Ateca Seat 150 hk 1,4 EcoTSI: intryck och faktisk förbrukning

Ateca Seat 150 hk 1,4 EcoTSI: intryck och faktisk förbrukning

Är den fashionabla SUV är högaktuell, så det är dags att kontrollera dynamik och faktisk förbrukning på 1,4 Ateca Seat EcoTSI bensin.

Ateca Seat 150 hk 1,4 EcoTSI: Hur och hur mycket du spendera?

Ateca Seat 150 hk 1,4 EcoTSI: Hur och hur mycket du spendera?

Ateca Seat 150 hk 1,4 EcoTSI: Hur och hur mycket du spendera?

Ateca Seat 150 hk 1,4 EcoTSI: Hur och hur mycket du spendera?

Vi har redan bevis nya Seat Ateca 150 hk 1,4 EcoTSI, en gång hade vi redan försökt 2.0 TDI, både 4×4 och 150 hk 190 hk. Input vi har att säga är svårt att hitta en SUV mer balanserad än detta Ateca Seat om vi betraktar kvalitet, pris och prestanda. Från första stund du är bekväm med Lätt rullande kvalitet som är nära den för en sant premium-SUV, och en kapacitet på acceleration ovanför vilket kan göra anspråk flesta förare.

Det är sant att jämfört med rivaler som den Volkswagen Tiguan eller BMW X1 en vistelser steg nedan i form av upplevd kvalitet, men vi får inte glömma att lika utrustning, Seat priser Ateca Det är mycket lägre, med skillnader på upp till 5.000 euro även med mindre utrustning på rivaler.

När vi valde detta Ateca Seat 1,4 EcoTSI, datorn visade en genomsnittlig förbrukning på 8,7 l / 100 km i genomsnitt mer än 1000 km gjort, vad som ursprungligen gjort oss tror att det skulle finnas en låg effekt version. sedan ändra verkligheten har visat sig vara mycket annorlunda, är att när vi har verifierad verklig förbrukning i våra regelbundna turer i bevis, road rekord var 6,08 l / 100 km, medan i användning urban uppfyller 7,09 l / 100 km. Dessa data visar det goda arbete 1,4 propeller EcoTSI bensin cylinder stopp-system, Det bör noteras att funktionerna mycket närvarande under körning. Denna konsumtion är bara igualable verklig körning modeller i premiumsegmentet, eftersom alla rivaler generalist tillverkare av Ateca Seat anställa en mindre effektiv dynamisk mekanisk motsvarighet.

Inredning Seat AtecaAteca Seat: diesel eller bensin?

Även om det inte ännu Ateca Seat version 2.0 TDI 150 hk 4×2 säljs, kan vi göra en approximation av intresse eller identiska kontra bensin makt, denna 1,4 EcoTSI. Vi har mätt Ateca faktiska förbrukningen av 2,0 TDI 150 CV med fyrhjulsdrift: de genomsnittliga faktiska förbrukningsdata kvar i 5,81 l / 100 km, så även en tiondedel minska framhjulsdrift, kommer att bli svårt att återbetala kortfristiga över 2000 euro i skillnad mot TDI mot denna EcoTSI. Visserligen prestacionalmente, Diesel kommer alltid att vara något över … och att skillnaden i förbrukning mellan TDI och TSI brand i snabb körning. Men det är också sant att för förfining och jämnhet i drift är klart över 1,4 Ateca Seat EcoTSI.

Du kanske också är intresserad av:

Jämförelse: Ateca Seat, Nissan Qashqai och Hyundai Tucson

Detta sparar Seat Ateca

Nya Seat Ateca X-perience

Adblock
detector