faktiska förbrukningen av bilar: Citroën C4 Cactus 100 hk 1,6 BlueHDI

faktiska förbrukningen av bilar: Citroën C4 Cactus 100 hk 1,6 BlueHDI

Citroën C4 Cactus 100 hk 1.6 BlueHDI är SUV som spenderar mindre i vår databas. Jag åter prov under verkliga körförhållanden för att kontrollera deras effektivitet.

Cactus Citroën C4 1,6 BlueHDI, verkliga förbrukningen testet

Cactus Citroën C4 1,6 BlueHDI, verkliga förbrukningen testet

Cactus Citroën C4 1,6 BlueHDI, verkliga förbrukningen testet

Cactus Citroën C4 1,6 BlueHDI, verkliga förbrukningen testet

den Highway Technical Center har testat bilar i verkliga körförhållanden under flera decennier. Efter att ha fått mer data motsvarar verkligheten, gjorde alla bilar samma resa. I det här fallet, enligt vår databas, Citroën C4 Cactus med motor Diesel 100 hk 1,6 BlueHDI Det är typ bilen SUV mindre har spenderats.

I dessa nya verkliga provkörning, Citroën C4 Cactus 100 hk 1,6 BlueHDI Den utsätts för en mycket specifik väg: en huvudväg, där vi har försökt att upprätthålla en ihållande hastighet vid 120 km / t; en huvudväg och sträcka av bergsvägar flera krävande områden och lutningen ökar och minskar. Du ser, dessa banor är mycket specifika vägar som mer eller mindre regelbundet kan hittas i verkliga livet drivrutiner.

i villkor förknippade med vårt tekniska center och dess vanliga konsumenttester, den Cactus Citroën C4 1.6 BlueHDI tillbringar väldigt lite. I komplementära till de som kan närvara vid körning på motorväg, med en medelhastighet av ca 108 km / t, väg i allmänhet begränsad till 100 km / t på vilket är möjligt att uppnå ett genomsnitt av ca 88 km / t i ett bergspass, 26 km från början av uppgång och i slutet av planéhöjd -1200 m ackumulatorer, fortsätter också att stå konsumera lite.

Cactus Citroën C4 1.6 BlueHDI och ovikta i vårt test

En av nycklarna är att i motorvägar varvid drivhastigheten är måttligt hög, Citroën C4 Cactus 100 hk 1,6 BlueHDI tar bra fördel av en växellåda långa utvecklingar: motorn vid låga hastigheter stöder starkt användningen av antingen en femtedel av 53 km / t per 1000 varv per minut. Från den säregna körställning, även för sin bryskt instrumentering utan cuentarrevoluciones- kan det vara svårt att uppskatta från det ögonblick och du måste gå till Dyno att ange det: från drygt 1500 rpm ger 90 procent av ett par maximum är mycket hög

Citroën C4 Cactus 100 hk 1,6 BlueHDIbåda huvudväg och huvudväg, den Citroën C4 Cactus 100 hk 1,6 BlueHDI Han kan röra sig smidigt i högsta växeln, den femte. Bara vi måste dra på den fjärde -apart steg, till exempel, befolkning eller då standarden kräver varvtals reduktion till repechos. Det kör så det är sant som måste ges tid att Cactus Citroën C4 att återvinna hastighet när den hittas, till exempel, sträcker sig med lägre hastighetsbegränsningar (till 80 km / t, den femte turnén bara 1500 rpm och under den hastigheten och det blir nödvändigt att byta till fjärde) motor, men konsumtion är mer än innehåll: Löjligt låg. Och mer för crossover hjul och nästan ingen liten och en halv meter hög.

i stiga till bergspass är där sprickor orsakade av denna kombination av motor visas villiga men inte mycket energisk och öppna relationer förändras med varandra genom deras långa slutlig konfiguration och endast fem växlar. Så bortsett från trånga hörn, den tredje och den fjärde är långa, korta. Detta gör det nödvändigt att ändra nästan konstant under mer än ett par kilometer. Den goda nyheten är att ljushet C4 Cactus kommer till hjälp av motor transmission och bara låta även omkörning av uppkomsten av ett dussin kilometer lång eftersmak med en berömvärd 8,2 l / 100 km; registret är uppenbarligen sänks med 40 procent efter en liknande nedgång både i kilometer och höjd.

Så, var förändringen inte hjälper mycket att minska förbrukningen, så gör ljushet, Resultatet av en märklig enkelhet, bland annat dess begåvning och är löst, ibland med fantasi och design. Varför Cactus Citroën C4, även med en aerodynamisk sektion förbättras, att få lika konkurrens konsumtion.

Citroën C4 Cactus 100 hk 1,6 BlueHDI: deras verkliga förbrukning

via

medelhastighet

konsumtion

huvudväg

104 km / t

4,7 l / 100 km

huvudväg

88 km / t

3,6 l / 100 km

bergsväg

58 km / t

5,0 l / 100 km

Genomsnittlig förbrukning i testet: 4,2 l / 100 km (Genomsnittlig Technical Center: 4,1 l / 100 km)

Du kan också vara intresserad

– Alla faktiska förbrukningen av bilar

– Bilar spendera mindre, verkligen bevis

– verklig förbrukning bil: VW Passat Bluemotion 1,6 TDI 120 hk

– Opel har åtagit sig att erbjuda verklig konsumtion av sina bilar

– Nya bilpriserna

– Jämför upp till tre bilar på en gång

– Test Renault Clio 2016: priser och första intryck

– verklig förbrukning Bil: BMW 116d Efficient Dynamics

– Vill du ha en ny bil? Innan uppskattar din bil gratis

Adblock
detector