre massa än stopp har bromssystemet också gjorts om, och här har sparat ytterligare 10 kilo mer. Och så har nästan allt optimerats. nu detta Opel Astra 1,4 Turbo 150 hk inte bara det sätter samma nivå, Enligt våra mätningar, ljuset alltid Seat Leon 1,4 TSI (1,284 kg) Men avslöjar vid dynamisk Ford Focus 1,5 EcoBoost (1,395 kg), Som har precis släppt den nya EcoBoost fyra cylindrig motor. Och att Opel återstår, med undantag för Mazda3, den största bil (lång) segment… trots åtgärder ompröva sin nedåt. Det är nu fem centimeter kortare och organ smalare. Frågan … och mindre beboelig?

Opel Astra 1,4 Turbo 150 hk: värsta trunk

Opel påhittighet har nu tillämpas subtrahera kilo, men inte särskilt för att hålla centimeter … i bagageutrymmet. Om innan dess 370 liter mätt med oss ​​med reservhjul under golvet var bara rätt med tanke på deras storlek (415 liter vi mäter i Peugeot 308 till samma betingelser), nu genom att öppna grinden misstänkte stammen har varit den stora överlevande. mätt, 320 reservhjul kontrolleras med våra Technical Center liter Vi intygar att är det minsta segmentet. Men inget att invända mot de andra mått på beboelighet. Totalt sett detta Opel Astra själv känns rymlig interiör i alla riktningar och kritisk benutrymme för baksätespassagerarna ligger mycket nära även de bästa (Seat Leon och Volkswagen Golf).

redan pågående, denna nya Opel Astra 1,4 Turbo 150 hk Du sänder en kvalitet valsning. Om du inte känner lättare, mycket mjukare … mindre "grova". hans riktningen är nu elektriskt och kanske genom ratten du känner slit mer isolerade däck. hans Dämpning skulle säga att det är också mer bekväm. Det verkar mer flexibel eller flytta med mindre ansträngning och framför allt är mycket mer raffinerad. Visst mindre vikt för att stödja och vägleda låter dig definiera en vänligare ram och ta färre åtaganden. kanske är borta valfri dämpning lotsas innan tre idioter att välja.

Opel Astra 1,4 Turbo utrymmeNu, med rätt balans, svarar denna nya Opel Astra mycket bra i alla situationer, krav och önskemål. Eftersom resultatet är inte bara en mycket trevlig bil rulle, men också mycket effektiv. Att den nya Opel Astra strukturellt styvare: gå ner i vikt betyder inte att förlora styrka. Den kompakta kör smidigt utan vibrationer, osönderdelad Bacchae och krökta stöden hastigheter extremt hög steg utan känslan av kollaps suspensionen eller däcken. Fronten smälter allt sitt arbete som om hon vägde faktiskt mycket mindre än tidigare. Kort sagt, Idag är en mycket progressiv och konstant bil i sina reaktioner. Och mycket mer raffinerad än tidigare.

Opel Astra 1,4 Turbo motor 150 hk

Känslan av att vara en bil "premie" också ges i nya Opel Astra för sin inredning presentation. Instrumentbrädan förmedlar kvalitet, design, material och slutar. Även förbättrar uppfattningen Opel Insignia renoverat. Tryck på ratten, ändras, växlar, allt tar dig att uppfatta en bilvård. Och dessutom måste jag säga, av god isolering av buller och vibrationer. Jag undrar hur bra denna Opel Astra gör sin ny 1.4 Turbo bensinmotor.

Opel Astra 1,4 Turbo beteendemodern, 1,4 Turbo bensinmotor 150 hk Det kan vara det värsta motståndare faktiskt 1,6 CDTi 136 hk. det Opel premiär den nya Astra och dess utveckling är tekniskt kombinera direktinsprutning, variabel ventilstyrning insugnings- och avgas. Det har också lagts till kosten produkt: blocket är aluminium och sparar 10 kilo Turbo avseende på 1,4 ovan. Inför motorer 3-cylindrig mode konkurrenter som 1,2 PURETECH den senaste Peugeot 308 och 4 cylinder 1,4 TSI avancerat frikopplingsbara cylindrar den sittplats Leon och VW Golf, Opel Astra inte tävla i både bestämmelsen, som om smak och konsumtion. I våra mätningar vägen är nu bilen har mindre konsumeras oss kategori (endast 5,4 l / 100 km i genomsnitt). Inte ett temperaments motor, men en mekanisk visar mycket gott uppförande från mycket låga motorhastigheter, som svarar med stor smak och solvens som ger turbo. Dieselförbrukningen är säker oslagbar, men när en bra motor bensinförbrukningen att du så hårt, de är annorlunda.

Och slutligen talade vi henne tillgänglig utrustning, där Opel Astra är också placeras mycket hög i dag i sitt segment. Exclusive är få Fantastic valfria LED-strålkastare teknik. Från 60 km / t helljuset är ansluten på natten nästan permanent och innan mötande trafik eller som föregår oss, genererar den aktiva skuggor i strålen bara för att undvika bländande, hålla tände en lång, brett synfält . där Även nya säkerhetssystem, som aktiv filhållningssystemet, blinda fläckar larm, automatisk pre-kollisions bromssystem och avancerade anslutningsmöjligheter att integrera viktiga funktioner i vår smartphone med bilen instrumentering, liksom WiFi är inte lämna de andra passagerarna. Dess pris från 19,540 euro med rabatt på, Det är också mycket konkurrenskraftiga. Åh, om jag hade en trunk lite mer kapabel …

Du kanske också är intresserad av:

Diesel eller bensin, vilka nya Opel Astra intresserad?

Opel Astra framsidan av nya Renault Megane och VW Golf

Adblock
detector