Dacia Sandero vs Seat Ibiza: Utility Säljare

Dacia Sandero vs Seat Ibiza: Utility Säljare

Dacia Sandero och Seat Ibiza har varit bästa verktyget försäljning under det senaste året, vilket leder ett segment handel högre. Varför de är så framgångsrika? Vi analyserar dem.

Dacia Sandero vs Seat Ibiza: trä ledare

Dacia Sandero vs Seat Ibiza: trä ledare

Dacia Sandero vs Seat Ibiza: trä ledare

Dacia Sandero vs Seat Ibiza: trä ledare

Det råder ingen tvekan: Dacia Sandero och Seat Ibiza är två mycket säkra värden. Kunna både för att tillfredsställa sina kunder självbelåtet, särskilt när man betänker vad du förväntar dig var och en av dem med varje bil har varit klart nytta sälja bilar i Spanien under det senaste året, även representerar det andra segmentet ökade antalet registreringar hamstrade. Och med 235,036 enheter, verktyg blir allt närmare kategorin kompakt, numrering 269.590.

den obestridda ledaren, bland dem är ytterligare ett år Seat Ibiza, som hon vann första plats i 2001, varifrån du kontinuerligt dominerade topplistan. Otroligt. bakom, med 25,338 enheter jämfört med 31.418 av Ibiza, det ligger en överraskande Dacia Sandero, modellera med lägre härd, men i kristider har lyckats vinna över många kunder med deras Produktetiketten “låg kostnad”. Och från Dacia också se till att det har varit ännu absolut ledare för de senaste tre åren inom den privata kanalen…. inte bara som förstahandsval för snäva budgetar, men också som en tredje eller fjärde bil med höga inkomster familjer: barn, service …

I historien om kumulativa försäljning, Dacia Sandero växer jättesteg, från 38: e år 2012 till 8: e år 2012, 6: e plats i 2013, 4: e 2014 och 2: a och sista 2015. Före honom, Seat Ibiza analys talar till en mycket större utbud, med 5-dörrars kropp, 3 dörrar kallas SC och ST familj. 6 även bensinmotorer och Diesel 3, som också kan ha manuell 5 eller 6 hastighet eller automatisk dubbelkopplingens drivna DSG 7 växlar. Dacia Sandero har bara en kropp, 5-dörrars, I tillägg till 5 motor och 5-växlad manuell växellåda. Och innan Dacia, Seat Ibiza skryter som redan tjänat 32 år, fyra generationer bakom och den stora äran att vara den första produkten som utvecklats som ett självständigt bolag Seat. beröring view som erbjuder antingen i och utanför.

Dacia Sandero vs Seat Ibiza: Beteende

Ett bra steg. Så vi kan definiera Dacia Sandero först beteende. Sticker ut framför allt dess användarvänlighet, men sänder förnimmelser veteran bildesign, utan attraktionen kvaliteten på några av sina konkurrenter, och med en främre och en riktning i vilken saknas större noggrannhet vägleda. Det är också bullrigare, utan att vara alltför än konkurrenterna kommer att vika i pris, men med dCi dieselmotor 90 HP konsumtion är överraskande låg: endast 4,8 l / 100 km i genomsnitt.

Dacia SanderoDacia Sandero front, Seat Ibiza är utan tvekan referens bland hans sort. För dynamik är en av de bästa kategori, med en enastående balans mellan komfort och effektivitet. Också alltid möjligheten att göra det ännu sportigare med specifika versioner FR, i alternativ justerbara Bilstein dämpare har två faser, eller den mycket speciella Seat Ibiza Cupra 192 hk. Bensinmotorer är mycket mer tillfredsställande än den 1,4 TDI tre-cylindrig, grov vid beröring, lite effekt vid låga varvtal och anmärkningsvärd noisiness.

Dacia Sandero vs Seat Ibiza: Interior

nu in att bedöma dess inre, den Dacia Sandero Den tar emot oss med enkla material, alla belagda hårdplast, men väl sammansatt och klar. Ergonomi är bra och lätt att hitta en bekväm körställning, även om dess ratten är justerbar i bara höjd. Det finns många källor Renault kontrollerar både nuvarande modeller som förflutna. Dess bästa tillgång är det beboe, med en bredd baksäten som gör rymma tre personer utan många förträngningar som andra modeller i detta segment. Dess stam med 370 liter inte bara säkerställer hög kapacitet per volym, men också av deras form.

Sedan 2013 alla Dacia Sandero kommer som standard med ESP, men areller utrustning är ganska grundläggande. Innerbelysning är begränsad till en enda tak behöver speglar av visir inte har lock och vid tankning är nödvändigt att använda nyckeln för att öppna locket. Du kan ha farthållare, luftkonditionering eller webbläsarelement för att leta efter i listan med alternativ även i de mest utrustade Laureate.

Seat IbizaNär det gäller Seat Ibiza, efter den senaste uppdateringen hittar vi en klar förbättring av material, ett streck av mjuk plast i dess övre område. Sätena är bekväma och väl samla kroppen, speciellt sport av FR versioner, som knappt märkbar trötthet efter många kilometer. Inte lätt att hitta den bästa körställning, men när det ges med den föreslår god ergonomi och komfort. För utrymme välkomnar fyra vuxna bekvämt, med en gräns på cirka 1,85 meter hög för baksätet och bagageutrymmet med 350 liter, Det är framför några topp kompakt.

Senast uppdaterad Seat Ibiza, utöver de ankomsten av nya drivhjälpmedel, såsom automatisk bromsning efter en kollision eller trötthet detektor, menade han införandet av ett nytt system förutom infotainment. Referens Plus har moncromática 5,5-tums pekskärm, men valfritt kan välja en “färg med funktionen” 6,5 Mirror Link “och anslutning till Android och Apple Car Auto Play.

Dacia Sandero

Det bästa: särskilt dess pris, men också en stor rymlighet och bagagekapacitet. Version som kallas crossover mer attraktiva, plus tre andra ytbehandlingar Stepway.

värst: Endast manuell växellåda, liten chans att utrustning och låg teknik och vingliga platser.

Seat Ibiza

bäst: Brett utbud, med fem finish som tillför olika paket. Hög prestanda och bra trunk kapacitet.

värstIngen crossover version med dålig respons vid låga varvtal och förfining i 1,4 TDI.

RANGE Dacia Sandero

Sandero 1,2 75 hk bensin

Från 8,430 euro

Sandero TCE 90 hk 0,9 bensin

Från 10,530 euro

Sandero dCi 75 hk 1,5 Diesel

Från 10,330 euro

Sandero 1,5 dCi 90 HP Diesel

Från 11,530 euro

Sandero 0,9 LPG 90 hk TCE

Från 10,730 euro

Range SEAT Ibiza

Ibiza 1,0 75hk bensin

Från 12,590 euro

90 hk Ibiza 1,2 TSI bensin

Från 13,040 euro

Ibiza 1,0 TSI 95 hk bensin

Från 13,440 euro

Ibiza 1,0 TSI 110 hk bensin

Från 16,080 euro

Ibiza 1,4 TSI 150 hk bensin ACT

Från 18,880 euro

Ibiza 1,8 TSI 192 hk bensin

Från 21,400 euro

Ibiza 1,4 TDI 75 hk Diesel

Från 14.750 euro

Ibiza 1,4 TDI 90 hk Diesel

Från 15.200 euro

Ibiza 1,4 TDI 105 hk Diesel

från 17.840

Du kanske också är intresserad av:

Urban och kommersiella bästsäljare

Utilities spendera mindre

Den mest tillförlitliga verktyget

Adblock
detector