Seat Leon 1,4 TSI FR ACT 150 hk, bilen för alla

Seat Leon 1,4 TSI FR ACT 150 hk, bilen för alla

Seat Leon 1,4 TSI FR 150 hk ACT kan tillfredsställa alla; en snabb och bekväm medan GTI, perfekt för långa resor, mycket smidig och strama stad. Bilen som passar alla.

En bil för alla Seat Leon 1,4 TSI FR 150 CV ACT

En bil för alla Seat Leon 1,4 TSI FR 150 CV ACT

En bil för alla Seat Leon 1,4 TSI FR 150 CV ACT

En bil för alla Seat Leon 1,4 TSI FR 150 CV ACT

Seat Leon FR 1.4 TSI ACT som vi är bekymrade i detta test är inte precis den mest blygsamma versionen av intervallet. Det är en rättvis medelväg som gör det mer intressant om det är möjligt. Att mekanisk 1.4 TSI visste redan från andra bilar och i olika konfigurationer befogenheter. Och allt du har alltid älskat. det är en av motorerna utformade runda av VW Group. Men han hade aldrig provat är koppling systemet cylindrar ACT som nu erbjuder denna motor och Lejonet kommer med denna intressanta makt 150 hk. Så övertygande gjordes för att slutföra en långtidstest med mekanik med detta teknisk innovation.

i Seat Leon FR 1.4 TSI ACT den ACT-systemet (Active Management-cylindrar) deaktiverar cylindrarna 2 och 3 anordnade mellan 1500 och 4000 varv per minut, paret mellan 25 och 100 Nm, och alltid vid låg eller medelhög belastning gaspedal gas. Allt detta låter bra, men jag var nyfiken på att se hur det fungerar. Känsla ACT systemet första personen som cirkulerar i alla situationer. Tja, är resultatet jag kan inte säga något. eftersom Du behöver inte känna något. Inga anteckningar som du tar något speciellt till motorn. Du behöver inte uppfatta på något sätt att cylindrarna kopplas bort. Bara vet att detta händer eftersom meddelar dig på instrumentbrädan när inaktiverad. Men inte märker något, eller ändra läget ljudmotorn, släpp i prestanda, ingenting. Och detta är den bästa nyheten.

i Seat Leon FR 1.4 TSI ACT den enda gången då märkbar att cylindrarna deaktiveras är när du går till bensinstationen. den Förbrukningen minskas en siffra som beräknats som tillverkaren 0,4 liter / 100 km genomsnittlig. Även om det beror på situationen och köra den gjort. Till exempel, vid en konstant hastighet av 50 km / t på 3: e och 4: e växeln meddelas att besparingar är en liter / 100 km; och i 5: e växeln vid 70 km / t låg förbrukning 0,7 liter / 100 km. Dessa är officiella siffror, men vi har hittat dem att vara så. Detta system möjliggör bortkoppling cylinder bensinmotor tillvägagångssätt konsumtion av en diesel eller mest grundläggande färre cylindrar och motormekanik. Eftersom ACT-systemet kan ha en överladdad fyrcylindrig motor rightsizing när vi behöver bra effekt och en tvåcylindrig 700 cm3 för att spara när vi inte kräver mycket energi att flytta.

med Seat Leon FR 1.4 TSI ACT vi har det bästa av två världar: den effekt av en GTI och konsumtion ett verktyg twin. Med denna motor grädden på moset för den nya Seat Leon uppnås. Eftersom inte avstår mycket mindre en lysande prestation. Inte glömma att gömma sig under huven 150 hk, vilket, som vi har sett, många fler. I dynamometern Vi har uppnått inget mindre än 165,6 CV maximal effekt, vilket är 10% mer än vad tillverkaren säger. Inte checka in hästar saknas för sportig körning om så önskas, eftersom, som nämnts, ramen kan alla. Särskilt med denna FR version och valfria 18 “hjul rida vår enhet, som stabilitetsgränsen är extremt hög. Att inte tala om vridmoment som är överraskande för dess förskjutning. nästan Vi har nått 30 mkg knappt 1850 rpm, men att momentkurvan är över 25 mkg från 1500 rpm till 4500 rpm. Dessutom dyker upp mycket bra, vilket är anledningen till maximal effekt kommer nära snittet på 6300 rpm.

med Seat Leon FR 1.4 TSI ACT Vi har en rund version av en modell rundare ännu. Även om, som bäst slutsats, efter att ha gjort en sådan grundlig test för en månad inte vill lämna tillbaka bilen … så är det att bilen är mycket bra. Och det är vad som händer med det här Leon 1,4 TSI FR 150 CV ACT.

Du kan också vara intresserad

Seat Ibiza 1,4 TSI ACT-test

Volkswagen Passat 1,4 TSI ACT, ett test

Adblock
detector