Ateca Seat FR: Test priser och sportigare video Ateca

Ateca Seat FR: Test priser och sportigare video Ateca

Ateca försökte den nya Seat FR, den sportigaste SUV av den spanska varumärket redan säljer diesel- och bensinmotorer med 150 och 190 hk.

Ateca Seat FR anländer

Ateca Seat FR anländer

Ateca Seat FR anländer

Ateca Seat FR anländer

Första närstrid med Ateca Seat FR, versionen med en mer dynamisk syn på hela skalan av detta kompakta SUV. Inget tillvägagångssätt denna nya modell snabbt se hur bilden kännetecknas av en stötfångare i samma kropp färg, olika aluminiuminlägg, galler målade svarta glänsande, logo FR på kuggstången och den bakre luckan, exklusiva hjul 18 eller 19 inches och markeras bakspoiler.

tillgång till interiör den Ateca Seat FR och det unika i dess inre är också makt en elegant och exklusivt svart klädsel som kontrasterar med röd ömmar, ett motiv som också når ratten eller växelspaksknopp, och åtföljs av aluminium pedaler eller FR logo på den dekorativa band som är på tröskel.

Ateca Seat FRAteca Seat FR, två TDI och två EcoTSI

den Ateca Seat FR Den finns i två dieselvarianter, båda baserade på motorn 2,0 TDI, med befogenheter 150 eller 190 hk, alltid ha 4Drive allhjulsdrift, med en manuell sexväxlad växellåda i mindre kraftfull automatisk växellåda och DSG dubbla kopplingar sju-hastighet i högre prestanda. Alternativet är bensinmotor 1,4 TSI 150 hk, med ett pris på 31,340 euro gradera det vid 27.840 Han diskonteras och om köpet med varumärkes markerar tillgång steget till intervallet finansieras. Du kan kontrollera alla priser Ateca Seat FR område här.

Ateca Seat 1,4 TSI 150 hk finns med sexväxlad manuell växellåda, men kan också montera automatisk sjuväxlade DSG Mer- 2.150 euro, i båda fallen med framhjulsdrift. Vem vill välja AWD 4Drive Du måste göra en extra investering på 2,660 euro, men det finns också möjligheten att kombinera 4×4-system med automatisk DSG, i detta fall sexväxlad version 1,510 euro mer.

Ateca Seat FRAteca Sits FR: 2,0 TSI 190 DSG7 4Drive

Men under huven av enheten har genomfört Ateca Seat FR den nyaste mekanik var, drivmedlet 2,0 TSI 190 hk, som alltid är förknippad med den automatiska DSG7 och AWD 4Drive. Vi sköt de första kilometer motorvägar som kringgår Madrid och omedelbart märkte exceptionell jämnhet drift Detta bensinmotor som driver mycket väl från låga varvtal. Denna version kan passera 0 till 100 km / t på 7,9 sekunder och högsta hastighet är 212 km / t. I områden där vi kan strypa också se hur snabbt växlingar visar överföring, även mer flexibelt om vi väljer sportprogram, men ännu sportigare läge med en enorm jämnhet.

Kom till hamnen i Navacerrada och bestämde sig för att använda sig av aktivt chassi utrusta vår Ateca Seat FR. Använda väljaren körprofil Vi kan bestämma vad vi föredrar fjädringsinställningar när som helst: Komfort, Normal eller Sport. I detta fall nedre upphängnings 10 mm, placera kroppen av SUV närmare asfalten. Styrningen känner också förändrar graden av stöd beroende på det valda programmet och både uppstigning och nedstigning port gården väg längs den slingrande vägen för “de sju uppror” kontrollera effektivt beteende Ateca Seat FR, teckning mycket finess kurvor med en krängning mycket innehåll och alltid erbjuda en anmärkningsvärd grad av komfort.

Ateca Seat FR-testAteca Seat FR: omfattande

Om vi ​​väljer att göra en Manuell-sekventiell användning förändring med rattpaddlar, njutning når en högre grad, men vi kan också dra nytta av adaptiv farthållare i snabb eller utnyttja driv assistenter är en del av de vanliga funktionerna i Ateca Seat FR, som ett effektivt sätt Descent Control Vi kan också prova en kort resa off-road och i provinsen Segovia.

Tillhandahållandet av Ateca Seat FR Full LED-strålkastare omfattar kontroll fordon i den döda vinkeln och den bakre trafik kamera 360, parkeringshjälp, navigationssystem skärm 8 ” Full Link och grind med elektrisk öppning och handsfree-funktion. En SUV som inte försummar tekniken, men med körglädje garanteras, med tanke på de känslor som lämnade oss version 2.0 TSI 190 hk DSG7 4Drive.

Adblock
detector